UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Kanalizācijas caurules
Autors:
Valdis Z.
()
Datums: 20/08/2013 20:36
Sveiki!
Vai var rakt ārā zemē pelēkas kanalizācijas caurules brūno vieta? Pie kādām problēmām tas var novest?
Vai var rakt ārā zemē pelēkas kanalizācijas caurules brūno vieta? Pie kādām problēmām tas var novest?
Re: Kanalizācijas caurules
Autors:
soseds2
()
Datums: 20/08/2013 23:07
Nevar rakt, jo nav paredzētas slodzēm. Arī ar oranžajām pvc jāuzmanās, bieži plīst.
Ierakšanai vislabākās pp sarkanīgi oranžās(pārdod k-rauta).
Ja vajag lielām slodzēm, tad gofrētās uponor vai pipelife.
Ierakšanai vislabākās pp sarkanīgi oranžās(pārdod k-rauta).
Ja vajag lielām slodzēm, tad gofrētās uponor vai pipelife.
Autors:
pt
()
Datums: 20/08/2013 23:20
Varet var,bet vai vajag? Ekonomija daži ls,bet problemas pec tam....
Vai var ieksdarbu spakteli likt uz arsienas?
Kstram materialam ir sava vieta
Vai var ieksdarbu spakteli likt uz arsienas?
Kstram materialam ir sava vieta
Autors:
lindons
()
Datums: 21/08/2013 03:37
Es tikai pelēkās visu laiku esmu licis, un nekad nekas nav plīsis. Es paspiežu zemi apakšā, lai tur nepaliek tukšums.
Autors:
DsKs
()
Datums: 21/08/2013 08:00
Arejas kanalizacijas caurulvadiem ir slodzes apzimejumi ... par SN4 saka ka ipasi nevajadzetu aizrauties ar ieraksanu ... tam vairak piemerots ir SN8
Autors:
vārds
()
Datums: 21/08/2013 10:18
Kādos gadijumos liek gofrēto kanalizācijas cauruli? Man vajag apmēram 40m līdz grāvim un stiķēt pa 2m gabaliem paliels čakars. No gofrētās drusku bail - vai neaizsērēs? Domāts pirtij, varbūt kaut kad vēlāk tur uzliks bio.
Autors:
lindons
()
Datums: 21/08/2013 10:24
Tā ir pat ērtāk. Kā tad stiepsi to milzīgo rulli? Un kritumu vieglāk kontrolēt un nebūs"bedres".
Autors:
AndrisL
()
Datums: 21/08/2013 10:45
Pirts mazgāšanas ūdeņiem, pie pašas pirts raku 1m diametra aku grodus bez dibena ar 1,5m dziļuma. Izmaksas - aku grodi ar vāku 90LVL, siltināta lūka 55 LVL + ekskavators rakšanai 0.5h.
Iekšā grodos kārklu slotas - ziepju (organikas) uztveršanai, kuras tiks mainītas ik pēc 3 gadiem. Pieredzējis (30gadu stāžs) kanalizācijas ierīkotājs apgalvoja ka šāds risinājums ir uz 20 gaidem kā minimums.
Ir aizdomas, ka tas ir lētāk nekā rakt 40m tranšeju un guldīt kanalizācijas cauruli.
Iekšā grodos kārklu slotas - ziepju (organikas) uztveršanai, kuras tiks mainītas ik pēc 3 gadiem. Pieredzējis (30gadu stāžs) kanalizācijas ierīkotājs apgalvoja ka šāds risinājums ir uz 20 gaidem kā minimums.
Ir aizdomas, ka tas ir lētāk nekā rakt 40m tranšeju un guldīt kanalizācijas cauruli.
Autors:
soseds2
()
Datums: 22/08/2013 15:29
Gofrētās caurules kanalizācijai nav ruļlos(lūdzu nejaukt ar kabeļu aizsargkanāliem). Gofras ir paredzētas lielām slodzēm (piem. , ja traktors vai sū.. sūcējs braukās pāri).Parasti lieto zem autoceļiem.
Autors:
DsKs
()
Datums: 22/08/2013 16:26
soseds2 , Gofrētās caurules ( gludā iekšpuse ) kanalizācijai IR ruļlos ... izmanto tikai spiedvados,nevis paštecē ...