UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Terases un pamata siltināšana.
Autors:
Gvidis
()
Datums: 02/09/2013 10:28
Labdien. Man ir tāda problēma. Celtnieki pie mājas izbetonēja terasi, bet nekur nav nekādu siltumizolācijas materiālu. Terase un pamats nav atdalīts, kā arī iekšējā grīda un pamats nav atdalīts.Uz pamata ir vitrīnas logs. tagad man tas kautkā ir jāizlabo. kādus materiālus iesakat? Neko biezāku par 2 cm uz terases grīdas uzlikt nevaru, jo tad aizsegs logu. un uz tā siltumizolācija materiāla vēl kautkā jāpielipina flīzes. Viens variants, kas man ienāca prātā ir tā šķidrā siltumizolācija.
Re: Terases un pamata siltināšana.
Autors:
Rikosets
()
Datums: 02/09/2013 11:17
Manuprāt vislabāk būtu ar perforatoru nodauzīt terasi no pamata nost un starp pamatiem un terasi ielikt kādu EPS plāksni, var jau arī gaidīt pavasari kad terase būs nolūzusi no pamata un tad to šķirbu palielināt ar to pašu perforatoru .. tāda ir mana saprašana, ka mājas pamatiem "siet klāt" neko nedrīkst
Autors:
Gvidis
()
Datums: 02/09/2013 11:24
Jā, bet tur ir vēlviena lieta, ka vitrīnas logs ir uzlikts pa vidu pamatam un arī pamata augša ir nenosiltināta. Man ar bij variants nodauzīt nost terasi, bet tad arī pamats jādauza nost.
Autors:
Gvidis
()
Datums: 02/09/2013 13:08
Kā ir ar Isomodul izolācijas kokšėiedras elementi? Tādu var izmantot? Būs kautkāds efekts?
Autors:
Teorētiķis
()
Datums: 02/09/2013 13:22
Ja terasei pamats zem sasaluma robežas, tad nekas nost nelūzīs.
Aukstumtilti tur ļoti daudz tas taisnība.
Piemērotākais izolātors - ekstrudēts putuplasts.
Kokšķiedra ārā mitrumā - noteikti nē.
Aukstumtilti tur ļoti daudz tas taisnība.
Piemērotākais izolātors - ekstrudēts putuplasts.
Kokšķiedra ārā mitrumā - noteikti nē.
Autors:
Gvidis
()
Datums: 02/09/2013 13:46
Un cik ir tas putuplasts?
Man uz viņa vajag vēl flīzes pielipināt, bet īpaši vairs nepaliek vietas lai lietu pa virsu betonu.
Man uz viņa vajag vēl flīzes pielipināt, bet īpaši vairs nepaliek vietas lai lietu pa virsu betonu.
Autors:
Gvidis
()
Datums: 02/09/2013 13:47
Cik izturīgs ir tas putuplasts?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 02/09/2013 14:42
Teorētiski viņi ir dažādas cietības, tomēr Latvijas veikalos būs tikai mīkstākie no ekstrudētajiem, kam cietība noteikti būs pietiekoša flīžu, pa kurām nebrauc smagā tehnika, noturēšanai.
Man gan pie pagraba iebetonēto Basf Styrodur izalojušas melnās pļavu skudras...
Man gan pie pagraba iebetonēto Basf Styrodur izalojušas melnās pļavu skudras...
Autors:
SerViss
()
Datums: 02/09/2013 16:50
Posted by: Gvidis ()
Datums: 02.09.2013 09:28
........... Terase un pamats nav atdalīts, kā arī iekšējā grīda un pamats nav atdalīts.Uz pamata ir vitrīnas logs. tagad man tas kautkā ir jāizlabo.......
Ja terase, pamata virsslānis un iekšējā grīda ir viens kopīgs betona vāks, un tas ir pietiekama biezuma, tad, pie zināmiem apstākļiem tam cilājoties, ar 70% varbūtību var sasprāgt arī vitrīnas logs. Minimālajā gadījumā vismaz terases daļa ir jāatdala.
Lai normāli, ērti un droši atrisinātu aukstumtiltu novēršanu, logs jāņem ārā, jākaļ betons un jāliek siltinājumi. Pārējos variantos tāda riskanta ķēpāšanās bez jēgas vien būs.
Datums: 02.09.2013 09:28
........... Terase un pamats nav atdalīts, kā arī iekšējā grīda un pamats nav atdalīts.Uz pamata ir vitrīnas logs. tagad man tas kautkā ir jāizlabo.......
Ja terase, pamata virsslānis un iekšējā grīda ir viens kopīgs betona vāks, un tas ir pietiekama biezuma, tad, pie zināmiem apstākļiem tam cilājoties, ar 70% varbūtību var sasprāgt arī vitrīnas logs. Minimālajā gadījumā vismaz terases daļa ir jāatdala.
Lai normāli, ērti un droši atrisinātu aukstumtiltu novēršanu, logs jāņem ārā, jākaļ betons un jāliek siltinājumi. Pārējos variantos tāda riskanta ķēpāšanās bez jēgas vien būs.
Autors:
Gvidis
()
Datums: 02/09/2013 20:06
Liels paldies par atbildēm. Es te tākā izdomāju darīt tā. frēzēt betonu nost (5 cm) līmēt virsū putuplastu (5 cm) tad uzliet virsū 2 cm betonu (lai stingra virsma) un tad flīzēt. Vitrīnu ņems ārā, lai arī zem tā var palikt putuplastu. Pamats zem terases ir siltināts.
Būs kāda jēga? Man svarīgi lai istabā uz grīdas neveidojas kkāds kondensāts, vai vēl kautkas.
Būs kāda jēga? Man svarīgi lai istabā uz grīdas neveidojas kkāds kondensāts, vai vēl kautkas.