UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

S.O.S. Durvju kārbjas apakšas blīvēšana
Autors: Kasparam ()
Datums: 04/12/2013 18:02

Dotas koka ārdurvis ar apakšējo slieksni no alumīnija. Jautājums tāds - kā labāk noblīvēt durju kārbas apakšu. Es saprotu, ka putas pūst nedrīkst, jo uzkāpjot uz sliekšņa tās ar laiku izļurkājas un zūd jēga no siltinājuma,

Ko varētu tur pabāzt apakšāa? Durvis jau ieliktas.

Re: S.O.S. Durvju kārbjas apakšas blīvēšana
Autors: mw ()
Datums: 04/12/2013 18:13

Balsti uz koka un ieliec izolāciju kā patīk, putas, vate, pakulas...

Autors: Praktiķis ()
Datums: 04/12/2013 20:20

Putas tāpat neapstrādātas no abām pusēm neviens neatstāj (domājošs). Šajā gadījumā putas un no abām pusēm biezākā kārtā elastīgu un pietiekami izturīgu blīvējumu,kas pie viena neļaus slieksnim ļurkāties.Domāju,ka derēs pat pāri palikusī fasādes līme sajaukta ar PVA. No iekšpuses gan parasti šis slieksnis balstas tieši uz grīdas seguma un ļurkāties nevar.

Autors: Rx ()
Datums: 04/12/2013 21:09

Man arī bija šāda problēma, tikai plastmasas ārdurvīm, bet ar alumīnija slieksni. Slieksnis ir jāpieskrūvē, nedeformējot tā taisnumu. Tādēļ sazāģēju plānas koka strēmeles, platumā puse no sliekšņa platuma, kas tieši laikā paiet zem sliekšņa, nepaceļot to, bet ļaujot to pieskrūvēt ar skrūvēm, lai saglabātu savu taisnumu. Kārtīgi apstrādāju ar antiseptiķi ( Bochemit Forte). Pabāzu vienu no ārpuses, lai slieksnis balstās. Tad no iekšpuses otro strēmeli. Pievelkot no augšas ar skrūvēm praktiski šķirbu nav. Domāju ka var arī ar silikonu pirms tam saziest, un tad būs tās arī ielīmētas, nohermetizētas. Ja runa par siltumizolāciju, tad speciāla izolācija zem sliekšņa nav nepieciešama, jo pats slieksnis loti labi vada siltumu: kā nekā alumīnijs. Galvenais lai nepūš gaiss. ( gaiss tāpat nedaudz pūtīs gar durvju šķirbām...jo ideālu durvju izolācija ir liels retums. Ja uzstādot durvis to var panākt, tad ar laiku, blivējuma elastība samazinās, mehānika piestrādājās, durvis arī neviens negrib ar lielu spēku vērt ciet, lai visas blīves labi saspiestu. temperatūra arī veic deformāciju. Vasarā es atbrīvoju piespiedspēku durvīm, ziemā to palielinu.

Datums: 04/12/2013 22:15

Man no iekšpuses ir flīzes, starp jauno grīdas slieksni un flīžu malu ir kādi pāris cm. Domāju, ka no ārpuses varētu iebāzt koka līsti, sapildīt ar silikonu, savukārt no iekšpuses aizliet ar flīžu līmi - šuvotāju. Iepriekšējais saimnieks ar to līmējis flīzes un aizpildījis šuves.

Par skrūvēm es šaubos, tas slieksnis ir nevis T veida alumīnja profils, kas tik viegli nelieksies.

Datums: 04/12/2013 22:26

Nav tāda apakšējā durvju alumīnija profila, kas pie durvju platuma neliektos no cilvēka svara. Bet varbūt Jums izdosies iztikt bez skrūvēm. "Vēders" , domāju, staigās....

Datums: 04/12/2013 22:29

Labi, paprovēšu kādu skrūvi dabūt cauri, tiesa būs pagrūti dībeli dabūt caur ieliktu durvju slieksni. Vēl man bija variants noķīlēt slieksni pa vidu, tad plecs būs īss, iespējams, ka nekas nelieksies?

Datums: 04/12/2013 22:32

Protams sākumā vajag bez, un tad dzīve rādīs.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **      **  **    **  **     ** 
 **     **   **  **   **  **  **  ***   **  **     ** 
 **     **    ****    **  **  **  ****  **  **     ** 
 ********      **     **  **  **  ** ** **  **     ** 
 **            **     **  **  **  **  ****  **     ** 
 **            **     **  **  **  **   ***  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727