UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors:
Jankouzs
()
Datums: 09/04/2014 17:41
Sveiki! Visu laiku štukoju,kā labāk siltināt savu gāzbetona māju,te doma ar putoplastu,te ar fasādes cieto vati! Par cik pats ar koku esmu uz tu, tad tagad štukoju,ka varbūt labāk sienas lāgot ar lāgām veidojot dubultu koka konstrukciju pa vidu siltinot ar parasto lokšņu vati-teiksim 2 kārtās 50mm vate+50mm vate un pēc tam ar dēļiem fasādi! Jautājums vai pietiktu ar 100mm vates siltinājumu,jo gāzbetons 200mm! Kādam pareizi ir jābūt pīrāgam,kādai vējplēvei vai plēvei ir jābūt,vai vajag atstāt spraugu starp siltinājumu un fasādes dēļiem! Un vai vispār šāda siltināšana būs efektīva?
Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors:
Gg
()
Datums: 09/04/2014 18:18
Apskati paroc.lv majaslapu. Tur ir gatava konstrukcija. Es sev ari tapat taisisu. Man tikai bus gazbetons 300mm plus izolacija 150mm.
Autors:
Zodčijs
()
Datums: 09/04/2014 18:50
Forumā laikam bijis krustu šķērsu....
Skaidrs kā diena un nav apspriežams - ka pretvēja materiālam un gaisa šķirkārtai jābūt...
Un ja dēļu apšuvums domāts horizontāli - šķirkārtas vertikālas ar latām ( 2,5cm laikam pats minimums) pa otro latojumu - vienkāršākais variants. Pirmais latojums uz sienas attiecīgi horizontāls...
Te zēni bija kaut ko rēķinājuši - šķiet pie Aeroca plus - varbūt arī pietika. Classic vai citam parastajam gāzbetonam siltumvadītspēja bija ciparā lielāka....
Vēja plēves vietā var likt pretvēja vates kārtu 2,5 - 3cm - bet cik maksā - un cik pie siltuma piedod klāt - nepateikšu. 5cm mīkstās vates plusā vai nesanāk pat efektīvāk - bet darba it kā vairāk un vēl 2,5cm biezuma klāt...
Man līdzīga - ģenētiski pārmantota un patoloģiska mīla uz koku....tāpēc pašam tāds funktieris dāčas pārbūvē - gāzbetons vecais - droši vien 15cm vates klāt vajadzētu - tik kopējais pīrāga biezums nopietns sanāk - ap 20cm - un jumta dzegas platumu arī noēd...
Skaidrs kā diena un nav apspriežams - ka pretvēja materiālam un gaisa šķirkārtai jābūt...
Un ja dēļu apšuvums domāts horizontāli - šķirkārtas vertikālas ar latām ( 2,5cm laikam pats minimums) pa otro latojumu - vienkāršākais variants. Pirmais latojums uz sienas attiecīgi horizontāls...
Te zēni bija kaut ko rēķinājuši - šķiet pie Aeroca plus - varbūt arī pietika. Classic vai citam parastajam gāzbetonam siltumvadītspēja bija ciparā lielāka....
Vēja plēves vietā var likt pretvēja vates kārtu 2,5 - 3cm - bet cik maksā - un cik pie siltuma piedod klāt - nepateikšu. 5cm mīkstās vates plusā vai nesanāk pat efektīvāk - bet darba it kā vairāk un vēl 2,5cm biezuma klāt...
Man līdzīga - ģenētiski pārmantota un patoloģiska mīla uz koku....tāpēc pašam tāds funktieris dāčas pārbūvē - gāzbetons vecais - droši vien 15cm vates klāt vajadzētu - tik kopējais pīrāga biezums nopietns sanāk - ap 20cm - un jumta dzegas platumu arī noēd...
Autors:
Zodčijs
()
Datums: 09/04/2014 18:58
Un putuplasts jāaizmirst - ja negrib gāzbetonu padarīt mitrāku ziemā - tieši tad kad tam jāsilda ...Aeroc mājas lapā var lasīt arī...
Autors:
parks2007
()
Datums: 09/04/2014 19:19
Man arī patīk kā izskatās,bet baigi svarīgi ir ar ko tie fasādes dēļi apstrādāti,jo man kaimiņos vienam fasāde perfekta jau 6-7to gadu,bet otrs jau otro reizi(6os-7os gados) pārslīpē visu fasādi un bēcē (apstrādā)pa jaunam...
Zodčijam
Nepiekritīšu gan,ka dēļ putuplasta būtu kaut kāds augstāks mitrums,kas vairs nebūtu komfortabls,bet tieši otrādi pie lielajiem saliem,kad daudziem mitrums jau zem 30%,putuplasta mājā zem 45% nenokrītas...
Zodčijam
Nepiekritīšu gan,ka dēļ putuplasta būtu kaut kāds augstāks mitrums,kas vairs nebūtu komfortabls,bet tieši otrādi pie lielajiem saliem,kad daudziem mitrums jau zem 30%,putuplasta mājā zem 45% nenokrītas...
Autors:
Jankouzs
()
Datums: 09/04/2014 20:30
Paldies par padomiem! Man jau ar šķiet,ka vaidzētu siltinājumu biezāku, ja apstāšos pie šīs fasādes varianta,tad noteikti siltināšu ar vismaz 150mm siltinājumu! Ja ir kādam kas vēl piebilstams,vai jau pieredze ekspluatācijā ar šādu koka fasādi tad rakstat! Varbūt kāds var ieteikt kādu labu variantu ar ko labāk varētu apstrādāt to koka fasādi,kas ilgāk kalpo!
Autors:
KristapsD
()
Datums: 09/04/2014 21:01
Zodčijam taisnība - iesaku pretvēja plēves vietā likt pretvēja cieto vati, piemēram Paroc WAS25, Isoveram arī tādas ir, papēti mājaslapā. Manuprāt galvenais pluss šīm pretvēja vatēm salīdzinot ar plēvēm ir siltuma pretestība, kas labāka nekā mīkstajām vatēm (0.032-33 pret 0.037-37).
Pašam man ir teju identiska situācija ar 200mm gāzbetonu. Sākotnēji plānoju likt statņus ar 150mm mīksto vati un WAS25t, kas kopā sanāk 180mm. Māja2014 izstādē paviesojos Isover stendā un viņiem SKL-M puscietā vate ar lambdu 0.032. Maksā ~6.30Ls/m2, kas ir tikpat cik 2 kārtas Paroc, bet nav ņemšanās ar statņiem, jo var piedībeļot. Rezultātā 350mm sienai ir mazāka U vērtība nekā 500mm Aeroc Ecoterm'am. Man fasādes apdre būs ķieģelis, tāpēc Tev gan šis variants līdz galam laikam neder, jo tad nav pie kā stiprināt apdares dēļus.
Rekomendēju apskatīt Paroc mājaslapu, tur ir diezgan daudz informācijas par siltināšanu ar mīksto vadi un fasādes apdarēm.
Pašam man ir teju identiska situācija ar 200mm gāzbetonu. Sākotnēji plānoju likt statņus ar 150mm mīksto vati un WAS25t, kas kopā sanāk 180mm. Māja2014 izstādē paviesojos Isover stendā un viņiem SKL-M puscietā vate ar lambdu 0.032. Maksā ~6.30Ls/m2, kas ir tikpat cik 2 kārtas Paroc, bet nav ņemšanās ar statņiem, jo var piedībeļot. Rezultātā 350mm sienai ir mazāka U vērtība nekā 500mm Aeroc Ecoterm'am. Man fasādes apdre būs ķieģelis, tāpēc Tev gan šis variants līdz galam laikam neder, jo tad nav pie kā stiprināt apdares dēļus.
Rekomendēju apskatīt Paroc mājaslapu, tur ir diezgan daudz informācijas par siltināšanu ar mīksto vadi un fasādes apdarēm.
Autors:
jtdesign
()
Datums: 10/04/2014 10:44
Jankouzs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jautājums vai
> pietiktu ar 100mm vates siltinājumu,jo gāzbetons
> 200mm!
Ātrs internetaprēķins saka, ka ar šādu sienu ir viss OK:
U-Wert: 0,188 W/m²K
-------------------------------------------------------
> Jautājums vai
> pietiktu ar 100mm vates siltinājumu,jo gāzbetons
> 200mm!
Ātrs internetaprēķins saka, ka ar šādu sienu ir viss OK:
U-Wert: 0,188 W/m²K
Autors:
fedja
()
Datums: 10/04/2014 11:24
Ja i net aprēķins pareizs, tad vannasistaba kas robežojas ar ārējo sienu knapi knapi uz robežas pietiek.
Autors:
Kasparam
()
Datums: 10/04/2014 12:21
Esmu nelaimīgs ar koka apšuvumu māja - tas sagādā tikai raizes, neskatoties, ka mājas jumtam ir pamatīgas jumta pārkares. Gaidu to brīdi, ka varēšu apšuvuma vietā uzvilkt dekoratīvo apmetumu,