UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
OSB I-sijas plakanajam jumtam.
Autors:
Intars1
()
Datums: 07/05/2014 17:53
Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi par to, kur varētu iegādāties/pasūtīt OSB I-sijas vai šāda veida sijas [www.aigkonstrukcijas.lv].
Izmeklējos internetā, atradu tikai vienu firmu, kura nodarbojas ar šādu siju ražošanu.
Izmeklējos internetā, atradu tikai vienu firmu, kura nodarbojas ar šādu siju ražošanu.
Re: OSB I-sijas plakanajam jumtam.
Autors:
jtdesign
()
Datums: 07/05/2014 19:17
I-sijas (LVL sijas) - [www.videstehnika.lv]
Neizskatās šai pusē populāra konstrukcija, arī kaimiņvalstīs ātrumā redzu tikai Steico produktus vai arī taisīt pašam.
Par kopnēm - [www.jmr-frame.lv]
Pameklē arī pa kaimiņzemēm (EE, LT), tur būvē vairāk kā te un arī konstrukcijas izmanto ne tikai tradicionālās.
Neizskatās šai pusē populāra konstrukcija, arī kaimiņvalstīs ātrumā redzu tikai Steico produktus vai arī taisīt pašam.
Par kopnēm - [www.jmr-frame.lv]
Pameklē arī pa kaimiņzemēm (EE, LT), tur būvē vairāk kā te un arī konstrukcijas izmanto ne tikai tradicionālās.
Autors:
khe
()
Datums: 08/05/2014 10:04
Vai ir kādam informācija kādu līmi droši var izmantot konstrukcijām, kas vienmēr zem slodzes? Nav taču nekādu problēmu tādas sijas uztaisīt pašam, ja vien garumi normāli...
Autors:
Intars1
()
Datums: 08/05/2014 10:18
Liels paldies par informāciju. Varbūt es kaut ko līdz galam neesmu aprēķinājis vai izskaitļojis, bet nesaprotu, kāpēc LV šīs sijas nav ieguvušas popularitāti. Es sāku interesēties par šīm sijām tā iemesla pēc, pēc būvfiziķi aprēķiniem vajadzētu jumta siltinājumu ~ 400 mm. Lai izveidotu šādu biezu siltinājumu plakanajam jumtam ar koka sijām, piem., 250x150, nāksies potēt klāt pie sijas 150mm OSB vai finiera gabalu, lai sasniegtu nepieciešamo dziļumu. I-siju gadījumā pasūtu 400mm siju, pieskrūvēju no apakšas OSB, kurš satur sijas un veido kastes apakšu, un pūšu iekšā 400mm ekovati.
Autors:
pamats topošais
()
Datums: 08/05/2014 10:23
Vajag netā pameklēt, bija ļoti daudz info, izmēri, youtube arī ir.
Jāmeklē i-beam un i-joist, būs gan pdf, gan bildes, gan video.
Es pirms kāda laika arī par ko līdzīgu domāju, bet man atkrita vajadzība. Izmantojot, jāņem vērā ka pie deformācijas, uguns, strauji zūd izturība. Toties var uztaisīt labus garumus, ļoti precīzi (nav pat salīdzināma precizitāte ar kalibrētām ēvelētām brusām...)
Varbūt var pameklēt kādus galdniekus, kas to var uztaisīt.
Jāmeklē i-beam un i-joist, būs gan pdf, gan bildes, gan video.
Es pirms kāda laika arī par ko līdzīgu domāju, bet man atkrita vajadzība. Izmantojot, jāņem vērā ka pie deformācijas, uguns, strauji zūd izturība. Toties var uztaisīt labus garumus, ļoti precīzi (nav pat salīdzināma precizitāte ar kalibrētām ēvelētām brusām...)
Varbūt var pameklēt kādus galdniekus, kas to var uztaisīt.
Autors:
:/
()
Datums: 08/05/2014 13:51
250x150 ir kaut kāda baisa dimensija.
Man, ka ugunsdzēsējām labāk patiktu ģipškartona profili divās kārtās. Pirmo pie spārēm horizontāli, otro pie piemās vertikāli. Labāk lietot ģipškartonu, ne OSB. Varbūt pat labā ģipškartonu likt divās kārtās. Ir jāpadomā, vai drikst lietot distancerus priekš profiliem. Ja tomēr nedrikst, tad ir jāizmanto profili 100mm pie spārēm un uz 50mm jāskrūvē ģipsis.
Man, ka ugunsdzēsējām labāk patiktu ģipškartona profili divās kārtās. Pirmo pie spārēm horizontāli, otro pie piemās vertikāli. Labāk lietot ģipškartonu, ne OSB. Varbūt pat labā ģipškartonu likt divās kārtās. Ir jāpadomā, vai drikst lietot distancerus priekš profiliem. Ja tomēr nedrikst, tad ir jāizmanto profili 100mm pie spārēm un uz 50mm jāskrūvē ģipsis.
Autors:
:/
()
Datums: 08/05/2014 14:00
Palaidu garām, ka jumts plakans. Tad vispār nav nekāda kreņķa. Jāliek ģipškartona profiļi ar soli 300mm uz gariem distanceriem un miers. Es tomēr liktu divas kārtas ģipsi un uz ģipša virsu kādus 50mm kādu minirālo vati. Es mēģināju dedzināt rbb pūsto ekovati... nedeg. Tomēr kārstums viņai nepatik.
Autors:
Intars1
()
Datums: 08/05/2014 15:18
Sijas izmērs tik liels, jo garākais laidums ir 6.2m. Sākumā bija plānots liet monolītu jumta, bet tad es parēķināju, ka cietā vate 400mm, kura liekas uz plakanā jumta maksā diezgan daudz. Līdz ar to, nonācu pie risinājuma no koka konstrukcijām. Nosūtīju pāris I-siju ražotājiem pieteikumu, tad arī manīs kādas cenas sasūtīs.
Autors:
Intars1
()
Datums: 08/05/2014 15:52
Par OSB un ģipškartonu bija doma tāda, ka OSB skrūvēju pa tiešo pie sijām kā melnos griestus, lai satur tās visas sijas kopā. Pēc tam jau protams finišā ģipškartonu vai ko citu.
Autors:
Zodčijs
()
Datums: 08/05/2014 16:37
Ja jumta pārsegumam 6,2m gaismā - un tur nav paredzēts baseins un dārzs kā Maximā...
Tad parastas koka sijas 10x22 - 25(h) ar soli 65cm (6,7-6,8m garas - 15-20% pie koka cenas) - slodzei 250 - 300kg/m2 ( pēdējais kā starpstāvu pārsegumam ) - starpas piepildīs ar vati un pārējo lipinās klāt...kā te veči piemin - pa kārtām
Es tā darītu un tikai tad,ja dz/bet. paneļu variants nederētu....bet koka kopņu cenas nezinu - varbūt tās ir labās...starpās gan laikam iet tikai kāda beramā vai pūšamā vate...
Tad parastas koka sijas 10x22 - 25(h) ar soli 65cm (6,7-6,8m garas - 15-20% pie koka cenas) - slodzei 250 - 300kg/m2 ( pēdējais kā starpstāvu pārsegumam ) - starpas piepildīs ar vati un pārējo lipinās klāt...kā te veči piemin - pa kārtām
Es tā darītu un tikai tad,ja dz/bet. paneļu variants nederētu....bet koka kopņu cenas nezinu - varbūt tās ir labās...starpās gan laikam iet tikai kāda beramā vai pūšamā vate...