UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

impregnācijas tonis izbalē?
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 03/06/2014 22:52

Sveiki!

Visi zinām, ka ir pieejami divu toņu veidi terases dēļiem - zaļi impregnētie un brūnie. Tā kā man mājas fasādes dēļu apdare ir oranžīga. Gribēju to brūno pavērst uz oranžīgo. Kā un vai to vispār var redzēt?

Vai V galviņas skrūves ir jāiegremdē dēlī mazliet vai jācenšas tomēr nelaist iekšā? Jāsaka, ka man tās skrūves kontrastēs ar dēļi, jo ir sudrabotas ar spec pārklājumu, bet kaut kā gribētos nomaskēt. Laist dziļumā dēlī atkal liekas, ka paliks caurumiņi.

Re: impregnācijas tonis izbalē?
Autors: Zodčijs ()
Datums: 04/06/2014 02:16

Jebkurā iedobē - krājas ūdens un skrūves galviņa iedzenoties kokašķiedrā - sašķaida to - ideāla vieta netīrumiem, organikai - līdz ar to trupei
Ja darītu priekš sevis :
a) skrūvēm vispirms ieurbtu caurumus (laikam tas tāpat ir jādara - nav jau melnās)
b) ar resnu urbi varbūt nedaudz paplašinātu caurumus tuvu galviņas diametram
c) sašpricētu caurumus ar antiseptiķi
d) un tikai tad pieskrūvētu dēļus

Sapratu, ka iet runa par Erlītu (zaļgano vai brūngano) - labāk ar bezkrāsainu - antiseptizēt vajag
obligāti un vismaz 2x - izmaksa ir neliela.
Bet antiseptiķu klājumam jāpluso ūdens aizturoši klājumi - varianti:
a) 2x lineļļas pernīcas beice tīkamā tonī(esot 19 toņi), nobeigumapstrāde pernīca Grīdas eļļošanai (skat. Vincents Paint Eco lv.)
b) dek. antiseptiķis Textūrdekors - pēc kataloga uzjauktā tonī (gatavie ir daži - oranžīga liekas nav)
c) pinotex - base plus 2x Oregona tonis (dzeltenbrūngans - man liekas it kā mazliet ieoranžs arī)
vai arī uzjaukts tonis - līdzīgi oranžīgs - kā sienai...

B un C varianti - divi antiseptiķi - ar saukli dubults neplīst - un papildus kalpošana garantēta - tikai jāpačikājas (ir pārbaudīts)

Es te aizrakstījos ne tai virzienā - ja dēļi jau ir spiedienimpregnēti - un ja ir izvēle - tad jāņem brūnganie - un pa virsu to pašu oranžīgo, kas ir uz sienām - būs nedaudz tumšāks - ļoti labi....

Ja sienas oranžā krāsa (beice) - neder grīdai - tad jādomā - kas viņa tāda - tai pa virsu noteikti var uzklāt radniecīgu - augstākas noturības bezkrāsainu nobeigumkārtu - vai kā citādi piemērot grīdas situācijai...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.