UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: EgilsK ()
Datums: 21/07/2014 11:22

Izlasiju, ka linellas krasas ir lietojamas ne tikai kokam , bet ari kalka apmetumam. No vecaa krajuma iemeginaju gan Raituma gan Vincents linellu vienkarsi uz cementa apmetuma, nu kopsh pavasara stav uz garazas, neko slitu nevaru teikt. Visus lietus un temp mainas iztureja godam. Nav ne jausmas , kas sekos pec ziemas, bet pagaidam izskatas, ta nav slikts variants. Caurspidiga gan ir (Vincents), bet ja nav raibs apmetums, tad ir ok.
Vai kadam ir pieredze sada izpildijuma, jo uznakusi velme garazu nokrasot, vai vismaz iemeginat iekstelpaam. Vincents araa tur pat uz pelejuma....pagaidaam.... Doma tada, jo shikaa kraasa kas klaata pirms 2 gadiem jau naak nost. cenas zinaa pat daargaaka sanaaca.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/07/2014 21:57

Nu un kāds pamatojums izmantot to lineļļu? Tas, ka esi iepriekš sūda krāsu, pa bargu naudu, nopircis vēl nenozīmē, ka nav citas labākas fasādes krāsas. Man vietējā RLKR fasādes krāsa jau četrpadsmit gadus tur, lietu, vēju un sauli. Es godīgi sakot nesaprotu, ko visi kā traki uz to lineļļu metušies. Jā, ir vietas piemēram restaurācijā, kur tādu var izmantot, bet citādāk nafig novecojušas tehnoloģijas izmantot.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: PluumeG ()
Datums: 22/07/2014 07:50

Lineļļa nav novecojusi tehnoloģija, bet gan aizmirsta tehnoloģija, jo padomju laikos visi bija sajūsmā par RILAK nitrenēm- ātri, lēti, masveidā! Tagad ej nu un tiec galā ar visiem tiem sačakarētajiem koka logiem un citām virsmām, kasot nost n-tās kārtas aplupušas krāsas... Old skūl nemirst!!! Balsoju TIKAI par lineļļu kokam, fasādei nezinu, nav pieredzes.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: Didzisp ()
Datums: 22/07/2014 08:17

Padomju laikos mēs komunismu gaidījam un sajūsmā bijām par desas lunķi :). Jau pirmajos ulmaņlaikos izmantoja pernicu, nevis pliku lineļlu. Lineļļa tagad vienkārši ir modes kliedziens, bet tas galīgi nenozīmē, ka tā visur smērejama virsū.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: EgilsK ()
Datums: 22/07/2014 10:52

Didzis laikam nav neko dzird'ejis par linellas krasu. Tas ir pavisam kaut kas cits. Pliku linellu izmanto tikai piesuucinasanai un tad liek virsuu krasu. Esmu redzejis maju ar pliku linellu peec 2 gadiem, tiesaam sausmas. nejau ellaa vaina, bet nezinaasanaa. Pasam ir skuunis ar Raituma kraasu, otro gadu gan tikai, bet esmu sajuusmaa. bet apmetumam vairaak domaaju iekstelpaam, mazi beerni aug tomeer, jaaasaak ar galvu domaat. :) Mana amatiera doma ir padomju skaidu plaaksni apmest ar plaanu apmetumu un nokraasot. nav ne jausmas, kas tur var sanaakt, jau saakot ar to, kaa apmetums uz paaksnes turaas. Ir kaadi konkreeti viedokli, bez " es krutaaks, man garaaks" ?

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: Antonc ()
Datums: 22/07/2014 11:34

Mums draugiem sena māja no iekšpuses un ārpuses nokrāsota ar dabiskajām krāsām, arī lineļļas. Tās maisīja Raitums, viss kalpo labi jau kuro gadu. Iekštelpās ir apmestas sienas, arī krāsotas ar Raituma krāsām, feini.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: Didzisp ()
Datums: 22/07/2014 23:21

Labi, iekštelpās ir vēl kads pamatojums, ķipa mazi bērni, zaļā domāšana, ekoloģija vai vēl nez kas, bet nafig āra apmetumu krāsot ar lineļļas krāsu? Ir tak tik daudz labas un modernas fasādes krāsas. Vienkārši, man pašam patīk visādas vecas tehnoloģijas, un fiškas. Piemēram, dēļu grīda man kā vecos laokos pilnīgi nekā neapstrādāta. Sieva izberž un ka spar aromātu. Kapēc man kautkas iekštelpās būtu ar lineļļas krāsu jākrāso? Ko tad es iegūšu?

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: EgilsK ()
Datums: 23/07/2014 08:25

Tev nekas nav jākrāso, pilnīgi tev piekrītu. Es gribu un es krāsoju. Varbūt atslābsti kaut uz trešdaļu? Neviens tevi negrasās spīdzināt ar lineļļas krāsas bundžu...

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/07/2014 09:17

Es neesmu sasprindzis, es tikai gribu saprast, kas tad tai lineļļas krāsā tik labs. Jā, pie restaurācijas, kad vajag saglabāt autentiskumu, tā cita lieta, bet jaunā mājā?

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/07/2014 10:17

Egil, pie skaidenes apmetums turēsies tikai caur sietu. Mūsdienu risinājums ir skaidene un pa tiešo uzskrūvēts reģipsis virsū.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **         ******   ********  
 **        **        **        **    **  **     ** 
 **        **        **        **        **     ** 
 ******    ******    **        **        **     ** 
 **        **        **        **        **     ** 
 **        **        **        **    **  **     ** 
 ********  ********  ********   ******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727