UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Gatavo betona stabu un pasētu montāža saviem spēkiem
Autors: Vaiesvaris ()
Datums: 07/10/2014 13:52

Ir zemes gabals, vajag iežogot vienu malu - aptuveni 50m gara, ir vēlme likt betona stabus ar pasētām un pēc tam kad būs finanses ielikt arī koka vairogus. Takā pašlaik finanses ir tādas kādas ir, domāju cik reāli ir saviem spēkiem tādu sētu uzstādīt .. cik tāds betona stabs sver, kā viņu smuki nolīmeņot, lai betona žūšanas laikā nesagāztos?
Firma viena staba montāžu piedāvā pa 22eur, tas ir kopā ar materiāliem, kādi materiāli nepieciešami .. saprotu ka smiltis, šķembas, cements, ūdens ..
Varbūt kāds ir pats montējis šādu stabus un var padalīties ar savu pieredzi, vai ir vērts mēģināt pašam šo darbu veikt, vai labāk samaksāt naudiņu, lai speciālisti uzstāda.

Re: Gatavo betona stabu un pasētu montāža saviem spēkiem
Autors: Mx ()
Datums: 07/10/2014 14:08

Var jau visādi, bet cik zinu, tad darbs ir fiziski smags un vienam vispār nereāli, gan stabi gan pasētas ir smagas. Nevaru iedomāties kā viens dabūsi pasētu vietā. Citādi jau tā nav raķešu zinātne, labi ja ir nivelieris, var jau arī ar auklu noņemties (īpaši, ja strādā viens). smilts, cemts, ūdens, lāpsta, lauznis, līmeņrādis, aukla, nivelieris, ratiņi stabu un pasētu pārvadāšanai, spēcīgs palīgs (labāk 2gab), tā kaut kā.

Autors: DsKs ()
Datums: 07/10/2014 19:51

Viens neko tur neizdaris ... sver ... cik es rekinaju pie 140kg man sanaca ...

Sogad iemociju 6 sadus stabus ( 017*017*2.4 garuma laikam) ... smags pec velna,bet pa diviem ir valdams ... paligmaterialus Mx aprakstija ... pats smagakais moments ir augstuma atzimes nokert,jo kad ielaid vinu bedre,tad pavilkt augstak ir samera nereali,jo nav aiz ka aizkerties ka saka ... trijata iespejams vieglak,jo tad pa diviem piecel un tresais pieregule kas nepieciesams

Autors: Vaiesvaris ()
Datums: 08/10/2014 08:33

Paldies Mx un DsKs!
140 kg, daudz gan :o nu ja, bet betons paliek betons, laikam gan tā doma par pašrocīgu uzstādīšanu būs jāatmet un jāsamaksā tiem kas to pieprot un ir darījis .. nav jau man divi vai trīs jāieliek, bet uz 50 m salasās pat 17-18!

Autors: MartinV ()
Datums: 08/10/2014 10:19

Augstumu vieglāk un pareizāk ir "ķert" pirms staba ielaišanas bedrē...

Autors: Begemotc ()
Datums: 08/10/2014 10:52

Pie piektā staba Tu zvanīsi tiem, kas piedāvā pa 22EUR gab to darīt, viņi visu sētu saliks tikpat ilgā laikā, cik tu minētos 5 stabus. Tici man. :)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.