UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Koka šindeļi
Autors:
edgars_kk
()
Datums: 18/11/2014 22:00
Labdien
Vēlētos savai pirtij uzklāt koka šindeļus, vēlētos uzzināt vai šis ir aktuāli un cik šim segumam ir kalpošanas ilgums?
Itkā internetā atradu, ka sertificētus koka šindeļus ražo uzņēmums Kesk Grupa Estonia, kuri piedāvā ozola koka un liepas šindeļus (un vēl piedāvā kaut kādus ārzemju kokus).
Interesē vai ši ozola šindeļi kalpos ilgi?- kādi vēl parametri būtu jāņem vērā iegādājoties koka šindeļus, esmu dzirdējis,ka Latvijā ražotie Kurzemes šindelis un citiem uzņēmējiem nav kvalitatīva produkcija, esmu sūdzības dzirdējis, ka pēc laika visi šindeļi savērpjoties un sāk ūdens tecēt iekšā!
Vēlētos savai pirtij uzklāt koka šindeļus, vēlētos uzzināt vai šis ir aktuāli un cik šim segumam ir kalpošanas ilgums?
Itkā internetā atradu, ka sertificētus koka šindeļus ražo uzņēmums Kesk Grupa Estonia, kuri piedāvā ozola koka un liepas šindeļus (un vēl piedāvā kaut kādus ārzemju kokus).
Interesē vai ši ozola šindeļi kalpos ilgi?- kādi vēl parametri būtu jāņem vērā iegādājoties koka šindeļus, esmu dzirdējis,ka Latvijā ražotie Kurzemes šindelis un citiem uzņēmējiem nav kvalitatīva produkcija, esmu sūdzības dzirdējis, ka pēc laika visi šindeļi savērpjoties un sāk ūdens tecēt iekšā!
Re: Koka šindeļi
Autors:
esatkal
()
Datums: 19/11/2014 07:31
Kāda būtu vislētākā grīda uz sijām, starp kurām sabērti izdedži? Attālums 70 cm. Skaidu plates ielieksies, biezais finieris dārgs... Laikam jau tie paši dēļi jāmeklē...
Autors:
jtdesign
()
Datums: 19/11/2014 14:06
Pārdošanā brīvi pieejami (Kanādas) ciedra šindeļi, plaši pārbaudīts materiāls, arī skandināvi izmanto. Vai tā vietā lietot Latvijas preci, īpaši ozolu vai liepu, nebūšu pārliecināts. Skaidas neesmu manījis, ka būtu plēstas no šiem kokiem. kaut tas pats šindelis vien ir, tikai izgatavošanas tehnoloģija cita.
Autors:
VG
()
Datums: 19/11/2014 15:13
Esmu labojis kūts jumtu ar plēstām skaidām. Taisnstūra forma un vienmērīgs biezums bieži vien bija zem katras kritikas, bet kopumā izskatās ļoti labi un nekas netek un nelocās. Izcelsmi nepateikšu, bet domāju kāds amatnieks laukos bija izgatavojis. Ja kādreiz būvēšu pirti, tad tikai skaidu.
Kāpēc gan tāds dēlis lai vērptos? Kautgan skaida jau ir ieņēmusi savu pusloka formu, tad dēlis teorētiksi to var darīt pēctam, ja kas nav pareizi.
Kāpēc gan tāds dēlis lai vērptos? Kautgan skaida jau ir ieņēmusi savu pusloka formu, tad dēlis teorētiksi to var darīt pēctam, ja kas nav pareizi.