UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kā saglabāt smuku mauriņu?
Autors: Vaļera ()
Datums: 23/01/2015 15:28

...jeb kā panākt to, ka kurmji aizmirst ceļu uz manu īpašumu.
Esmu mēģinājis visādas lamatas, bet tajās nevienu kurmi neesmu noķēris. Kurmis to visu piedzen pilnu ar zemi un lamatas nenostrādā.
Ir kādam pozitīva pieredze ar elektrību strādājot? Un kā ar gāzi, līdzīgi kā TV rādīja, bet tā firma baigo naudu plēš. gribās kaut ko pašam un lētāk.

Re: Kā saglabāt smuku mauriņu?
Autors: Andža ()
Datums: 23/01/2015 15:55

Man gadu no gada tā pati problēma, bet ilgtermiņā nekas nesanāk. Kurmis kā dzīvo, tā dzīvo. Ir doma šogad paskatīties, kas notiek, ja zālienā palaiž darboties robotu. Ir dzirdēts, ka kurmjiem nepatīkot patstāvīga zemes vibrācija un visai ātri viņi no tās vietas aiziet prom. Plus pie reizes arī mauriņš tiek glīti nopļauts un nav jālauza galva, ka visus darbus nevar paspēt izdarīt. Varbūt kādam ir atsauksmes par šiem? [www.darzatehnikaseksperti.lv]

Autors: hm ()
Datums: 23/01/2015 16:03

par kurmjiem diskusijas bijušas iepriekš:
[www.building.lv]

[www.building.lv]

Autors: parks2007 ()
Datums: 23/01/2015 16:27

Kādas problēmas izmantojot šādas lamatiņas noķert kurmi?

[www.darziem.lv]

Katru gadu jau agrā pavasarī ar šādām lamatiņām noķeru 2us -trīs kurmjus un visu vasaru miers,zālīte zeļ un plaukst.

Autors: Vaļera ()
Datums: 23/01/2015 17:24

--> Andžam.

Manējie kurmiji ir pilsētas džeki, kad baļķvedējs brauc pa netālo ielu, viss trīc un dreb. Tiem viss vienalga. Varbūt tālu laukos, klusumā, kur nekas netarķšķ, pļaušanas robotiņš kādu kurmi aizbaidīs.

-->Parks2007.
Man ir tieši šitāda no Depo, kā arī divas citas, bet pēclīdzīga principa darbojas. Jau teicu, man uz šitām kurmis neķerās. Vienīgais veids kā to zvēru noķert ir vaktēt un skatīties kad zeme cilājās. Pārejais ir kā saka tehnikas lieta.

Man bija doma ievietot alā daudzas horizontālas adatiņas, kas vērstas pret kurmi. Adatiņas savienotas kopā un ar vadu, kas iznāk virszemē, kur tas cauri 300W lampai pievienots elektrības fāzei. Lampa tapēc, lai drošinātājus ārā nesistu. Jaudīga tapēc, lai liela strāva plūstu.
Tātad kurmis nāk pa to alu, kārtējos briesmu darbus plānodams, vai arī par slieku, vai kurmjamāti domādams, stumdams, vai nestumdams zemi, nekas nesmird, viss forši un pēkšķi bāc- kontakts ar kādu no adatiņām, cauri zemi, vai pa taisno kažokā! Kurmis iespējams kā pēdējo ieraudzīs zvaigznītes mirgojam.
Šitais būtu foršāks par tām stangām, ko parks2007 izmanto, jo nav kurmja iekšas jātīra nost, bet tikai viena nelaime,- nezinu, vai tas strādās vai ne.

Autors: :) ()
Datums: 23/01/2015 19:46

ka tik kādam mājiniekam arī zvaigznītes nesāk mirgot gar acīm pa mauriņu staigājot.....

Autors: E ()
Datums: 23/01/2015 22:17

Man ar depo nopērkamajiem slazdiem izdodas noturēt fronti. Tiklīdz kāds ienāk piemājas laukā, tā 48h laikā parasti tiek noķerts. Uz 1500m2 zemes gabalu pa vasaras sezonu sanāk noķert 5-6.

Autors: Didzisp ()
Datums: 24/01/2015 05:58

Ja ienaidnieks nepadodas, tad to iznīcina! Jaiemācās pareizi ielikt lamatiņas un lieta darīta. Jā čakars ir jo tas jādara regulāri. Kad pilns pagalms ar čupām,tad jau ir parvēlu. Tad jāsāk karadarbība. Citādāk, nostaiga pa zemes perimetru, kā kads "parkāpējs" parādās, tā slazdu alā un lieta darīta. Te tiešām daudz rakstīts par kurmju cīņam un negribas atkārtoties. Ja par elektrību, tad man viens paziņa bāza zemē elektrodus ar fāzi galā. Neko jau, kurmis klāt nelien, bet tas ir baigi bīstami. Ja kāds šunelis pret to elektrodu pačuras, tad tā būs pēdejā reize viņa dzīvē. Es nemaz nerunāju par soļa spriegumu un rīta pastaigu pa raisainu zāli ar basām kājām. Neizmirsti,ka kurmja kažocinš ir ļoti labs izolātors un viņam pilnīgi po par tā adatiņām. Kā sajutis svešu smaku, tā apraksies apkārt. Vārdu sakot, ideja par elektrību ir garām. Tāpat kā visi zemē bāžamie pīkstinātāji, vējdzirnaviņas un citi bubinātāji. Pilsētas kurmim, kurš pieradis pie trokšņa, ir pilnīgi pofig par tiem. Ar gāzi protams alas uzspridzināt var, bet kopā ar to var arī siltumnīcu uzspert gaisā :) Nu labi, vienreiz uzspersi, bet pēc pāris dienām "jauni karavīri" ieņems teritoriju. Zeme ar sprādzienu jau mīksta un sagatavota rakšanai :)
Es jau te iepriekš solīju, ka ielikšu video, kā pareizi kurmju slazds jāuzstāda. Apņemos to pavasarī izdarīt. Būs gan uz kaimiņu zemi jāiet, jo savus kurmjus sen jau esmu izķēris :)

Autors: binary ()
Datums: 25/01/2015 01:49

Sākumā ilgi domāju, ko ar kurmjiem darīt - ķert, neķert… Pērn sapratu - labāk jādomā, kā ūdensžurkas izķert, tās IMHO ir daudz nopietnāka sērga. Glupa gan - izrādās, ka ķerās arī plastmasas peļu slazdā (http://www.emindarzam.lv/block_files/huguxyhujavawasejuro.jpg) uz burkāniem, tikai tos slazdus vajag milzīgā daudzumā un vēlams norobežot no apkārtējiem, citādi 1x pamanījos pat putnu viņā noķert…

Autors: Didzisp ()
Datums: 25/01/2015 09:53

Kur Tu tādus plastmasas slazdus dabūji. Man arī ūdensžurkas ir problēma, bet kautkā neizdodas noķert. Viņas jau arī pa alām šastī, bet kurmju slazds neņem. Liku indi iebāztu caurulēs, kautkā neēd. Tā i neesmu atradis metodi, kā tos mošķus noķert.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.