UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Stabu pamati auto nojumei?
Autors:
ibm
()
Datums: 12/02/2015 13:41
Sveiki!
Ir doma uzbliezt nojumi autiņam, vienkāršu, uz koka stabiem, apmēram 3,5x6m, nu tur plus/mīnus. Jautājums: vai stabu vietās pamatus jāurbj/jābetonē? Kā alternatīvu variantu skatos uz lielveikalos piedāvātajām zemē iedzenamajām metāla "pēdām" - četrkantīgu "glāzi" ar leņķprofilu pīķi galos, ko iedzen zemē un tad "glāzē" liek koka stabu....Mož stulba doma jau saknē?
Ir doma uzbliezt nojumi autiņam, vienkāršu, uz koka stabiem, apmēram 3,5x6m, nu tur plus/mīnus. Jautājums: vai stabu vietās pamatus jāurbj/jābetonē? Kā alternatīvu variantu skatos uz lielveikalos piedāvātajām zemē iedzenamajām metāla "pēdām" - četrkantīgu "glāzi" ar leņķprofilu pīķi galos, ko iedzen zemē un tad "glāzē" liek koka stabu....Mož stulba doma jau saknē?
Re: Stabu pamati auto nojumei?
Autors:
Kaplis
()
Datums: 12/02/2015 14:16
Nevieš uzticību tie iedzenamie metāli, vel jo vairāk ka nojume ir atsevišķi stāvoša. Domāju, ka lielākā vējā tie var diezgan izkustēties un veidosies lufte, un tad ar nākamo vēja brāzmu aiznesīs tavu būdu pa gaisu. Labāk tomer betonēt. Ja tā nojume ir kā piebūve pie stabilas sienas, tad vēl var mēģināt, bet ari riskanti.
Pie tam dzenot vari uzdurties uz lielāka akmens un tapat tad jārok, bet svaigi rakta grunts ari būs irdena un metāls nemaz tik stipri neturēsies.
Pie tam dzenot vari uzdurties uz lielāka akmens un tapat tad jārok, bet svaigi rakta grunts ari būs irdena un metāls nemaz tik stipri neturēsies.
Autors:
rbm
()
Datums: 12/02/2015 14:21
Paņem nomā zemes urbi ar urbja galu 200mm.
Izurb caurumus, iekšā škidru betonu un pāris armatūras stieņus, pa vidu iespraud brusas kurpi
Nogaidi , kad viss sacietēs un būvējies augšā.
------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]
Izurb caurumus, iekšā škidru betonu un pāris armatūras stieņus, pa vidu iespraud brusas kurpi
Nogaidi , kad viss sacietēs un būvējies augšā.
------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]
Autors:
v_t
()
Datums: 12/02/2015 14:39
es ar tādiem iesmiem uztaisīju sev divus šķūnīšus. vispirms pilsētas mājā. notestēju kādus 5 gadus un atradu par labiem esam. pāgāšvasar uz tādiem pašiem iesmiem uztaisīju malkas šķūnīti laukos. katram pa 6 gab. lielākais šķūnīts 4,3 X 2,3 m.
vienīgais kas notiek - ziemā, sala ietekmē tas kopā ar zemi paceļas kopā ar visu zemi par pāris cm.
nu, lai cilājas, ja vajag!
visādā ziņā, vieglām konstrukcijām ļoti ērta padarīšana, ne jārok, ne jābetonē.
vienīgais kas notiek - ziemā, sala ietekmē tas kopā ar zemi paceļas kopā ar visu zemi par pāris cm.
nu, lai cilājas, ja vajag!
visādā ziņā, vieglām konstrukcijām ļoti ērta padarīšana, ne jārok, ne jābetonē.
Autors:
ibm
()
Datums: 13/02/2015 23:03
Paldies, laikam jau pārliecinājāt par betonēšanu tomēr. Man pašam uz tādiem iesmiem āra havaja, bet to nevar salīdzināt ar nojumi izmēru un buru laukuma ziņā. Pareizi vien ir par to lufti, ja vējš kārtīgi iepūtīs, tad izļurkās. Turklāt montāžas procesā ej nu dabū visus vienmērīgi līmenī....
Man vēl uzspīdēja jocīga doma betonēt paresnus vītņu stieņus, lai var precīzi pieregulēt. Nezinu, cik tā prātīga doma. Vēl līdz pavasarim var domāt :D
Man vēl uzspīdēja jocīga doma betonēt paresnus vītņu stieņus, lai var precīzi pieregulēt. Nezinu, cik tā prātīga doma. Vēl līdz pavasarim var domāt :D
Autors:
es te
()
Datums: 13/02/2015 23:24
Ko tu tur gribi pieregukēt?