UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Apdarītas fasādes apšūšana ar dēlīšiem
Autors:
jamajamajaaama
()
Datums: 17/02/2015 12:10
Tauta, vēlos dažās vietās uzskaistināt māju un apšūt ar vagondēli. Citās vietās jau ir un tur taisīja sekojoši - pie keramzīta bloka ar leņķi skrūvēja brusītes, pa vidu lika siltinājumu, tad kautkāda membrāna, tad pa virsu līsti distancei (pa to pašu brusi vertikāli) un pie līstes/bruses nagloja klāt vagonku.
Kā to labāk izdarīt jau apdarītai sienai lai dēļi būtu nu maksimāli klāt pie apmetuma? Tur jau vairs membrānu nevajag, jo siena ir nobeigta. Tā kā šis pasākums ir paredzēts mājas kores daļā, tad tas, ka tur būs drusku izvirzīts lāsenis arī lielu lomu nespēlē. Pārējā mājas koka apdare ir vienā līmenī ar apmetumu.
Man bija doma tāda, ka izgriež ar flexi ejas brusei, brusei izrubj caurumus, galvu padziļinājumu un tad pieskrūvē iepriekš dībeli ieurbjot. Te tik jautājums kā uztaisīt tā, lai to brusi varētu vertikāli paregulēt lai ir taisnā leņķī.Nu un kad bruses noregulētas, tad naglo klāt dēļus.
Kā jums šķiet?
Kā to labāk izdarīt jau apdarītai sienai lai dēļi būtu nu maksimāli klāt pie apmetuma? Tur jau vairs membrānu nevajag, jo siena ir nobeigta. Tā kā šis pasākums ir paredzēts mājas kores daļā, tad tas, ka tur būs drusku izvirzīts lāsenis arī lielu lomu nespēlē. Pārējā mājas koka apdare ir vienā līmenī ar apmetumu.
Man bija doma tāda, ka izgriež ar flexi ejas brusei, brusei izrubj caurumus, galvu padziļinājumu un tad pieskrūvē iepriekš dībeli ieurbjot. Te tik jautājums kā uztaisīt tā, lai to brusi varētu vertikāli paregulēt lai ir taisnā leņķī.Nu un kad bruses noregulētas, tad naglo klāt dēļus.
Kā jums šķiet?
Re: Apdarītas fasādes apšūšana ar dēlīšiem
Autors:
Kasparam
()
Datums: 17/02/2015 12:27
Nafig tos vagondēļus. Es atkal gribu no tiem atbrīvot fasādi :) Apnicis krāsot un ņemties ar tiem dēļiem.
Autors:
jamajamajaaama
()
Datums: 17/02/2015 12:41
Man patīk un pagaidām problēmu nav.
vēl jautājums, kā pareizi savienot kopā, ja ir garš vienlaidu dēlis vajadzīgs? Uz bruses.? Vai nesanāks tā, ka būs baigā strīpa pa vienu brusi? Vai, varbūt, labāk pamīšus?
Skat te. Vertikālos nelikšu. Visu horizontāli .[snag.gy]
vēl jautājums, kā pareizi savienot kopā, ja ir garš vienlaidu dēlis vajadzīgs? Uz bruses.? Vai nesanāks tā, ka būs baigā strīpa pa vienu brusi? Vai, varbūt, labāk pamīšus?
Skat te. Vertikālos nelikšu. Visu horizontāli .[snag.gy]
Autors:
jamajamajaaama
()
Datums: 17/02/2015 16:35
Varbūt jums ir ideja ko darīt, ja koka apšuvumā "meistars" nav izmantojis cinkotās naglas bet parastās un tās tagad smērē no rūsas? Praktiski tikai pārtaisīšana līdz, ja?
Autors:
kkk
()
Datums: 17/02/2015 16:46
Gaisa sprauga starp esošo apmetumu un jaunajiem dēļiem tāpat ir vajadzīga, pietiktu ar 12mm. Savieno uz bruses, pamīšus, obligāti galus zāģējot 45 grādu leņķī.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 17/02/2015 16:48
Man arī visi vagondēļi sisti ar parastajām naglām un nekas. Naglas dzen spundes papucī un naglas galvu nosedz nākamais dēlis. Vajag pareizos meistarus izvēlēties. Tagad gaidi,kamēr dēlīsus pārņems Latvijas pelēkais tonis un tad naglas neredzēs :)
Ja par tēmu, tad nafig štrobes dzīt un brusas mocīt iekšā. Uzsit apmetumam pa virsu kaut to pašu vagondēli un pie tām mauc klāt jau dēļu apšuvumu. Tāpat Tev tur gaisa spraugu vajag, jo dēļus pa tiešo pie apmetuma likt nevar. Nav tak tam apšuvumam liels svars, ka tik turās.
Ja par tēmu, tad nafig štrobes dzīt un brusas mocīt iekšā. Uzsit apmetumam pa virsu kaut to pašu vagondēli un pie tām mauc klāt jau dēļu apšuvumu. Tāpat Tev tur gaisa spraugu vajag, jo dēļus pa tiešo pie apmetuma likt nevar. Nav tak tam apšuvumam liels svars, ka tik turās.
Autors:
jamajamajaaama
()
Datums: 17/02/2015 16:53
kkk: 12 mm, kamdēļ tik daudz? Ventilācijai?
DidzisP: Man tas vagondēlis ir jāpiemauc kaut kā pie sienas cauri 120mm siltinājumam. Attiecīgi problēma ar skrūvju galvas slēpšanu ,jo tik garai skrūvei var būt problemātiski noslēpt, ne?
DidzisP: Man tas vagondēlis ir jāpiemauc kaut kā pie sienas cauri 120mm siltinājumam. Attiecīgi problēma ar skrūvju galvas slēpšanu ,jo tik garai skrūvei var būt problemātiski noslēpt, ne?
Autors:
Kaplis
()
Datums: 17/02/2015 17:43
jamajamajaaama Wrote:
-------------------------------------------------------
> kkk: 12 mm, kamdēļ tik daudz? Ventilācijai?
>
> DidzisP: Man tas vagondēlis ir jāpiemauc kaut
> kā pie sienas cauri 120mm siltinājumam.
> Attiecīgi problēma ar skrūvju galvas slēpšanu
> ,jo tik garai skrūvei var būt problemātiski
> noslēpt, ne?
Tev tomēr prātīgāk būtu izsaukt kādus meistarus un uzticēt to darbu viņiem. Tev ar katru ierakstu parādās aizvien jauni nezināmie... Sākumā gribi keramzīta blokos gropes fleksēt, tagad jau starp mūri un apmetumu 12 cm (nekad par tādu biezumu neesmu dzirdējis, varbut iepūšamā vate?) siltinājums parādijies... Kaut kas nav labi..
Ja gribi, lai kaids tev te palīdz, tad izstāsti pilnu bildi, kas tur notiek.
-------------------------------------------------------
> kkk: 12 mm, kamdēļ tik daudz? Ventilācijai?
>
> DidzisP: Man tas vagondēlis ir jāpiemauc kaut
> kā pie sienas cauri 120mm siltinājumam.
> Attiecīgi problēma ar skrūvju galvas slēpšanu
> ,jo tik garai skrūvei var būt problemātiski
> noslēpt, ne?
Tev tomēr prātīgāk būtu izsaukt kādus meistarus un uzticēt to darbu viņiem. Tev ar katru ierakstu parādās aizvien jauni nezināmie... Sākumā gribi keramzīta blokos gropes fleksēt, tagad jau starp mūri un apmetumu 12 cm (nekad par tādu biezumu neesmu dzirdējis, varbut iepūšamā vate?) siltinājums parādijies... Kaut kas nav labi..
Ja gribi, lai kaids tev te palīdz, tad izstāsti pilnu bildi, kas tur notiek.
Autors:
kkk
()
Datums: 17/02/2015 20:05
Spraugu ventilācijai vajag, pa taisno pie apmetuma likt nevar. Bet nevajag arī tik platu, kā pie mums klasiski norāda ventilējamās fasādēs. Man liekas es mēģinātu pa taisno pie apšuvuma skrūvēt 12mm saplākšņa strēmeles ar kādām 200mm skrūvēm, iespējams, vispirms ieurbjot vietu skrūves galvai, tādas skrūves galva toč neiezeņķēsies, ātrāk apraus riņķī iekš fibo. Tikai saplāksnī grūtāk naglas iedzīt, īpaši ja gadās mitrumizturīgais.
Autors:
jamajamajaaama
()
Datums: 18/02/2015 10:21
Kapli, tu esi jocīgs? Es jau sākumā uzrakstīju apdarītai sienai, kas nozīmē bloks ir ar siltinājumu apmests. citi saprata, tu nē.