UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Malkas šķūnim jumts
Autors:
rudzis2
()
Datums: 06/05/2015 07:46
Labdien! ceļu malkas šķūni un jautājums radās cik maksimāli var laist latas uz sāniem pāri? Gribetos 80cm lai gar malu var malku sakrāmēt(60cm pagales), bet man teica, ka tas ir par daudz un būs kā bura ko vējam plēst?!
Otrs cik spāres aizmugurē var pārlaist pāri? Atstāju 1.30metri lai ir kā nojumīte, bet atkal man teica ka ziemā, kad sniegs var vērpties un liekties ar laiku no smaguma.
SPĀRES 200X50
LATAS 100X32
Jumts metāla dakstiņi.
PS: Vai malkas šķūnim vajag vēja kasti?
Otrs cik spāres aizmugurē var pārlaist pāri? Atstāju 1.30metri lai ir kā nojumīte, bet atkal man teica ka ziemā, kad sniegs var vērpties un liekties ar laiku no smaguma.
SPĀRES 200X50
LATAS 100X32
Jumts metāla dakstiņi.
PS: Vai malkas šķūnim vajag vēja kasti?
Re: Malkas šķūnim jumts
Autors:
v_t
()
Datums: 06/05/2015 07:56
200 X 50? es gribētu redzēt to sniegu kas locīs šīs spāres.
Autors:
hi5
()
Datums: 06/05/2015 08:14
man tās pārkares šķiet maķenīt par garu. to aizmugures pārkari pamēģini varbūt balstīt uz brusu kolonnām. tad varētu arī lielāku pārkari veidot.
p.s.
vai malkas šķūnim vajag vēja kasti?! es savam suņam būdai pat vēja kastes uztaisīju, lai skaistāk (:
p.s.
vai malkas šķūnim vajag vēja kasti?! es savam suņam būdai pat vēja kastes uztaisīju, lai skaistāk (:
Autors:
jtdesign
()
Datums: 06/05/2015 11:33
Arī malkas šķūnim vajag projektu (citādāk nelegālā celtniecība), tur tad arī būtu atbildes uz visiem jautājumiem. Īsā atbilde - nav nekādu problēmu realizēt Tavas ieceres, pat lielākos/garākos izmēros. Tālāk sākas konkrētika (plāni, griezumi, mezgli) un tik īsi nesanāks.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 06/05/2015 15:16
Senāk visbiežāk bija lielas pārkares (tiesa, jumti bija ne lēzenāki par 40°), arī man šķūnim ir ap metru.
Tas, ka "katrai suņu būdai" vajag projektu, ir ļoti pārspīlēts projektētāju lobijs, cik zinu, jaunais būvlikums ir nācis pretim un palielinājis mazēkas atļauto platību.
Tas, ka "katrai suņu būdai" vajag projektu, ir ļoti pārspīlēts projektētāju lobijs, cik zinu, jaunais būvlikums ir nācis pretim un palielinājis mazēkas atļauto platību.
Autors:
jtdesign
()
Datums: 06/05/2015 17:36
Vienstāv, tik sīkas vienības kā projektētājus (arhitektus, inženierus) šajā valstī (un arī citās) neviens par pilnu neņem, attiecīgi nav ko tautu smīdināt par lobiju. Cita lieta celtnieki, kur nauda grozās.
Bez projekta (vai "projekta") jebkāda būvniecība ir aizliegta, īpaši jau pēc 01.10.2014. Cita lieta, ka dažādām būvēm ir dažāda procedūra un šim tam nevajag sertificēta speciālista parakstu. Bet papīrus vietējā būvvaldē jāsakārto tāpat.
Bez projekta (vai "projekta") jebkāda būvniecība ir aizliegta, īpaši jau pēc 01.10.2014. Cita lieta, ka dažādām būvēm ir dažāda procedūra un šim tam nevajag sertificēta speciālista parakstu. Bet papīrus vietējā būvvaldē jāsakārto tāpat.