UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Metāla jumta krāsošana
Autors: Joe ()
Datums: 07/07/2015 18:23

Labdien, cienījamie draugi!

Lieta tāda, ka man piedāvā nokrāsot metāla jumtu privātmājai (ap 100 kvm, par slīpumiem un jumta ģemotriju neko vēl nezinu). Šur tur esot aprūsējis, jāpielabo un jānokrāso. It kā rokas no pakaļas neaug un varētu mēģināt, bet, vai ir vērts un, cik par to var prasīt?

Uzreiz saku, ka kompresora man nav un pūst tomēr ir jāprot, tāpēc viss, ko spētu, ir nolaist to jumtu ar otiņām un rullīšiem. Otrs - māja nav Rīgā, drīzāk nelielā mazpilsētā aiz Valmieras, tāpēc no Rīgas cenām tomēr savi 20-50% jārēķina nost.

Tad kāds īsumā būtu jūsu viedoklis? Ja krāsot, tad ar kādiem štrumentiem, kādu krāsu un, cik tāds darbs kvm varētu maksāt. Saprotu, ka jākrāso 2x

Paldies!

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 08/07/2015 21:39

te diviem veikliem cilvēkiem darbs vismaz 3 pilnas dienas. Jumtu būtu jākrāso ar eļļas krāsu uz dabīgās lineļļas bāzes - tāda krāsa ir viselestīgākā, tas būtiski metāla jumtam. Tīrīšanai var izmantot pussmago fleksi ar metāla birsti, kur rūsainās vietas notīramas līdz metālam. Tad rūsējošās vietas gruntē ar lineļās grunti uz cinka bāzes un tad vismaz divas reizes nokrāso. taču lieta tāda, ka starp krāsošanas reizēm šai klasiski tradicionāli krāsai vajag tehnoloģiskos starplaikus un jāstrādā ar krāsu (tas laikam visām krāsām) sausā vējainā dienā bez mitruma un lielas saules uz sausa jumta virsmas. Krāsošanai optimālāki būtu ruļļi ar garu kātu. Tā ka darbs vismaz ar 2..3 diennakšu starplaiku katrai krāsošanas reizei.
Līdz tam vēlams sakārtot dūmeņu galus, lūkas izejai uz jumta un notekrenes, salabot jumta vedināšanu.

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: Joe ()
Datums: 09/07/2015 22:39

Paldies, Ivar :) Jāapskata laikam tas jumts dzīvē, pirms domāt ko tālāk! Uz kaut kāda super slīpā jumta nemaz virsū nekāptu - ne to iemaņu, ne aprīkojuma man!

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: aizsargs ()
Datums: 04/03/2016 15:19

Joe -Šur tur esot aprūsējis, jāpielabo un jānokrāso. .... Metāla jumtu renovacijai,atjaunošanai pateicīgāks būtu 1-komponentu šķīdinātājus nesaturošs,gatavs lietošanai,elastīgi izturīgs mākslīgo sveķu -pārklājums uz visām jumtu,virsmām un slīpumiem ar elastīgu un izturību pret plaisāšanu,aukstos,karstos laika apstākļos.(metāla jumtu segumi temperatūras ietekmē pietiekoši daudz saraujas un izplešās ,tāpēc nepieciešams elastīgs pārklājums) Nodrošinās bezšuvju pārklājumu ikvienai konstrukcijas detaļai,Augstāka uzklāšana kvalitate un efektivitāte,ekonomija būs ar mehānisko izsmidzināšanu.
Bet par izmaksām javertejumta konfiguracija ,un stāvoklis.

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: tikkurila ()
Datums: 07/03/2016 13:46

Piedāvājam šādu tehnoloģiju:
1.) Jumtu mazgāt ar mazgāšanas līdzekli PANSSARIPESU (TIKKURILA). Noberzt ar suku un pēc tam noskalot ar ūdeni. Droši var izmantot augstspiediena ūdens stūklu.
2.) Rūsējušās vietas attīrīt pēc iespējas labāk. Drāšu birste, krāsas skrāpis. Fleksis ar birsti, uzmanīgi, ka vecā skārdā neizrauj caurumus. Ja neizdodās visu notīrīt, cietīs adhēzija (pielipšana) un, attiecīgi, krāsojuma ilgmūžība. Praksē parasti visu nekad ideāli nenotīt nav iespējams, bet jācenšas attīrīt vismaz irdeno rūsu.
3.) Rūsējušās un līdz metālam attīrītās vietas gruntē ar cinka pigmentus saturošu ātri žūstošu antikorozijas gruntskrāsu KORROSTOP PLUS (VIVACOLOR). Pēc 2-3 stundām jau var klāt pa virsu pirmo krāsas kārtu. Vietas ar veco krāsu, kas labi turās, nav jāgruntē, tur uzreiz krāso.
4.) Visu krāso vienu, vai, labāk divas reizes ar antikorozijas pigmentus saturošu krāsu PANSSARIMAALI (TIKKURILA).
Kādus 10 gadus staigā laimīgs :)
Šādā veidā esam krāsojuši ļoti daudz - Saeimas jumts, Dobeles lut. baznīca, Latvijas banka...
Vislabāko gruntskrāsas un krāsas adhēziju var panākt, krāsojot ar otu. Veca un laba metode. 1. jumtu skata pa gabalu, 2. skārda jumts asociējas ar klasiskām vērtībām, tādēļ nelielas otas pēdas parasti netraucē.

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: 7977 ()
Datums: 18/03/2016 22:42

Vai jums ir kads ieteikums - gribu no iekšpuses izkrasot juras konteineri. Skaidrs, ka vislabak butu to darit ar alkida krasu, bet man gribetos izbegt no taa, ka tas konteiners vel pusgadu pec tam smird pec škidinataja.. Vai var krasot ar kadam udens bazes Krasam? Konteinera izmantošana - noliktava/darbnica. Paldies!

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: ASAD ()
Datums: 03/08/2022 19:17

Gribu aktulizēt tēmu.

Re: Metāla jumta krāsošana
Autors: agrais ()
Datums: 03/08/2022 21:00

Nu tad aizej uz kadu krāsu tirzniecibas veikalu un noskaidro...kas var būt vel vienkāršāk.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   **         **     **   ******  
  **   **   **    **  **    **    **   **   **    ** 
   ** **    **        **    **     ** **    **       
    ***     **        **    **      ***     **       
   ** **    **        *********    ** **    **       
  **   **   **    **        **    **   **   **    ** 
 **     **   ******         **   **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727