UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Zviedru krāsa
Autors: Blanko ()
Datums: 25/07/2015 22:50

Divus gadus atpakaļ māja tika no ārpuses nosiltināta un apdare veikta ar neēvelētiem (smalki zāģētiem) apdares dēļiem. Dēļi tika nokrāsoti ar tā saucamo zviedru krāsu (Falu rodfarg) (Linneļļas krāsa ar speciālo pigmentu, kas iegūts zviedru rūdas raktuvēs). Krāsa uzklājās ļoti labi, tikai pēc divim gadiem saules pusē zaru vietās izspiedušies sveķi. Vai kādam ir pieredze, ko labāk darīt. Mēģināt klāt uz zaru vietām zaru laku un tad pārkrāsot, vai vienkārši liekos sveķus patīrīt un tad pārkrāsot?

Re: Zviedru krāsa
Autors: tikkurila ()
Datums: 31/07/2015 16:44

Ieteicams iztecējušos sveķus nokasīt (ar krāsas skrāpi) un tad tās vietas piekrāsot. Falu rodfarg vislabāk saķeras ar tīru neēvelētu koku. Jebkura veida apakšslānis būs nevēlams.
Jārēķinās ar to, ka svaigi labotās vietas būs pamanāmas, jo Falu rodfarg pāris gadu laikā paspēj mazliet pamainīt toni (lineļļas-miltu bāze UV staros izdeg un izskatās, ka krāsa it kā pabalē). Pēc kāda gada jau atkal viss krāsojums varētu kļūt aptuveni līdzīgs.

Autors: Didzisp ()
Datums: 03/08/2015 21:28

Var jau būt es ko nesaprotu, bet kas vainas svekiem? Mitrums tur iekšā netiek un viss pārejais pofig. Ja sāksi pindzelēt zaru vietas, tad būs pleķi un skats vēl briesmīgāks. Kad, pēc gadiem, sveķi nobirs, tad varēs visu parkrāsot. Labāk pastāsti,kātā zviedru krāsa uzvedās un kā tur?

Autors: KristapsD ()
Datums: 05/08/2015 22:20

Man ir pagājušajā rudenī nokrāsota nojume. Galīgi ne pēc instrukcijām - tikai 1 kārta un atšķaidīta ar ūdeni, daļa brusu ēvelētas. Tur, kur neēvelēts, otra kārta nemaz neprasās. Ēvelētās vietas ir ik caurspīdīgākas un mehāniski nenoturīgākas. Bet vispār lēta un laba krāsa.

Savukārt man ir vajadzība pēc baltas (vai vismaz gaišas) krāsas vējdēļiem. Vai variet ko ietekt tam? Kā kaļķu krāsa uzvedas ārā, bargos apstākļos?

Autors: Blanko ()
Datums: 06/08/2015 22:46

Tā arī domāju darīt, vienkārši pakasīšu zaru vietās tos sveķus nost un pārkrāsošu. Ja pārkrāso visu dēli, tad atšķirība no sākuma ir manāma, bet ļoti ātri tā izlīdzinās un nav redzama. Krāsa sanāk ļoti lēti, man izgāja mazāk nekā ražotaji saka. Ja būtu atkal kaut kas jākrāso, tad nešaubīgi izvēlētos atkal šo pašu krāsu.
Es domāju, ka tai zviedru krāsai nav būtiskākais lineļļa, milti utt., bet gan tas sarkanais pigments. Tas ir tas dēļu pasargātājs no atmosfēras iedarbības.
Iemesls, kāpēc es izvēlējos zviedru krāsu ir tas , ka pēc gadiem ļoti viegli pārkrāsojama un no leģendām dzirdēts, ka Zviedrijā koks arī pēc 100 gadiem vēl nav satrunējis.
No gatavajām Zviedrijā ražotajām un šeit nopērkamajām ir trīs toņi-sarkanais, melnais un pelēkais. Tagad skatos, ka Stafor ražo arī citus toņus. Ir arī kaut kas gaišs. Raitums (Raituma krāsas) uzjauc kādu vajag. Tas gan sanāk dārgāk , un divus gadus atpakaļ, kad vajadzēja krāsu, domāju, ja nu pēc desmit gadiem Raitums krāsas vairs nejauc, ko tad es darīšu?

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***  **     **  **    **  **   **      **    
 **** ****  **     **      **    **  **       **    
 ** *** **  **     **     **     *****        **    
 **     **  **     **    **      **  **       **    
 **     **  **     **    **      **   **      **    
 **     **   *******     **      **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727