UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pamatu veidi novietnei
Autors: Magaruška ()
Datums: 23/01/2016 16:19

Labdien! Esmu pieķērusies domai, ka man nepieciešama jauna novietne mājas zvēriem. Vēl īsti nav skaidra doma par izpildījumu. Ja sākumā bija doma par koka karkasa, tad tagad jau vairāk sliecas doma par skaidbetona. Bet vislielākā atduršanās ir pret pamatiem. Nu gribas ko īpaši vienkāršu - lētu un viegli izdarāmu. Novietni plānots celt ar savām rokām minimāli izmantojot materiālus, kas būtu jāpērk. Koki mežā pāris ir, ir arī pagājušo gad sarūpētas brušeles - lielākoties 15*15 cm, ir iespēja kur izgatērēt ko vajag - par samaksu. Ir arī pieejamas skaidas, kūdra - par velti. Mazāk pieejams ir laiks, tāpēc lentveida pamati, liekas, šājā gadījumā ir lieka izšķērdība. Stabveida pamati būtu ok, ja taisītu no koka karkasa, bet kā rīkoties, ja palieku pie domas par skaidbetona ēku. Savā prātā domāju, ka sienu biezumam ir jābūt 30 cm un no ārpuses varētu nošālēt ar dēļiem. Ēkas izmērs 6*6 m, griestu augstums 2.5 - 2.7. Grunts ir smilšaina.
Lūdzu padalāties ar ieteikumiem.

Re: Pamatu veidi novietnei
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 23/01/2016 18:52

Mājas zvēri?... zirgs, bullis vai vistas un pīles? Vai viss kopā?
Principā stabveida pamati, kur formai var izmantot izlietotas vieglo automašīnu protektorus - smilts gruntī ierok 50cm dziļumā un piepilda ar betonu. Virsū uzliek karkasu ~ 20cm no planējuma virsmas karkasam apakša - stāvstatņi tā, lai starp statni un augšējo vainagu paliktu vieta skaidbetona iestrādei vismaz 5..8cm - statņi dēlis 4x15cm vainags virsū no diviem dēļiem ar atstarpi 8cm.
Sāk apšūt sienas un vienlaicīgi pilda skaidbetona massu. Skaidbetons ir daļās 1daļa cementa: 3 daļas kaļķa: 3daļas grants: 12 daļas skaidas - maisīt piespiedu mehāniskajā maisītajā.
Jumts bezazbesta cementa viļņotās plātnes, kur korē ar 15cm spraugu pārsegta ar caurspīdīgu plastikāta 1mm loksni. Tas gaismai.
Manuprāt labāk taisīt ēku 3,5m augstumā, tad virs būriem var radīt vietu salmiem vai citai barībai.
Taču tehnoloģiju nosaka zvēri.

Datums: 23/01/2016 19:38

Novietnē vēlos turēt kazu mātes un kādu putnu iespējams. Jumta segumam laikam tomēr ranilu, jo mazā daudzumā to es varu dabūt lētāk.
Griestus negribu 3,5 metri, jo telpai jābūt maksimāli siltai ziemā un labi ventilētai. Tāpēc virs griestiem jāsiltina ar skaidām, kas ar kļķi kopā.
Jumta konstrukciju arī plānoju nedaudz savādāku. Man vajag lai pažobeles būtu labi lielas. Šobrīd uz sitiena nemācēšu apstāstīt, bet tāda tipa namiņus Austrijā redzēju un arī šeit pat mazpilsētas senajiem šķunīšiem tādi jumti ir. Tā kā tās pažobeles ir jau apšūtas, tad konstrukciju redzēt nevarēju, bet man ir aizdomas, ka to panāk, ja liek garākus vērbaļķus, garākus par ēkas platumu.
Ak un vēlētos izvairīties no varianta, kad nepieciešams betonēt grīdu.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 23/01/2016 20:20

Grīdai jau var izmantot dēļus uz lagām un virsū pakaiši. Es nezinu, cik vai kādā daudzumā urinē kazas... to jāprasa tiem, kas tās kopj. Taču, ja būs putni, tad noteikti vēlams turēt iekšā kaķi, kas palīdz pret citiem sīkiem grauzējiem - pelēm vai cirslīšiem. Ja būs caurvēdināma pagrīde, tad problēmai nevajadzētu būt.
Es tos griestus domāju tā, ka tev redeles -dēļi ar 3cm spraugām sāktos 2,3m augstumā un uz tām līdz pažobelei 3,5m būtu tas siens. Korē savi 4,8m .Siens vienlaicīgi nodrošinātu arī griestu siltumizolāciju un to pakākeniski noņemot uz pavasari atstātu tukšu telpu. Tajā vasarā atkal varētu sākt apžāvēt zāli un arī taisīt tās pažobeles.
Vienīgi augša jātaisa caurvēdināma, ja būs metāla jumts.
Man bijusi sakare ar zirgkopību un tad iesakot risinājumus secinājām, ka zirgiem tehnoloģiski līdz 1,5m augstumam telpas iekšpusē jātaisa cietas stingras konstrukcijas - jo tāds materiāls, ka skaidbetons, zirgs ar pakaviem to sadauzītu.
Tapēc nezinu, vai kazas (ā.z.i.s) nerīvē ragus un vai tās nesper. Tad vismaz šādā spēriena augstumā iekšpusē arī lietderīgs metāla apšuvums, aiz kura skaidbetons.
! Johaidī, kas ar tiem ā.ž.i.e.m ir ?

Datums: 26/01/2016 14:42

Vai varu palūgt jūsu ēpastu? Man ir vēl jautājums par pašiem pamatiem. Tas arī ir tas būtiskākais, pārējam jau varu piemeklēt alternatīvas.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  ********   **    ** 
 ***   **  **         **   **   **     **  ***   ** 
 ****  **  **          ** **    **     **  ****  ** 
 ** ** **  ******       ***     **     **  ** ** ** 
 **    **  ********  **     **  ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727