UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Fasāde uz silikāta ķieģeļiem
Autors:
MZMZ
()
Datums: 15/02/2016 22:23
Sveiki,
Pavasaris tuvojas un sāku laikus plānot fasādes darbus. Darbu darīšu pats, neesmu ārdarbu speciālists, bet šad tad haltūru veidā darbojos ar iekšdarbiem (ar špaktelēšanu esmu uz tu), tādēļ par izpildi neuztraucos. Tas kas mani interesē ir materiāls (kādu izvēlēties).
Īsumā, māja pusotra stāva no baltajiem silikāta ķieģeļie labā stāvoklī, ķieģeļi nav drupuši, sienas pietiekami taisnas, silktināta no iekšpuses, vienā mājas pusē zem kuras garāža augstais ap ~1.5m cokols, pamati no blokiem(šķiet granīta-betona sajukums).
Gribu uzvilkt standartu biezpiens vai lietutiņš, cokolu izcelt(šeit vēl domāju, skatījos ir vairāki interesanti risinājumi, bet jāskatās atkarībā no finansēm).
Vai līdzināt pa rupjo ar puķika līmi būtu laba ideja?Pa virsu kāds gatavais finišs?
Siets obligāti jāiestrādā jā/nē?
Varbūt kādam ir zināms aptuvenais cipars m2 cik nostājas apmetums visi sīkumi+krāsas?Respektīvi mani interesē vai tādā vidusmēra variantā uz 130m2 pa grīdām pusotra stāva māju var 1k eur ierakstīties,ja visu veicu pats?
Ir padaudz ieksdarbu tiefgrunds, vai ar so var gruntet vai vajadziga kada speciala fasades grunts?
Kada butu optimala temperatura kura so darbu veikt?
Pavasaris tuvojas un sāku laikus plānot fasādes darbus. Darbu darīšu pats, neesmu ārdarbu speciālists, bet šad tad haltūru veidā darbojos ar iekšdarbiem (ar špaktelēšanu esmu uz tu), tādēļ par izpildi neuztraucos. Tas kas mani interesē ir materiāls (kādu izvēlēties).
Īsumā, māja pusotra stāva no baltajiem silikāta ķieģeļie labā stāvoklī, ķieģeļi nav drupuši, sienas pietiekami taisnas, silktināta no iekšpuses, vienā mājas pusē zem kuras garāža augstais ap ~1.5m cokols, pamati no blokiem(šķiet granīta-betona sajukums).
Gribu uzvilkt standartu biezpiens vai lietutiņš, cokolu izcelt(šeit vēl domāju, skatījos ir vairāki interesanti risinājumi, bet jāskatās atkarībā no finansēm).
Vai līdzināt pa rupjo ar puķika līmi būtu laba ideja?Pa virsu kāds gatavais finišs?
Siets obligāti jāiestrādā jā/nē?
Varbūt kādam ir zināms aptuvenais cipars m2 cik nostājas apmetums visi sīkumi+krāsas?Respektīvi mani interesē vai tādā vidusmēra variantā uz 130m2 pa grīdām pusotra stāva māju var 1k eur ierakstīties,ja visu veicu pats?
Ir padaudz ieksdarbu tiefgrunds, vai ar so var gruntet vai vajadziga kada speciala fasades grunts?
Kada butu optimala temperatura kura so darbu veikt?
Re: Fasāde uz silikāta ķieģeļiem
Autors:
er
()
Datums: 16/02/2016 10:25
Vienā pavecākā tēmā ir tāme ar materiālu aprēķiniem fasādei - [www.building.lv]
Autors:
er
()
Datums: 16/02/2016 10:57
Fasādes siltināšanas video tur viss ir redzams - [www.youtube.com]
Autors:
rbm-mob
()
Datums: 16/02/2016 12:54
260m2 fasādes (atskaitot logus)+cokols 70m perimetra ar 200mm vati,ceresit gatavo dekoratīvo tikai par materiāliem izmaksāja ap 7200eur
Tātad materiāli sanāk uz 22eur/m2
Ja siltuma ar pukiku 100mm un lieto dekoru sausā maisījuma veida maisos, gan jau kādi 7eur/m2 lētāk būs, bet tāpat sanāks vismaz 15eur/m2 par materiāliem
Tātad materiāli sanāk uz 22eur/m2
Ja siltuma ar pukiku 100mm un lieto dekoru sausā maisījuma veida maisos, gan jau kādi 7eur/m2 lētāk būs, bet tāpat sanāks vismaz 15eur/m2 par materiāliem
Autors:
aizsargs
()
Datums: 28/02/2016 18:18
Silikāt ķieģeļu fasādes apdare - pēc jautājuma secināms,ka silikāta kieģelim velēšanās uzklāt dekoratīvu apdari,lai iegūtu vizuāli smukāku izskatu.Šāda tipa materiālam ieteicams izvēlēties atbilstošas apdares materiāla apmetumus un krāsas,kas nodrošinātu sienas elpošanu,žūšanu,mitruma izvadīšanu,atgrūšanu u.t.t. Lai izvairītos no iekšējo sienu pelēšanas,mūrētajās sienās mitruma uzkrāšanos un aļģu izplatīšanos,augšanu uz ārejo sienu virsmām un citiem negatīvajiem procesiem.