UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

selektīvie stilki ar saules pārklējumu HSSN
Autors: Ig ()
Datums: 29/03/2016 19:14

šādus parasti liek liekajās stiklotajās fasādes, bet privātmājām arī šur tur redzu ka ir stikli ar gudrāiem pārklējumiem, man ir plāns D un R fasādēs salikk HSSn 6 Low E, 16 4cf18 4Low E, U ir labs 0,5, un saules aizsardzība vasarā ir jūtama uz nepārkaršanu, ziemā vienīgi tas ir mīnuss, bet ziemā tā pat kurini.. šobrīd nevar izķškirties staro 40/70 tonējumu vai 50/70 pēdējais ir tāds jau man/āmi ietonēts.

augiem uz loga nepatīks šie UV aizturošie stilki, bet tapāc ir vēl 2 fasādes kur likt puķes :) .. un vēl arguments ko esmu dzirdējis ka būšot ieksā baigu tumšs.. nu negribu piekrist, jo attiečibai jābūt vismaz 1:8 logi pret grību, man ir 1: 4,34, man liekas tad nav stresa par to ka būs tumšs iekšā ..

kāda Jums pieredze ar šo, man patika stopsol supersilver clear, labs spoguļa efekts, bet nav salektīvs, līdz ar to 3 stiklu paketei U = 0,9 .. prvātmājai nbūs piemērotākais ..

Re: selektīvie stilki ar saules pārklējumu HSSN
Autors: vecais2 ()
Datums: 30/03/2016 20:13

Nevajag sacerēties,ka būs baigais efekts-cik ir ielikts,tad efekts nevienam neesot gaidītais-tāpat kondiškas bija jāliek,jo vai istabā 28 C' ar stopsolu,sankūlu vai 40C' bez-tāpat karsti.

Re: selektīvie stilki ar saules pārklējumu HSSN
Autors: Rx ()
Datums: 30/03/2016 21:49

Jūs tik "gudrus nosaukumus" uzrakstijāt, ka esat pats atbildes cienīgs... Selektīvs stikls un tonēts stikls , manuprāt ir divas dažādas stikla "pārklāšanas - krāsošanas" tehnikas, un katrai savs uzdevums. Tas, ka selektīvais stikls strādā, zinu, un esmu pārbaudījis. Saule ļoti manāmi mazāk silda iekštelpu caur stiklu, tāpat siltums starojuma veidā mazāk izstarojās ārā. ( Kas liedz ziemā biezākus aizkarus vēl piekārt un vairāk siltumu saglabāt?). Un, parastais stikls praktisku nelaiž ( 1%) cauri UV starus! Tos laiž tikai kvarca stikls. Puķes aug griezdamās. Jā, Bruņurupucim UV būs nepietiekams....

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.