UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dekoratīvais apmetums - krāsot vai tonēt?
Autors: binary ()
Datums: 27/07/2016 23:13

Gāzbetons + vate + biezpiens.
Kā labāk piedot toni biezpienam - krāsojot vai tonējot?

Krāsošanai, cik noprotu, ir vismaz 2-3 trūkumi:
* "lieks" darbs (papildus izmaksas par darbu; papildus riski krāsošanas laikā)
* ja gadās kāda dziļāka švīka, tad spīdēs cauri baltā krāsa (potenciāli jau pēc gada-diviem), tāpēc periodiski jāpārkrāso
* katra krāsas kārta samazina "elpošanu"

Pareizi saprotu? Jebšu pilnīgas muļķības esmu sarakstījis?

Kādi trūkumi ir tonēšanai, salīdzinot ar krāsošanu? Kādi "+" ir krāsošanai un tonēšanai?

Re: Dekoratīvais apmetums - krāsot vai tonēt?
Autors: he ()
Datums: 28/07/2016 00:36

man pirms apaļi 3 gadi lika biezpienu bez toņa un krāsoja ar silikāta krāsu, kas cik atceros "elpošanu" vismazāk ietekmē no visiem krāsu variantiem. Caparol Sylitol Finish, arī grunts tika likta. Pagaidām "lidojums normāls" un piekasīties nav kur. Švīkas arī nav gadījušās. Tfu tfu tfu.
Vairs neatceros kāpēc izvēlējos krāsot. Varbūt toņi biezpienam ierobežoti?
Logus gan ar plēvi jāaizklāj, nepaļaujoties uz fasādnieku atrunām "Mēs akurāti strādājam" (personiska pieredze).

Re: Dekoratīvais apmetums - krāsot vai tonēt?
Autors: binary ()
Datums: 30/07/2016 23:33

Toni, cerams, sanāks piemeklēt arī pigmentu klāstā :)
Ekrānā izskatās, ka tas pats Sakret piedāvā pieņemamu toni. Nevar gan zināt, kā tas izskatīsies dabā…

Par švīkām ir lasīts internetos, kā arī kādam bijušajam kolēģim tā problēma esot bijusi aktuāla. Nemācēšu gan teikt, kāda krāsa viņa gadījumā tika izmantota fasādes krāsošanai. Cik noprotu, tā "pareizā" krāsa ķīmiski ieēdas apmetumā, līdz ar to ir "mazliet" jāpacenšas, lai tās švīkas būtu redzamas. Manā gadījumā pacensties varētu gan bērns, ar kādu grābekli "iebraucot" sienā, gan arī es pats, ietriecot sienā kādu lidmodeli…

Droši vien galvenais jautājums ir, vai tā krāsošana sniedz arī kādu pozitīvu ieguvumu. Apmetuma ūdens noturība, salizturība, mehāniska izturība, citi aspekti? Jebšu krāsošana neko no tā neietekmē vai pat ietekmē negatīvi?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.