UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Uz gāzbetona starpstāvu dzelzbetona josla
Autors: DzinPo ()
Datums: 15/08/2016 21:06

Sveiki! Man pēc projekta 9*7.1m divstāvu māja. Ar divām nesošajām sienām, divslīpu jumts. Koka pārsegumi 100x200 ar 60 cm soli starp centriem. Starp telpām/pamatiem sienām ir max 3.7m. (vienam taisnstūrim 3.4, vienam 3.3 un vienam 3.7m). Pēc projekta nekādas dzelzbetona joslas nav. Konstruktors apgalvo, ka tāda nav vajadzīga. Dzelzbetons parādās tikai augšā pie mūrlatām.
Kā Jūs domājat vai tiešām tāda nav vajadzīga? Es papildus vēl gribu veidot starpsijas, tādējādi pārsegumu nedaudz sasaistot kopā.

Re: Uz gāzbetona starpstāvu dzelzbetona josla
Autors: SerViss ()
Datums: 15/08/2016 23:05

Ja jau konstruktors apgalvo, un celtnieki pēc priekšrakstiem izpildīs, tad iekšsienai visticamāk gan jau arī turēs.
Bet satraukums par gāzbetona izturību ir pamatots. Atsevišķi stāvošai, no gāzbetona pirms 9 gadiem līmētai, malkas šķūņa palielai (6x3m) gala sienai nepietika ar 150x150 koka mūrlatu. Baļķa gals padevās, radīja lokālu spiedienu un atdalīja sienai augšējo stūri ar plaisu.

Autors: buvejupats ()
Datums: 16/08/2016 08:07

Manuprāt gāzbetonam obligāti jāliek dzelzsbeton josla kaut vai 5cm augstuma, lai izlīdzinās slodzes un nedaudz labāk satur visu karkasu kopā

Autors: buvejupats ()
Datums: 16/08/2016 08:13

Ari AEROC ir tādas pašas domas par koka pārzedzēm .. [www.aeroc.lv]

Autors: Georgs999 ()
Datums: 16/08/2016 09:58

Vēl jau svarīgi kāds ir atbalsta laukums.
Es saviem ārsiena 375 blokiem nobalstīju 350mm garumā siju 100x200. Nav nekādu plaisu vai deformāciju pazīmju. Ēkai 1. stāvs.

Bet tavā gadījumā drošāk būtu tādu izveidot. Kā nekā ēkai 2. stāvi.

Autors: PikkO ()
Datums: 16/08/2016 11:24

Ja šķībi salīmēts tad jau ar kaut ko izlīdzināt vajadzētu :DDDD
Esmu 100% pārliecībā, ka zem koka sijām, kuru balsta dziļums gāzbetona mūra sienā ir 20 cm un vairāk, nevajag nekādas izlīdzinošās joslas vai betona spilvenis ... gāzbetona izturība virsmas spiedē būs pietiekoša ...

Autors: Rial ()
Datums: 16/08/2016 13:01

Ja jau te aizgājusi runa par dzelzsbetona joslām, uzprasīšu arī es .. ir man projekts divstāvu mājai, nesošo sienu materiāls: gāzbetons, pārsegums: betona paneļi. mājas platums 9,3m, pa vidu ir nesošā siena 30cm no gāzbetona, tiks likti paneļi 4,4m gari. Arhitekts iecerējis šos paneļus nobalstīt uz 10cm biezas armējošās joslas kura ir armēta ar 3 x 12 armatūrām kuras liktas blakus ar 11cm atstatumu un ik pa 300mm sasietas ar 6mm armatūru. Vai šāds risinājums ir ok? Cik esmu redzējis, joslas zem plāksnēm veido no u blokiem un tur tā betona armatūras karkas izskatās nopietnāks par man piedāvāto risinājumu.

Autors: J ()
Datums: 16/08/2016 13:05

Gāzbetoni jau arī ir visādi ar dažādām spiedes stiprībām. Ja jau konstruktors saka ,ka nevajag - būtu jātic.

Autors: PikkO ()
Datums: 16/08/2016 13:06

pietiks ... risinājums ok
Arhitekts pats taisa būvkonstrukcijas ???

p.s.
vidējo sienu liec no "hard" blokiem, aerocam tādi ir ..... vai no clasic, vai kādiem citiem kuriem blīvums ir lielāks par ārsienās izmantoto

Autors: Rial ()
Datums: 16/08/2016 13:23

Būvkonstrukcijas arhitektam rēķināja būvinženieris. "
Visas nesošās sienas no universālā bloka ar spiedes izturību: fb=3,0 N/mm²

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  ********  ********   **     ** 
 **        ** *** **     **     **     **  ** *** ** 
 **        **     **     **     **     **  **     ** 
 **    **  **     **     **     **     **  **     ** 
  ******   **     **     **     ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727