UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Siltinājuma atstarpe no difūzijas plēves mansardā
Autors: DzinPo ()
Datums: 22/10/2016 20:41

Sveiki!
Lasīju te foruma vēsturi, bet tā arī netiku skaidrs par to atstarpi starp difūzijas plēvi (elpojošā) un mansarda siltinājumu. It kā plēves ražotājs raksta, ka atstarpi nevajag. Jumts metāla.
Man spāres ir 200mm, tā kā atstarpe nozīmētu -50mm siltinājumu gala rezultātā.
Sākumā bija doma:
1. Latojums 50mm spāru iekšpusē, gaisa spraugas veidošanai;
2. Vēja vate 30;
3. Vate 125;(ja tādu izdodas dabūt, it kā Isover taisa tādu)
4. Papildus latojums uz spārēm (spāru vietās) 50mm; (spāru biezuma palielināšanai);
5. Plēve, šķērslatojums 50mm
6.Vate 50 mm
Kopā sanāk vate 250mm, es gan gribētu 300.
Varbūt tiešām to jāspiež klāt pie pašas difūzijas plēves kā paredzēts..bet varbūt tas nav metāla jumtiem..
Ceru, ka kāds padalīsies ar pieredzi

Re: Siltinājuma atstarpe no difūzijas plēves mansardā
Datums: 23/10/2016 11:45

Izlasīju vēlreiz par uzlikto plēvi Eurovent maxi 75. Likšu siltinājumu klāt pie vates. Tai spraugai tur nav jēgas.

Autors: rbm ()
Datums: 23/10/2016 13:00

Tev jumts jau ir?
Ir redzēts kaudze risinājumu kur lēzeniem jumtiem tiek liktas plēves dubultā - uz spārēm difūzijas, tad 50mm garenlatas, antikondensāts un atkal garenlatas. Sanāk ka no apakšas tvaiks iziet cauri difūzenei un tad pa antikondensātu notek lejā, savukārt no augšas antikondensāta neļauj kondensātam no skārda tikt lejā uz difūzeni. Nu un tas ka 2 vēspraugas pa 50mm.
Tavā gadījumā es liktu labāko no vatēm ar Uvertibu 0,032 piemēram isover kl-32, šādi tu uz viezuma iegūsti 10%, tātad ja bija vēlme 300mm, identisks siltumizolācijas efekts būtu jau no 270mm biezuma.
Faktiski ar tavām 200+50spārēm plus šākerslatojumu 50 tur varētu visus 300mm ielikt un iegūt 330mm biezuma analogu.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Autors: Rakaris ()
Datums: 23/10/2016 14:13

Jautājums, vai liekot vati tieši pie difūzijas membrānas, vate nespiedīs uz augšu difīzijas membrānu?
Šādā gadījumā viss kondensāts, kas nopilēs uz membrānas tecēs lejā pa spāru augšām!!!

Es taisītu gaisa spraugu, varbūt ne 50 mm, bet 20 - 30 gan.

Autors: rbm ()
Datums: 23/10/2016 20:23

metāla jumta galvenais nosacījums - pieteikami liela sprauga zem skārda ventilācijai. 50mm ir minimums.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Datums: 23/10/2016 23:38

Jā, jumts uzlikts..
Rbm - kāda jēga no divām plēvēm. Caur difūzijas membrānu iziet tvaiks, ja tas kondensējas uz metāla jumtu, tad tas nopil atpakaļ uz membrānu un notek lejā..Parasti jau tie 50mm vismaz ir, jo dubultais latojums. :)
Jā, jautājums par to membrānas izspiešanu..uz ārpusi paliek..Tā pufīgā vate laikam diezgan tomēr izplešans pēc izpakošanas, tipa mīkstā? tas pats isover KL

Autors: asd ()
Datums: 26/10/2016 12:00

Mums arī Rannilas jumts, ilgi nevarējām izšķirties atstāt gaisa spraugu starp difūzo plēvi un vati vai ne. Palikām pie varianta, ka liekam vati cieši pie difūzās plēves, tā ir Tyvek plēve. Tagad mums ir starp spārēm iespiesti 20cm Paroc, tad pie spārēm skūvējam leņķus un pie tiem skrūvējam finiera loksnes 20cm ar soli 60cm, t.i. sanāk vēl otra kārta perpendikulāri spārēm un liekam otru vates kārtu 20cm.

Datums: 29/10/2016 22:24

Es arī negribu to spraugu īsti taisīt..Nedaudz padomājot sanāk, ka man būs 200 starp spārēm, 50 spāru sabiezinājums, 50mm šķērslatojumā un tad vēl reģipša profili starp kuriem arī vēl kaukto iestrādāšu..Galvenais lai siltinājums nonāk zemāk par sienu pie mūrlatas, jo tā mūrlata šķiet ir vājais posms šitajā pasākumā..Ja tajā mezglā būs kautkas ne līdz galam, tad tas 400 mm pasākums neglābs.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.