UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: agrais ()
Datums: 28/03/2022 08:05

Pans...arī vecu, no iepriekšeja gada palikusu zali var nopļaut. Ar lenaku ātrumu braucot viss notiek. Esmu tadus dzungļus pļavis....Bet te nu tai motora jaudai ir nozīme.Maurina pļausanai tiesam pietiek ar 15 hp, bet ja lielas platibas, bieza zale...nu tad tas jaudas trukums ir manams. Tas viss ir izmēginats un attiecīgi secinajumi izdariti.Bet autoram par to motora izveli pilnīgi nopietni iesaku padomat. Tiem Brigg motoriem nak plastmasas sadalenes, viņam tur nolūst tada maza melite un viss, sadalene jamaina. Zinu ka pagajuso gadu tas sadalenes pat rinda bija jāgaida.Ja nu kaut kas mainījies ar šī gada modeļiem ,un kaut kas ir uzlabots. Bet vel aizpagajuša gada nekas savādaks nebija. Ir kam laimejas un iet tas motors gadiem, zinu kam atri vien sadalene jamaina. Tada laimes spele. To pasu arī servisa meistari saka. Pagajuso gadu sadalenes maiņa ap 170 eiro maksaja, kaimiņš mainīja kartejo reizi..

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 28/03/2022 20:36

Lai izvairītos no sūnām zāle ir jāvāc kastē. Bet tas nav nopietni priekš 1ha ar amatiera līmeņa tehniku. Vākšana kastē nozīmē daudz ilgāku pļaušanas laiku un daudz vairāk degvielas - braukājot līdz vietai, kur to zāli izgāzt. Turklāt tādā daudzumā nekāds komposts no šādas zaļās masas nesanāk - tik tādā žļurga.

Mulčēšana ir pasākums, kas patērē vairāk degvielas un kam ir vajadzīga lielāka dzinēja jauda. Bet no tā jaunopļautās zāles daudzums un līdz ar to arī sūnu veidošanās risks nesamazinās.

Man ir pagājušogad pirkts AL-KO traktors T23-125.6 hd v2 ar 2 cilindru B&S dzinēju ar jaudu mazliet virs 20ZS un pannas platumu 127cm laikam. Neko mazāku priekš 1ha noteikti nerekomendētu. Traktors ir 3 vienā, respektīvi ar to var pļaut zāli un savākt to grozā, pļaut zāli un izmest to uz aizmuguri, pļaut zāli to mulčējot. Grozu izmantoju tikai lai nopļautu zāli mājas tiešā tuvumā un rudenī savāktu lapas. Vairumā teritorijas zāle tiek pļauta bez savākšanas -ar izmešanu uz aizmuguri. Mulčēšanu neizmantoju vispār.
Šis ir mans pirmais traktors. Līdz ar to nav ar ko salīdzināt. Principā pretenziju pret traktoru nav. Biezākas un mitrākas zāles gadījumā dažreiz nosprūst izmešana, bet braucot lēnāk un pļaujot augstāk šī problēma tie risināta.

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: TRZ ()
Datums: 28/03/2022 21:45

O, labs viedoklis! Beidzot kāds pateica, ka zāle jāvāc, lai sūnu nav.

To konkrēto Al-Ko traktoru biju skatījis. Noskatīju jaudīgāku un dārgāku Kubotu - dīzeli.

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: agrais ()
Datums: 29/03/2022 06:55

Tev gan viegli var iestastit...Viens pasaka savas domas ka janovāc, vairums saka ko citu...Savas galvas nav?Manas vecaku mājās pļaujam vairak par ha, tur kaiminiem ar apmeram tapat, man personigi pari ha pļausana.Man divi kaimini, tiem nedaudz mazak. Visi pļauj un neko nevāc. Nav ne sūnas, nekadi citi sliktumi. Ja laicigi plauj, un bieži, tad zalite tulit sažust un nekas tur neveidojas.Tas par normalu zemi. Ja Tev tur purvs, tad purvs, tur arī dzervenes var augt....Ja suna bus, tad nekādas kastes nelīdzēs, tad airators, vai kads cits verķis bus šad tad vajadzigs.Tad jau būtu paaicinajis kadu lai pirmo reizi noplauj to pļavu, vai vismaz kadu gabalinu...tad redzētu kas notiek.Ar to Kubotu vel komunalos pakalpojumus varesi sniegt....Tavam ha tas perebors. Bet ja naudu nav kur likt....

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: agrais ()
Datums: 29/03/2022 07:29

Kur atrodies? Varu pirmo reizi ar mulzetaju nopļaut, pavasarī, kad zale bus paaugusies. tas visu veco zali sasmalcinas, nedaudz pielidzinas un tad vaesi normali pļaut ar maurintraktoru. Bet nu tas vairak pa Liepajas pusi....Tava vieta es ta daritu.Agrak man tadu iespeju nebija, tad nu mocijamies ar tiem traktoriniem, kamer iekopām tos gabalus. Bet ja sakuma ar mulčeri butu nogajis....tad cita lieta. Bet te runa par darziem, pļavām, sen neplautām...

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: TRZ ()
Datums: 29/03/2022 07:32

Paldies par atbildēm!

Nu tik traki nav ar mani, ka klausu pirmajam.. :)

Tāpēc arī sāku diskusiju, negribas pārmaksāt par savācējgrozu, ja reiz pietiek mulčēt.

Runāšu vēl ar kvalificētu dārznieku!

Par Briggs motoriem - ko, lai dara? Viņi skaitās autoritatīvi un labi. John Deere traktoriem tie ir, piemēram!

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: TRZ ()
Datums: 29/03/2022 07:47

Ak izrādās tā problēma tikai vienvilindra Briggs motoriem. Tādus protams nepirks uz hektāru

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: agrais ()
Datums: 29/03/2022 07:57

Tie Briggs motori iet visiem, mainas tik traktorinu nosaukums...Man pašam sobrid ir Jonis, 110 modelis. Ka rakstiju, pie 26mh jau problemas bija. Cik zinu apkartejos, tad lielai dalai ir bijusas problemas ar sadales vārpstu, ta viņiem sapiga vieta. Un jebkuram traktora modelim, kuram Brigss motors. Ja...runa par viencilindra motoriem. Nu ta vismaz remontdarbīcu meistari saka.

Re: Zāles pļaušanas traktora izvēle / mulčēšana
Autors: ETT ()
Datums: 29/03/2022 10:00

Cik garš, tik plats - ja pļauj bieži, tad var lietot kasti. Ja pļauj reti, tad viss aizdambēsies, un kaste būs jātukšo ik pēc īsa brīža. Ja pļauj bieži, kasti var arī nelietot, tad var arī mulčēt vai laist izklaidus, jo mazāka zaļā masa, kurai jātrūd, mazāka iespēja veidoties sūnai. Piemēram, pļaušanas robotu lietošana novērš sūnas veidošanos, jo nogriež zāli pa ļoti maziem gabaliņiem, tie neveido ciešu masu un satrūd bez plašas un blīvas masas trūdēšanas. Ja pļauj bieži, tas savukārt nozīmē, ka tā nebūs pļava, bet mauriņš, kurā ar laiku augs tikai tie augi, kuri spēj attīstīties nelielā augstumā. Tātad, augu dažādība mazināsies. Ja doma atstāt pļavu, tad pļaušana pāris reizes vasarā ar sekojošu zāles novākšanu, lietojot frontālā tipa pļāvēju. Ja aiz pārāk lielas kārtības mīlestības nonāks līdz mauriņam, tad vai ar kasti vai bez kastes vienreiz gadā platības apstrāde ar skarifikatoru, vai arī ņemšanās ar ķīmikālijām...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   ******   **     **  **     **  **     ** 
       **  **    **  ***   ***  **     **  **     ** 
       **  **        **** ****  **     **  **     ** 
       **  **        ** *** **  *********  **     ** 
 **    **  **        **     **  **     **   **   **  
 **    **  **    **  **     **  **     **    ** **   
  ******    ******   **     **  **     **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727