UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Alternatīvas bruģim
Autors: Sanderss ()
Datums: 02/04/2025 20:12

Labdien, interesējos par alternatīvām bruģim mājas pagalmam.
Kopējā platība apmēram 200m2 un dotajā brīdī maciņš to nevar pavilkt.
Visur apkārt pa teritoriju ir zālājs, bet tieši šī pagalma iebraucamā daļa ir vienkārši, smilts, melnzeme un, protams, pie lietiem veidojas putra un nav īsti par kur novietot divus auto.

Cik saprotu, tad betonēt to visu arī būtu diezgan lielas izmaksas.

Saprotu, ka virskārta noteikti jānoņem. Kāds varētu būt labākais beramais materiāls šajā gadījumā ar kādu saistvielu vai ko tamlīdzīgu, lai pēc tam viss nebūtu pa apkārtējo zālāju.

Ceru, ka izteicos saprotoši un priecāšos par kādu ieteikumu/padomu.

Re: Alternatīvas bruģim
Autors: agrais ()
Datums: 02/04/2025 20:40

Nu arī paklausīsos ko kāds ieteiks. Bet par cik pasam līdzīga problema, un 3 gadu laika ir jau kaut kas darits, bet nav velamais rezultāts...tad jau esmu izzondejis praktiski vienīgo variantu ka sovasar ar to lietu tikt gala.Un tas ir grants/šķembu maisijums, tāds kadu izmanto celu buvniecībai. Viss cits jau izmeginats, par cik grants pieejama pasam, bet ne tās kvalitates....

Autors: knagis ()
Datums: 02/04/2025 22:13

Norakt melnzemi un savest virsū granti. Ja melnzemes kārta liela, tad vispirms smilti (lētāk) un tad granti. No tehnikas vajag tikai bobcat-u. Pieņemot, ka ir kur likt norakto zemi turpat netālu.

Laikam gan viss atkarīgs, cik labu granti atvedīs. Man šķiet paveicās.

Šķembas neliku, nekādus ģeotekstilus arī ne. Šo rudeni/ziemu/pavasari ceļš un pagalms izturēja. Pāris vietās bija putra, tur pats savedu virsū oļus, kas bija palikuši pāri. Domāju, ka, ja reiz nonākšu līdz bruģēšanai, tad to granti varēs ļoti labi izmantot par pamatu zem bruģa.

Autors: agrais ()
Datums: 03/04/2025 07:19

Nu jebkura grants tā īsti nederēs. Man pasam izrokama laba grants betonesanai utt. Bet ceļam neko laba nav.Paliek tada irdena, nesaistas, nevar nemaz tā īsti piebraukt. Vispabak jau tada malaina grants kas domata celiem, vai grants/ šķembu maisijums....man te netalu meža ceļus ar tādu būve, nu pa pirmo....Vienigi padārga salīdzinot ar granti....Bet man vairs biezu kārtu nevajag, tad jau būs vien jānomet skopums. Un vel...neder ar lieliem akmenie, grūti izlīdzināt. Ja bieza kārta, tad vel ok, man vakjadzeja pagājuso gadu tadu kartu ap 10 cm biezu, domaju ka tad būs ok. Ka es nočakarejos ar tiem akmeņie......

Autors: jtdesign ()
Datums: 03/04/2025 10:05

Neredzot pagalma plānu, nekorekts jautājums - kam tev 200 m2, ja nevari atļauties. Tehniski pietiek ar kādiem 70.
Viena alternatīva, prasti noasfaltēt neievērojot nekādas tehnoloģijas, kādus 5 gadus turēs, pēc tam sāks bedroties.

Autors: Sanderss ()
Datums: 03/04/2025 11:13

Diemžēl šeit nevar pievienot bildi, lai būtu saprotams, kāpēc vajag tos 200m2.

Bet nu tā man sanāk, lai normāli no iebraucamajiem vārtiem varētu iebraukt, nolikt divus auto un ne pa dubļiem aiziet līdz mājas ieejas durvīm.
Maksimums, ko var samazināt ir varbūt 30-40m2.

Autors: Ivara Godmaņa vārdabrālis ()
Datums: 03/04/2025 21:13

Pagalma labiekārtojums. Savulaik mans vectēvs pagalmā uz smiltīm guldija šķeltās dolomīta plātnes ar līdzeno virsmu uz augšu. Svarā ~50...80kg, nu normāls cilvēks var pavelt. Tam pa virsu melnzeme ~5cm slānī. Taču zāli ir jāpļauj. Tā, ka nežēlojos, smagās automašīnas – tipa asenizācijas cisterna, karavas auto var braukāt, stāvēt un grunts planējums nedeformējas. Te vienīgi jāpiezīmē, ka smiltīs nav problēmas ar mitruma infiltrāciju, jo gruntsūdens 6m dziļumā. Ja tev gruntsūdens augsts ~1...1,5m, tad visticamāk pagalmam vajag veidot drenāžu. Dolomīta vietā iespējams var guldīt BU norakstītas LIETOTAS betona plātnes.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **        **  **     ** 
 **        **        **   **         **   **   **  
 **        **        **  **          **    ** **   
 **        **        **  **    **    **    ** **   
 **        **        **   **   **    **   **   **  
 ********  ********  **    **   ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.