UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Putupolistirola paliekošie veidņi pamatiem.
Autors:
il
()
Datums: 25/09/2006 19:49
Labdien! Interesē atsauksmes par putupolistirola paliekošiem veidņim pamatiem. Varbūt kāds ir izmantojis un var padalīties pieredzē. Paldies.
Re: Putupolistirola paliekošie veidņi pamatiem.
Autors:
jaanus
()
Datums: 30/09/2006 05:13
Neesmu, bet cik zinu, tad ar tādu veidnu paidzību samazinās pamatņu izbūves izmaksās.
Autors:
Vilks
()
Datums: 02/10/2006 21:37
Lūdzu padalīties ar informāciju, kur tādus veidņus var iegādāties? mani arī interesē šādu veidņu izmantošana.
Autors:
koks
()
Datums: 03/10/2006 00:55
Dobelē....
Autors:
spk
()
Datums: 03/10/2006 02:43
Es aplauzos - max pamatu sienas biezums 25cm ar šādiem veidņiem. Kā arī nebija īsti skaidrs, vai tiek pielietots ekstrudētais putupolistirols, kas pamatu sienām it kā labāks skaitās (hvz kāpēc)
Autors:
il
()
Datums: 03/10/2006 15:32
Jā, tas laikam tā ir, ka max 24 cm, vismaz man tāda info ir, bet man vajag 30 cm.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 05/10/2006 19:53
Pamatu ārējo siltinājumu ieteicams ierīkot tapēc, ka ēku apkurinot siltums no tās silda arī zemi zem ēkas un to vēlams taupīt. Otrs aspekts ir ši materiāla pielietošana salaizcilājošās gruntīs, tas nodrošina to, ka pamati izsalst vēlāk vai ilgākā laika posmā, jo to betona vai mūra materiāli ļauj gruntij ātrāk izsalt tieši pie tiem, tas ir neapkurināmām ēkām.
Ja iespējams siltināt grīdas, tad praksē pietiek ar 5cm vertikālās izolācijas pie pamatiem. Te konstrukcija iestrādei ir atkārtoti izmantojamie dēļu vai saplākšņu veidņi, kur pie tiek ar papīra līmlenti pielīmē siltumizolāciju un ielej betonu.
Cits variants ir gatavi veidņi no polistirola, bet tad to platums aprobežots ar 25cm, kur betona platuma~15cm. Mazām ēkām tas pietiekošs. Te zem pamatu sienas izbetonējama atsevišķa pēda 30..50cm platumā. Jāņem vērā, ka sienas virs zemes biezums vai platums var būt lielāks, bet tā vidusasij velams jāsakrīt ar ekstrudētajos blokos iestrādāto betona visusasi.
Ja iespējams siltināt grīdas, tad praksē pietiek ar 5cm vertikālās izolācijas pie pamatiem. Te konstrukcija iestrādei ir atkārtoti izmantojamie dēļu vai saplākšņu veidņi, kur pie tiek ar papīra līmlenti pielīmē siltumizolāciju un ielej betonu.
Cits variants ir gatavi veidņi no polistirola, bet tad to platums aprobežots ar 25cm, kur betona platuma~15cm. Mazām ēkām tas pietiekošs. Te zem pamatu sienas izbetonējama atsevišķa pēda 30..50cm platumā. Jāņem vērā, ka sienas virs zemes biezums vai platums var būt lielāks, bet tā vidusasij velams jāsakrīt ar ekstrudētajos blokos iestrādāto betona visusasi.
Autors:
Vilks
()
Datums: 05/10/2006 22:32
Kur tieši Dobelē. Ja domāts Tenax - es mājas lapā neko par tādiem veidņiem neatradu, tur runa iet tikai par sienu veidņiem. Vai tie ir tie paši?
Ja es plānoju likt uz pamatiem karkaseni, kas pati par sevi ir viegla māja - ar 25cm platiem pamatiem vajadzētu pietikt?
Ja es plānoju likt uz pamatiem karkaseni, kas pati par sevi ir viegla māja - ar 25cm platiem pamatiem vajadzētu pietikt?
Autors:
Galvenais
()
Datums: 10/10/2006 01:30
da nē, jo smagāka māja, jo mazāk pamati cilājas.
Es savai pat pamatu pēdu netaisīju - baigais čakars - izraku tik tranšejas, virsū dēļu veidņus un aiziet jūriņā. Apbūves laukums 4x9 m, pamati izmaksāja 110 Ls :) Trīs gadu laikā nekas nav cilājies. Tā vajag būvēt.
Nē nu, protams, purvā tā gluži nevarēs, bet Vidzemes gruntīs nekāda vaina.
Es savai pat pamatu pēdu netaisīju - baigais čakars - izraku tik tranšejas, virsū dēļu veidņus un aiziet jūriņā. Apbūves laukums 4x9 m, pamati izmaksāja 110 Ls :) Trīs gadu laikā nekas nav cilājies. Tā vajag būvēt.
Nē nu, protams, purvā tā gluži nevarēs, bet Vidzemes gruntīs nekāda vaina.
Autors:
to Vilks etc
()
Datums: 18/10/2006 22:14
SIA TENAX interneta mājas lapā informācija ir tikai par sienu paliekošajiem veidņiem, bet tādi paši iet arī pamatiem. Tikai iepriekš būtu jāsagatavo pamatu pēdu.
Patiešām, maksimālais BETONA SLĀNIS ir 250 mm (var izvēlēties arī 200, 150 un 120 mm un pamatiem no abām pusēm papildus pa 50 mm putupolistirola loksnes). Bet ņemot vērā, ka paliekošo veidņi tiek komplektēti kopā ar 8,10 vai 12 mm diamtreā vertikālo stiegrojumu karkasiem ar soli 200 mm, tad šādi pamati būtu vairāk kā pietiekoši pat vairāku stāvu mājai. Kā piemēru varu minēt māju Bauskā, kur tiek būvēta 5 stāvu māja ar vertikālo stiegrojumu diametrā 10 mm.
Karkasa mājām pietiktu pat 150 mm, galvenais, lai ir laba pamatu pēda.
Runājot par putupolistirola plāksni kā hidroizolaciju, tad to papildus (vismaz līmenī, kur tā saskaras ar zemi) jāapstrādā ar Hidroizols M.
Jautājumiem t.26148411
Patiešām, maksimālais BETONA SLĀNIS ir 250 mm (var izvēlēties arī 200, 150 un 120 mm un pamatiem no abām pusēm papildus pa 50 mm putupolistirola loksnes). Bet ņemot vērā, ka paliekošo veidņi tiek komplektēti kopā ar 8,10 vai 12 mm diamtreā vertikālo stiegrojumu karkasiem ar soli 200 mm, tad šādi pamati būtu vairāk kā pietiekoši pat vairāku stāvu mājai. Kā piemēru varu minēt māju Bauskā, kur tiek būvēta 5 stāvu māja ar vertikālo stiegrojumu diametrā 10 mm.
Karkasa mājām pietiktu pat 150 mm, galvenais, lai ir laba pamatu pēda.
Runājot par putupolistirola plāksni kā hidroizolaciju, tad to papildus (vismaz līmenī, kur tā saskaras ar zemi) jāapstrādā ar Hidroizols M.
Jautājumiem t.26148411