UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Aeroc lipināšana
Autors: ruukiitis ()
Datums: 07/02/2007 19:33

būvinženieris Ivars Brinkmanis - teiksim tā, mani neinteresē un arī nevajadzētu interesē cik saņem mūrnieks, jo ja būvuzraugs saka ka 50m3 izstādās 2 nedēļās un par 1m3 celtniekiem būs jāmaksā 20Ls, tad man ir vienalga vai strādā 1 cilvēks vai sužu batalions.
īsāk sako vēlos noskaidrot cik maksā 1m3 Aeroc EcoTerm 375 izstrāde, un kas sedz bojājumus ja tādi rodas?
nesaprotu arī kāpēc (izskatās ka būvnieki) šeit sprauž batonus? klientam tiek prasīta summa par izstrādāto apjomu m3, bet šit grudri izrunājas par cilvēkstundām un kvadrātmetriem.

Autors: KOHINURS ()
Datums: 07/02/2007 22:39

Vai Tev grūtības no m2-iem, zinot sienas biezumu, pāriet uz m3. Tev zinoši cilvēki nosaukuši divus ciparus:
- 1m2 umūrēt var 0,55 stundās,
- 1m2 uzmūrēt var 0,76 stundas.
Nu tad paņem vidējo - 0,655 stundās var uzmūrēt 1m2.
Ja sienas biezums 0,25m, tad 1m3 izstrādās 0,655x4=2,65 stundās. Ja tev tas maksām Ls 20 par 1m3, tad iznāk, ka Tu maksā Ls 20:2,65=7,54Ls/stundā. Un Tev tiešām vienalga vai to dara viens mūrnieks vai rota.

Datums: 08/02/2007 16:22

vakar nepabeidzu:

1m3/2,65h
50m3/132,5h
132,5h=16,56 d/d.

Tātad 50m3 2 nedēļās ļoti reāli (parasti jau strādā divatā)
Bet tas nebūt nenozīmē, ka 2-4 cilvēki to veiks 3-4 dienās, vai 10 cilv. 1 dienā. Protams, ja katrs savu m3 mūrē citā vietā, tad 50 mūrnieki 50 m3 uzmūrēs nepilnās 3 h.

Ceru, ka vismaz citiem būs skaidrs, ka veicot izmaksu un darbu grafiku aprēķinus "ruukiitis" noniecinātātās mērvienības ir būtiskākā bāze pakārtotiem aprēķiniem.

Autors: ruukiitis ()
Datums: 08/02/2007 21:26

thnx par izsmeļošu paskaidrojumu, bet jautājums no filozofijas.
KOHINURS - kāpēc Jūs saucat cenes m2, bet klientiem tiek piedāvātas cenas m3 ?
kā arī 7,54Ls/stundā - tas tiešām nav maz, bet kamdēļ tad būvnieki prasa šādas summas klientam?
Lētāk kautkur kautko uzcelt praktiski nav iespējams atrast. Bet ja ir tad parasti tāmēs parādās tādas lietas kā sākot ar stalažu celtniecība, beidzot ar nag;las iesišana un līmeņošana...

Autors: ozo1 ()
Datums: 08/02/2007 23:00

To ruukitis

Kaada tev ir atshkiriiba vai izmaksas tiek dotas m2 vai m3, gala cena ir viena un taa pati.
Stalazhas protams arii neviens par velti necels un nenovaaks plus veel iire jaamaksaa.

Es saviem klientiem censhos iipashi siiki sadaliitas taames nedot, jo tad rodas paaraak daudz jautaajumu un liidz ar to naakas daudz ko izskaidrot kaa kas ir daraams un kaapeec, kaut gan viniem nemaz tas nav jaazina.
Piemeeram juusu variantaa manaa taamee (muureeshanai no pamatiem liidz muurlatai)buutu info par to kaadi materiaali tiks izmantoti celtnieciibaa (atbilstoshi projektam un materiaalu specifikaacijai), ka mees sagaadaajam stalazhas, sagaadaajam materiaalus, arii transports ir muusu probleema, kaadaa laika posmaa mees to paveiksim un fixeeta summa cik tas viss maksaas. Kaa arii maksaajumu tabula, kur ir noraadiits, kad ir jaaveic maksaajumi un kaadaa apjomaa.
Ja jums apmierina cena un maksaajumu kaartiiba, tad esam prieciigi paliidzeet, ja nee tad uzredzeeshanos.

Shadaa veidaa klientam nav jaauztraucaas cik daudz materiaalu tiks sabojaati, kas sitiis naglas vai cels stalazhas.

Protams , ja es sagaadaaju materiaalus, tad to es nedaru par velti un uzlieku pelnu, bet es arii vinus dabuuju ar lielaakaam atlaideem nekaa klients un cenas galaa sanaak loti liidziigas.

Datums: 09/02/2007 04:20

Kāda tam nozīme m2, vai m3. Tā kā I. Brinkmaņa k-gs bija sācis ar m2, atšķīru datu bāzi kur arī m2 - salīdzināšanai. Ja būtu skatījies būvinženiera I. Dorša 2002.gada tāmēšanas rokasgrāmatu - būtu m3. Strādājot ar tāmju dokumentāciju gribi negribi ir jāpiedomā līdzi par mērvienībām. Piem., kokmateriālu patēriņš pat vienā un tajā pašā tāmē dažādās poz. var būt gan m3, gan m, gan m2, kaut kas būs izcenots uz gab., bet cits uz 1000gab..

Bet par cenām jau atbilde viena - tirgus. Domā, man nav nekā cita interesantāka ko darīt, kā strīdēties ar pasūtītāju par baigajām cenām. Daudz labprātāk es ar pasūtītāju iemalkotu labu konjaku un apspriestos par to, kā veiksmīgāk realizēt projektu. Pieaugot objekta izmaksai it kā proporcionāli vajadzētu palielināties peļņas apjomam, bet faktiski, lai noturētu darbiniekus, pieaug algu izmaksas, bet lai būtu konkurētspējīgs, jāsamazina peļņas % un nepārtraukti jākustas un jādomā. Tātad faktiski uz vienu un to pašu darba apjomu ienākumi samazinās. Es speciāli nerunāju par materiālu izmaksām. Gan pasūtītājs, gan būvuzņēmējs, tā - pa lielam, jau stāv letes vienā pusē - otrā ražotājs, tirgotājs un darbu izpildītājs, kuri pirmie diktē cenas.

Autors: xxx ()
Datums: 20/02/2007 23:32

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **     **   *******   **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ***   ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ****  ** 
 ********   ********   **     **   ********  ** ** ** 
 **         **          *******    *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727