UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Terases konstrukcija
Autors: jūrnieks ()
Datums: 14/07/2007 10:00

Aktuāla problēma, t.i. ir izveidota terase (paneļu pārsegums) virs pirmā stāva (tur atrodas ieejas halle un saimniecības telpa).Celtniecības laikā celtnieki nokļūdījās uzliekot paneli virs pirmā stāva, nepadomājot par to, ka ir vēl jāsiltina, jānobetonē, jāveido hidroizolācija un jāflīzē. Rezultātā, nevaru dabūt šādu "pīrāgu", bet ir iespējams tikai izveidot betona slāni ar kritumu, hidroizolāciju un flīzi. Nav siltumizolācija!!!.Jautājums: Kā pareizi veikt siltumizolāciju(ar putiku vai vati, un cik biezu) no pirmā stāva puses/apakšas, kāds ir "pīrāgs"?

Re: Terases konstrukcija
Autors: a ()
Datums: 14/07/2007 17:10

Siltums ceļas kur - pareizi, uz augšu. Jumta siltinājums (šajā gadījumā terases) ir pats svarīgākais mājas būvniecībā. Skandināvi rekomendē 30cm jumtā, un tur jau tas klimats nav īpaši citādāks. Siltini no iekšpuses, tā jau tas arī būtu jādara. Ar puķiku labāk nē, jo tas ir ļoti degošs un degot izdala baigos dūmus. Labāk jau akmensvate - par biezumu - nu cik tu vari atļauties zaudēt, bet ja tur gluži dzīvojamās telpas nav, varbūt nevajag pārspīlēt, bet nu savus 10-15cm jau nu vajadzētu izspiest. Jāpiestiprina latas, starp latām siltumizolācija, tad plēve un reģipsis.

Re: Terases konstrukcija
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/07/2007 16:00

Ja jau tev ir terase, kurai tikai stāv panelis, tad labāk to nocelt un noņemt vienu mūrējuma ~20cm kārtu.
Es tev ieteiktu risinājumu šādi. Paneļus uzreiz montēt ar nelielu 1,5 grādi ~0,026m/m slīpumu. Ja halles griestos pa perimetru tu taisīsi pusapaļās ieloces, tad no apakšas šo slīpumu izvērtēt grūti. Tad uz paneļa izpildi ~2,5..3cm cementa javas izlīdzinošo kārtu un līmē hidroizolāciju. Tad guldi 10 cm siltumizolāciju ~'zilo, zaļo'_DOW polistirēns un tad to bruģē, piemēram ar Lodes klinkera bruģi.
Augšējā siltumizolācija tev nodrošinās paneļa konstrukcijas aizsardzību no termiskām deformācijām. Ja tādas augšpusē nav, tad panelis sakarst un atdziest ~50..60 grādu amplitūdā un rezultātā saplēš hidroizolāciju.

Re: Terases konstrukcija
Autors: jūrnieks ()
Datums: 17/07/2007 07:30

Paldies Ivar!Bet tas panelis ir nolikts un jau ir par vēlu kaut ko ņemt nost.Tāpēc ir "jālāpās" ar to, kas ir.Varbūt ir ieteicams savadāks risinājums kā to iesaka "a".

Re: Terases konstrukcija
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 17/07/2007 15:23

Tad, izejai uz terasi durvīm ierīko slieksni. Riasinājumu es iesaku kā iepriekš rakstīju, bet tad slīpumu samazini līdz 0,5 grādiem vai 0,005m/m kritumu. Ierīko trīsslānu hidroizolāciju, tad guldi 3 vai 5cm siltumizolāciju un bruģē ar 6 cm bruģi. Pīrāga augstums zemākajā vietā būs 11cm.
Papildus ierīko iekšējo siltumizolāciju. Tā, ka tev ir halle, kur apkures temperatūru var turēt +15..+16 grādos, tad iekšpusē pietiek 10cm siltumizolācija, bet zem tās obligāti tvaika izolāciju, piemēram ALU-papīrs.
Risinājums tāds, lai mēginātu samazināt pārseguma paneļa temperatūras deformācijas.

Re: Terases konstrukcija
Autors: jūrnieks ()
Datums: 18/07/2007 06:35

Izmēriju durvju sliekšņa augstumu līdz panelim, t.i.9cm.Durvis (izeja uz terasi)izvietotas tuvāk tai daļai, kur paredzams, ka ūdens notecēs uz ierīkoto tekni.Paneļa garums ir 6m.Es biju iedomājies, ka var ielikt POLY Reflekt 8mm (vismaz kautkāda siltumizolācija) un tad betonēt(ierīkot kritumu), hidroizolācija un flīzēt.P.S.Terase ir starp garāžu un māju.

Re: Terases konstrukcija
Autors: v_t ()
Datums: 18/07/2007 15:44

POLY ir labs materiāls, bet ar to vien būs par maz. 9 cm, vispār, ir grūti iespiest visu nepieciešamo, tādēļ vispareizākais būs būvinženiera ieteiktais risinājums ar diviem izolācijas slāņiem - iekšējo un ārējo.

Re: Terases konstrukcija
Autors: jūrnieks ()
Datums: 14/08/2007 18:21

Esmu sadūšojies veikt terases slāņu un siltumizolācijas ierīkošanu. Mans plāns ir sekojošs: paņeļu virsmu apstrādāju ar hidroizolāciju, uzlieku plēvi,"zilo" putiku (5cm un 3cm-zemākā punktā), armatūru, dabūju kkritumu ar vadulām un tad leju betonu, beigās atkal uzlieku hidroizolāciju, flīzēšana vai dēļu terasi izveidoju. No telpas puses, ielieku cieto vati Paroc, tvaika izolācijas plēvi un apšuju griestus.Vai mans izveidots pīrāgs ir Ok?

Re: Terases konstrukcija
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 14/08/2007 20:26

Tev uz paneļa virsmas hidroizolācija nav nepieciešama, tev augšpusē tāda būs. Uz siltumizolācijas tev pietiek 3,5..5cm plastificēta cementa java, kurā iestrādājams pretrukuma siets. Sieta acis var būt līdz 30cm ar diametru 3..5mm.
Atceries, ka karstā laikā javā jānotur ūdens vismaz 14 diennaktis. To vienkāršāk panākt uzberot koka skaidas, kuras samitrināt un uzklāt polietilēna plēvi, kas neļauj izgarot ūdenim.

Re: Terases konstrukcija
Autors: jūrnieks ()
Datums: 14/08/2007 20:31

Ivar, tad uz paneļa uzlieku plēvi bez hidroizolācijas . Vēl, man ir palikusi armatūra 10-ce, vai var izmantot pretrukuma sieta vietā?Paldies!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **     **  ********   ******   
 **     **  **     **  **     **  **        **    **  
 **     **         **  **     **  **        **        
 **     **   *******   *********  ******    **   **** 
 **     **         **  **     **  **        **    **  
 **     **  **     **  **     **  **        **    **  
 ********    *******   **     **  ********   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727