UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
pamatu peedas konservaacija ?
Autors: Antins ()
Datums: 27/08/2007 21:38

Labdien!
Jautaajums: kaa iekonserveet buuvbedri ar izlietu pamatu peedu ziemai, ja nu laikapstaaklji shoruden vairs neljauj izliet pagraba griidu un sienas vismaz 1m augstumaa?
aprakstiishu situaaciju: ir izraksta buuvbedre ar dziljumu apm 2 metri, izmeeri ~15 x 20 metri. grunts - maalsmilts, praktiski uudensnecaurlaidiiga, var veidot neizzustoshu diikji taadaa. peec inzeniergeol. ziemaa gruntsuudenju 6m dziljumaa nebija, bet shiis grunts iipatniiba ir t s "uudens dziislas", kuras pa vietaam sastopamas maalos. ir izlieta pamatu peeda no b25 betona ar a3 8mm stiegrojumu - pamatu peedas biezums 30 cm, apakshaa 10 cm noblieteetas skembas, frakcija 40 - 70 mm, dolomiita.pamatu peedas transejas izrakshanas laikaa tika uzraktas paaris t s uudensdziislas, no kuraam tur pamazaam suucaas uudens.attieciigi skembu sablieteeshanas laikaa un betona izlieshanas laikaa tur vietaam bija uudens...
taalaak - shogad ir plaanos pamatu peedas iekspusee veel nonjemt grunti 10 cm no pamatpeedas virsas, sabeert taadas pat skembas 10 cm un noblieteet. peec tam peec iespeejas uzliet pagraba griidu 10 cm ar armeejumu, un sienas kaada metra augstumaa, bet baidos, ka ja shitaads laiks turpinaasies, uzliet neko nesanaaks - kaa shaadu iesaaktu "celtnieciibu" lai uz ziemu iekonservee, t i pasargaa no sasalshanas un so?
papildus ir iespeeja pa rudenii / pavasarii gruntsuudenji buus pietiekoshi augstu, lai vismaz daljeeji buuvbedri aizlietu. ir iespeeja ar iegremdeejamo suukni to uudeni pasuukneet aaraa, bet katru dienu jau neizbraukaasi uz atsuukneeshanu. kopaa ar prieksaastaavosajiem pirmsbetoneesanas darbiem domaaju ar mazo ekskavatoru pa peedas perimetru, kaadus cm 30 no pamatu peedas izrakt tramseju ar kritumu uz 2 stuuriem, pabeert tur smilti, iemest iekshaa melioraacijas trubas ( kaada diametra vajadzeetu? ) ar kokosa filtrkaartu, aizbeert ar parupju granti, un pa virsu atkal smilti. trubu galus uz kkaadu melioraacijas aku, no kuras peectam a suukni vareet suukneet to uudeni aaraa ( iespeejas pastecee novadiit man nav. interesee ieteikumi par optimaalu melioraacijas aku / savaaceeju varbuut kautkur var nopirkt gatavas plastmasas konstrukcijas ar diam ap 40 - 60 cm?)
paldies jau ieprieksh....

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: a ()
Datums: 27/08/2007 21:46

Es tā īsti nesaprotu, par ko raudi - tagad ir Augusta beigas, sala nebūs vēl vismaz 2 mēnešus. Veidņošna - 2 dienas, betona saliešana un atveidņošana - atkal 2 dienas. Pa nedēļu atliektiem galiem. Intensīvi darbojies un viss būs OK. Ja nav betonētāju - paskaties ss.lv, tur var atrast daudzas brigādes - pasaki ko tu gribi un aiziet (pat nedomājot par ūdeni, lai viņi paši ar to tiek galā) - ja nav naudas, tad ir cita opera.
Kas attiecas uz gatavām meliorācijas u c ūdens savākšanas akām, tad iekš Uponor visus tos loriņus var nopirkt gatavus.

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: v_t ()
Datums: 27/08/2007 21:55

tiešām. tagad tādi laiki, ka var čubināties līdz z.svētkiem.

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: Antins ()
Datums: 27/08/2007 22:53

probleema tur,ka pat uz aizlieshanu ar sienaam metra augstumaa vajag ap 50 m3 betona. ar rokaam nereaali.
celsh un grunts tur man taada, ka pat mazo 7m3 maisiitaaju ar suukni lai tur iedabuutu,vajag apzuvushu zemi, un min kaadas 2 nedeeljas bez lietus. citaadi vish tur arii paliks liidz naakamvasarai...
PS varbuut kaads ir njeemis gatavos veidnjus betoneeshanai kantoros? kaadas vinjiem tur cenas un so?

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: a ()
Datums: 28/08/2007 00:06

Nu veidņus parasti gandrīz visi ņem no Peri. Aizbrauc uz Peri - iedod savu pamatu rasējumu un viņi paši visu sarēķinās ko un kā un cik tas maksās. Īre ir pa dienām, parasti ir uz nedēļu, ja ir ilgāk, tad par dienām nāk klāt. 1m jau nekas nav augstumā. Viņi arī ņem ķīlas naudu un baigi dārgais transports, bet nekas - ir to vērts, sanāk baigi smuki.
Nu normāls ceļš gan ir vajadzīgs - ja tev tur kilometriem jābrauc tad nekā, bet ja neliels kusaks - nu paņem dažas lielās kravas šķembu, ar traktoru izlīdzini un būs pavisam cita aršana, jo, galu galā celtniecības procesā itin bieži nākas pasūtīt smago transportu, un arī pašam noderēs.
P.S. Man pašam pamatus ar veidņiem taisīja - super - ātri un smuki, un arī īpaši dārgi nav, ja rēķina, ka pamatu siena sanāk ideāli gluda un smuka - var bez maz vai krāsot un gatavs.

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: Antins ()
Datums: 28/08/2007 02:52

normaals celsh veel nesen bija - apakshaa smilts, augshaa skembas - manu vieglo tureeja jebkuros apstaakljos bez deformaacijaam, tehniku a-la gaz53 arii....bet vajag redzeet, kaa iedarbojas betonvedeejs ar massu tuvu pie 40 ! tonnaam. taisiit celju par tuukstoshiem Ls tikai tamdeelj lai tur vareetu iebraukt ar 40 t mashiinu manupraat ir izskeerdiiba :(

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: SAK ()
Datums: 28/08/2007 17:15

40t betonvedēju būs jāmeklē. Pasūti teiksim pa 8m3 kravai, tur masa kopā ar auto ~20t. Var pasūtīt vēl mazāku porciju, tikai tad par braukāšanu būs papildus izdevumi. Ja tas neapmierina, tad pirms celtniecibas vajadzeja domāt par piekļūšanu būvlaukumam. Monolīto pamatu vietā uz pēdas vienkārši var veidot saliekamo liel/sīk bloku pamatus, viss ir atkarīgs no paša gribēšanas/varēšanas. Tad ar iebraukšanu no probļem.

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: Antins ()
Datums: 28/08/2007 19:12

gribeetos taki atbildi uz jautaajumiem, nevis gudrus spriedeleejumus par teemu ko vajadzeeja pirms celtnieciibas, un citu bullshitu....

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: v_t ()
Datums: 28/08/2007 19:52

pirmais bumbiervāģis manā būvlaukuma iesēdās līdz asīm. knapi izvika šo. pēc tam visi smagie man braukāja pa dēļiem. bija ienākušies kādi desmit sešmetrīgi 50 mm biezi dēļi. bez tiem nevienu nelaidu klāt.
labākus laika apstākļus tik drīz var nesagaidīt. var gadīties slapjš nākamais pavasaris un vasara, un ko tad? gaidīsi 2009?

Re: pamatu peedas konservaacija ?
Autors: Antins ()
Datums: 03/09/2007 21:51

Tas viss protams baigi forshi, bet deelji man ir shauri ( apm 20 cm), un iisi (4m ), a no celja liidz buuvbedrei savi 30 -35 metri droshi sanaaks...patragiski manupraat. sausaa laikaa viss ok, var braukaat ar ko gribi, a kaa taa zeme un maals dabuu slapjumu - nezinu vai arii deeljus nelauziis / nespiediis iekshaa...

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **      **   *******   **     ** 
 **   **   **     **  **  **  **  **     **  ***   *** 
 **  **    **     **  **  **  **  **         **** **** 
 *****     *********  **  **  **  ********   ** *** ** 
 **  **    **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **   **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **    **  **     **   ***  ***    *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727