UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

putuplasts uz dureļa
Autors: andisk26 ()
Datums: 13/11/2007 16:53

Naudas ir tik cik ir un ir doma koka karkasa mājai uz dureļa līmēt virsū putuplastu. Runājot ar celtniekiem domas dalās vieni saka ka pilnīgi garām, māja nopūs jo neelpo, citi atkal ka nekādu problēmu tāpat tur nekas neelpo jo plēve tāpat pa vidu karkasam, vates reklāmas. Gribētu dzirdēt jūsu domas plusus un mīnusus.

Re: putuplasts uz dureļa
Autors: SAK ()
Datums: 13/11/2007 21:38

Tvaika izolācijas plēve koka karkasā atrodas sienas siltajā ārmalā. Tas rupji runājot nozīmē to, ka tā pasargā koka karkasu no ēkas iekšējā mitruma kas rodas no siltā gaisa kondensēšanās. Pēc plēves seko visa pārējā koka konstrukcija kas ir elpojoša - spējīga izvadīt lieko mitrumu atmosfērā. Šo konstrukciju kategoriski aizliegts nosegt ar neelpojošu materiālu, jo tādējādi konstrukcijai žūstot mitrumam nav iespēja izplūst no tās uz āru un tas var būt par cēloni koksnes trupēšanai. Vecīt, ja gribi dzīvot tajā mājā uz ilgu laiku, neliec putuplastu. Celtnieku nezināšanai neļauj sabojāt savu prieku. Pielieto elpojošus siltumizolācijas materiālus!

Re: putuplasts uz dureļa
Datums: 13/11/2007 22:32

varu pastāstīt kā man gāja.doma bija mājiņu nojaukt pec 2-3 gadiem (celt jaunu),bet viena siena bija baigi aukstā.Pie rokas bija putoplasts,nosiltinājām koka sienu.Protms bija silti,bet pēc 2-viem gadiem sākām būvēt jauno māju ,veco jaucām nost un mūsu siltinātā siena jau bija sākusi pūt.Izsecini pats

Re: putuplasts uz dureļa
Autors: andisk26 ()
Datums: 13/11/2007 22:57

Kā ar izmaksām fibrolītam, un par pielietojumu koka karkasa siltināšanai ?

Re: putuplasts uz dureļa
Autors: Padoms ()
Datums: 14/11/2007 02:07

Gribētu redzēt tos "celtniekus", kuri apgalvo, ka nekādu problēmu. šiem supetruper celtniekiem nav pat elementārākās zināšanas celtniecībā, par būvfizikām un siltumtehniskajām zinātnēm nemaz nerunājot. šie izglītotie celtnieki,kuri apgalvo šādas muļķības,lielākā daļa nemaz nezin, kas ir privātmāja, jo dzīvo savās mikrorajonu augstceltnēs, tapēc arī apgalvo, ka var līmēt polistirolu uz dureļa. Nesaprotu, kur šie izcilie prāti rodas??
LAI SAPRASTU, IETEIKTU ŠIEM CELTNIEKIEM UZVILKT POLTILĒNA MAISU UN PADZĪVOT TAJĀ KĀDU BRĪDI UN PĒC TAM UZVILKT KOKVILNAS MĒTELI UN IZDARĪT SECINĀJUMUS!

Re: putuplasts uz dureļa
Autors: andisk26 ()
Datums: 14/11/2007 16:12

Celtnieki no Stone development, šie arī tādas mājas cepj.

Re: putuplasts uz dureļa
Autors: IP Logged ()
Datums: 14/11/2007 17:24

Nē, nu pareizi jau šie teica - akmens vate neelpo. Jo tai nav plaušu ;) Varbūt šiem elpojoša skaitās konstrukcija, kurai var izpūst cauri ar muti...

Re: putuplasts uz dureļa
Autors: Lobziks ()
Datums: 29/11/2007 19:53

Ļ.cien. Padom!

Tavs salīdzinājums ir ļoti nekorekts. Tavs salīdzinājums būtu puķiks-polietilēna maiss un kokvilnas mētelis-elpojošs materiāls. Ja pieņemam, ka elpojošam materiālam ūdens tvaika pretestības faktors (mī)=1, tad polietilēnam tas cipars (mī)=375000, bet puķikam (mī)=30. Kā redzam 375000>30, tātad šī atšķirība ir ļoti liela. No tā secinam, ka puķiku varētu salīdzināt ar kādu sintētisku apģērba gabalu, kurus tad nu mēs ikdienā ļoti daudz lietojam.
Tā kā cienījamais Padom, Jūsu izslavētās zināšanas celtniecībā, būvfizikā un siltumtehnikā nav nemaz tik izcilas kā Tev pašam šķiet.
tā lūk



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **    **  **        
  **  **   **     **  ***   ***   **  **   **    **  
   ****    **     **  **** ****    ****    **    **  
    **     **     **  ** *** **     **     **    **  
    **     **     **  **     **     **     ********* 
    **     **     **  **     **     **           **  
    **      *******   **     **     **           **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727