UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Taames veerteetaajs vajadziigs
Autors: Marisviens ()
Datums: 06/06/2008 21:45

Vareetu teikt, ka darbi beidzas un celtnieks man iesniedza taami, bet nav man pasham veeleeshanaas tur ko peetiit, pareizi vai nee. Varbuut ir kaads, kursh shajaas lietaas gana gudrs un ir ar mieru, par samaksu, izpeetiit un noveerteet, kritizeet vai pelt.

Maris

Re: Taames veerteetaajs vajadziigs
Autors: sto ()
Datums: 07/06/2008 00:31

Ja jau darbi beidzas un summa sarunāta, tad tāmei vairs nav izšķirošas nozīmes, jo domāju, ka tāme diezgan precīzi piedzīta pie summas, kuru atrunājāt, bet ja nē, tad pie tās summas, ko no Jums grib saņemt plus summu, ko paredz, ka jūs "apgriezīsiet". Bet kaut cik zinot cilvēku psiholoģiju (vismaz es tā iedomajos, jo esmu lasījis arī Annas Freidas gara darbus), tad izpildītājs iepazinis Jūsu raksturu, jau rēķinājies ar to, ka kādus 2-5% bez lielas cīņas nāksies no tāmes nomest. Ja austrumu zemēs ilgstoša kaulēšanās tiek uzskatīta par labo toni, tad mūsu bāliņš to var nesaprast, bet ja Jūs sarunu ar brigadieri uzsāktu ar drūmu seju un NEDAUDZ pieskartos tām problēmām, kas bijušas jūsu sadarbības laikā, bet galu galā tomēr esat apmierināts, ka viss BEIDZOT beidzies, un izvilktu viņu priekšā naudas žuksnīti, kas atbilstu Jūsu vēlmēm (piem., noapaļojot no 8435Ls uz apaļiem 8000Ls), domāju, ka otra puse kāri skatoties uz to "izpūstu gaisu" un dotu "jā" vārdu, jo pēc drūmā ievada jau būtu sagatavojusies uz pašu ļaunāko. Pieņemu, ka galu galā abas puses būtu apmierinātas par šādu konstruktīvu risinājumu, t.i., jūs par to, ka izdevies saņemt "bonusu" (pie tam neatdodot šo naudu pieaicinātam vētētājam), bet otra puse, kas saņēmusi, lai arī "nelielu", bet taisnīgu samaksu.
Bet vai tas notiks, ir lielā mērā atkarīgs no tā, cik Jūs esat labs aktieris. Kā teicis S.Moems darbā "Teātris": "..jo lielāks aktieris, jo lielāka pauze".

Re: Taames veerteetaajs vajadziigs
Autors: marisviens ()
Datums: 07/06/2008 14:39

Ar celtnieku noruna, ka beigaas man iesniedz uzrakstiito, padariito darbu apjomu, kuru iedodu izveerteet (saliidzinaat ar paveikto) speciaalistam no malas. Ja atskjiriibas nenoziimiigas, tad paliekam pie taa, kas ir. Ja atskjiriibas buus lielas... - nav ko aizsteigties notikumiem priekshaa, pateikshu veelaak, kaa beigsies. Veel nebuutu slikti izveerteet, padariito ar taamee rakstiito.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **   **   **   **     ** 
 **         **        **     **    ** **    **        
 **     **  **        **     **    ** **    **     ** 
 **     **  **    **  **     **   **   **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727