UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
bruģis no vecajiem ķieģeļiem
Autors:
zanee
()
Datums: 12/06/2008 09:43
Biju ielikusi nepareizajā sadaļā ....
Gribu nobruģēt atpūtas laukumiņu pie mājas ar vecajiem sarkanajiem apdares ķieģeļiem. Runāju ar pāris bruģetājiem, kuri apgalvo, ka tehnoloģiski nav atšķirību ieklāšanā, t.i. tāpat jāliek uz šķembu-smilšu pamata, nevis uz sausās javas. Varbūt kādam ir pieredze šāda bruģa veidošanā un kāds vērtīgs padoms vai ieteikums? Par pašiem ķieģeļiem - lai gan gads virsū rakstīts nav, šķiet, ka tomēr tie ir pirmspadomju ķieģeļi.
Gribu nobruģēt atpūtas laukumiņu pie mājas ar vecajiem sarkanajiem apdares ķieģeļiem. Runāju ar pāris bruģetājiem, kuri apgalvo, ka tehnoloģiski nav atšķirību ieklāšanā, t.i. tāpat jāliek uz šķembu-smilšu pamata, nevis uz sausās javas. Varbūt kādam ir pieredze šāda bruģa veidošanā un kāds vērtīgs padoms vai ieteikums? Par pašiem ķieģeļiem - lai gan gads virsū rakstīts nav, šķiet, ka tomēr tie ir pirmspadomju ķieģeļi.
Re: bruģis no vecajiem ķieģeļiem
Autors:
Martini
()
Datums: 27/06/2008 12:43
Teorētiski jau vajadzētu būt tāpat, kā ar parasto bruģi. Vienīgi nez vai māla ķieģeļus, īpaši, ja liek plakaniski, var blietēt - ka nesalūzt.
Autors:
pekja
()
Datums: 03/07/2008 11:09
Es ar tadu saliku, vienu celinu no ~200 gadigiem kiegeliem, otru no padomju laika krasns. Rezultats - stav 2 gadi kadi 5 % ziemas salos ir saluzusi, nav sadalijusies puteklos, divaini ka apmeram vienadi bruk gan loti vecie, gan jaunakie. Ja Tavejie tiesam ir apdares kiegeli ar augstu sala izturibas klasi domaju, ka staves diezgan ilgi un nesadrups ka man.
Re: vai var uzlikt brugi uz asfaltseguma ?
Autors:
edgars26
()
Datums: 14/05/2009 18:42
Gribeju pajautat vai var uzlikt uz asfaltseguma brugi ? un ja var tad kas labak jaliek brugim apaksa.
Autors:
dzincha
()
Datums: 14/05/2009 20:27
es nesen uzliku uz asfalta gabaliem. Man bija laukums noklāts ar asvalta gabaliem ~ 20 m2. Tam virsū škembaina grants, zemākās vietās akmeņi, silikāta ķieģeļi, sakaltis betons. Grants kārta kādi 5 - 10 cm. Neko neblietēju. Nolaistiju gan vairākas reizes un tā riktīgi. Uzliku bruģi, katru kārtīgi iedauzot no sāniem un augšas lai iesēžas - nu jā mēnesis riņķi gandrīz un nekas nesēžas. Redzēs kas notiks pēc ziemas.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 15/05/2009 08:08
Bruģim ārdarbos izmanto klinkera vai pārdedzinātus ķieģeļus.
Parastie māla ķieģeļi, kas paredzēti ārsienām, nav kvalitatīvs risinājums. To salizturība robežās no F35..F50, tas saistīts ar kapilāro ūdens uzsūces struktūru un sala iedarbību. Jo mazāk materiāls uzsūc ūdeni, jo tas salaizturīgāks.
Telpās vai segtās nojumēs šādus parastus ķieģeļus var izmantot samērā droši.
Parastie māla ķieģeļi, kas paredzēti ārsienām, nav kvalitatīvs risinājums. To salizturība robežās no F35..F50, tas saistīts ar kapilāro ūdens uzsūces struktūru un sala iedarbību. Jo mazāk materiāls uzsūc ūdeni, jo tas salaizturīgāks.
Telpās vai segtās nojumēs šādus parastus ķieģeļus var izmantot samērā droši.
Autors:
zipaks
()
Datums: 17/05/2009 22:57
Parastie vecie māla apdares ķieģeļi man diezgan daudz pa stūriem mētājās. Cik liku tos uz ceļa vai dārzā ceļiņiem, tad nekas labs nesanāca. 3 gadu laikā vairāk nekā puse izjūk. Zem nojumes gan stāv jau gadus 10 tāda grīda.