UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pinotex, eļļa - kas vēl?
Autors: Didims ()
Datums: 27/07/2009 22:58

Pat ar nelielu entuazismu vismaz dažas reizes ar lineļļas-darvas maisījumu apsmērēts koks pienākot pensijas gadiem būs par kapeiku labāk saglabājies pretstatā kokam ar kuru nekas nebūs pasākts.

iepriekš mēģināju vārdu entuazisms ierakstīt ar garo "ā" uz kuru man izmetās paziņojums, ka vārdu azis ar garo ā forumā rakstīt nedrīkstot ;-)

Autors: Didzisp ()
Datums: 27/07/2009 23:13

Nevajag tak pensiju gaidīt, nu piegriežas katru gadu māju lrāsot. Tas vienkarši nav nopietni.

Autors: pidzis ()
Datums: 28/07/2009 09:00

Didzisp - tu pats sev vēl neesi apnicis??

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/07/2009 09:31

Entuahzisms neizžuvuša koka pārklāšanā nereti beidzas ar žūšanas traucēšanu un sēņu augšanu zem skaistā pārklājuma, kamēr ar nepārklātu, vēja appūstu koku nekas tamlīdzīgs nebūtu noticis...

Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 29/07/2009 00:40

ar Didzi viss ir ok:) nav ko te lamāties. ja nav kur likt krāsu un darbaspēku, vajarī krāsošana ir patīkama izklaide, tad uz priekšu:)
guļbaļķim piestāv būt skaisti dabiski pelēkam, matētam. gan šķiedru redz, gan nebojājas (vajag kā guļbūvei atblstošu pārkari).

ir tiešām jānopūlas, lai krāsoti guļbaļķi neizskatītos atbaidoši, ne katram tas ir pa spēkam:)

Autors: aaaa ()
Datums: 29/07/2009 08:37

Ai kā mēs te lejam pa deviņi mēmi. Jākrāso ir ar difūzijai atvērtu krāsu, nevis plēvi veidojošu (lielais vairums moderno akrilātsveķu ūdens dispersijas koka krāsu ir difūzijai atvērtas). Otrkārt, uz jebkuras krāsu laku bundžas ir skaidri un gaiši rakstīts, ka krāsot var tikai izžuvušu koku, resp. ar maks. 18% mitruma saturu.
Jākrāso ir tikai un vienīgi aizsardībai pret UV stariem, kas arī ir praktiski vienīgais, kas bojā koku. tātad vēlams ar sedzošu krāsu, vai lazūrkrāsu/laku, kam ir klāt UV filtrējošas piedevas (kā saules aizsargkrēmam). Izžāvēts dēlis, kas būs pasargāts no saules stariem, resp. tos nekad nebūs redzējis, praktiski nepūs pat mitrā vidē, jo baktērijas veselai koksnei neuzbrūk, tās uzbrūk saules noārdītai koksnei.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2009 09:31

Vai un cik lielā mērā koksnei kait baktērijas, vēl ir jautājums, kamēr sēnes gan pa lielam, kamēr vien šām dod dzert. Trupe taču spēj caurēst pat vismilzīgāko kluci, arī zilējums cenšas "iezīmēt teritoriju" ne mazāk kā aplievā un ja ticam filmā Pļesenj teiktajam par zapcburciņu.
Par tvaikcaurlaidīgajām lazūrām gan esmu aizdomājies pat konzervatīvais es un dažu plānāku detaļu apsveru nopindzelēt ar Capadur Twinproof.

Autors: aaaa ()
Datums: 29/07/2009 11:08

Es pagaidām esmu atradis "savu" krāsu un pie tās arī turos - FaluVapen. Tiksotropa, absolūti tvaikcaurlaidīga, uz ūdens bāzes, sedz praktiski ar 1 reizi, dārga gan, maita.
[www.faluvapen.se]
LV tirgo tikai SIA Breks, tur arī pērku, reizēm jāpasūta iepriekš, diemžēl veikalos neko līdzīgu pat neesmu atradis. Kaut kas līdzīgs ir Beckeram, bet arī parasti nav uz vietas un ir vēl dārgākas. Turklāt skandināvi, manuprāt, koka krāsošanā un krāsās ir soli priekšā vecajai Eiropai.

Autors: riģipsis ()
Datums: 31/07/2009 16:24

aaaa,

Mūsu breki to padara dārgu.
Es Zviedrijā pats pērku un vedu Falu Rodfrag. Tur tā maksā ap 400 SEK. spainis.
Nokrāsoju savu māju otreiz, pirmo reizi pirms 10 gadiem.
Stāv kā prieks, starp citu sākumā ir gaišāka ar gadiem paliek tumšāka.

Autors: kaco ()
Datums: 01/08/2009 19:12

Pinotex Terace Oil neder? viņu var ietonēt kā jebkuru Pinotexu! un labāks par Pinotex ir Dufatex!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***  **         **  **   **    **  **    **  
 **** ****  **          ****    **        **        
 **     **  **           **     **        **    **  
 **     **  **           **     **    **  **    **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727