UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: pamatu siltināšana
Autors:
KOHINURS
()
Datums: 18/08/2008 22:31
Mūsu klimata joslā tas nebūt nav nosacīts vai gaumes jautājums. Piekrītu par muzeja kāpnēm (reti, kad tas labi izskatās), bet 3-4 pakāpieni būs tikai praktiski un loģiski. Risinājumu iziešanai dārzā labs projektētājs atrisinās ar grīdas līmeni atsevišķai telpai vai telpu grupai, segtām āra terasēm un teritorijas planēšamu.
Zemes līmenim dārzā un piebraucamo ceļu līmenim gadu gājumā ir tendence "pieaugt". Rekonstruēju vectēva 50-60 gadu mijā būvēto māju. Tagad esmu pateicīgs sencim, kurš izbūvēja augstu cokolu, bet dažām kaimiņu mājām, attiecībā pret apkārtnes un ielas līmeni, jau smagas problēmas.
Zemes līmenim dārzā un piebraucamo ceļu līmenim gadu gājumā ir tendence "pieaugt". Rekonstruēju vectēva 50-60 gadu mijā būvēto māju. Tagad esmu pateicīgs sencim, kurš izbūvēja augstu cokolu, bet dažām kaimiņu mājām, attiecībā pret apkārtnes un ielas līmeni, jau smagas problēmas.
Autors:
kluucis
()
Datums: 04/11/2013 14:09
Arī man svarīgs šīs jautājums. pavasarī plānots liet pamatus mājai. ir grunts līmenis un ceļa līmenis. ceļš ir nedaudz augstāks par apkārtējo grunti. maāj ies gar pašu ceļu. Tātad cokolam jābūt 30 cm virs ceļa līmeņa???
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 04/11/2013 19:00
Ja gar teritoriju iet ceļš, kura līmenis augstāks par planējumu, tad tas nozīmē, ka visi kūstošie ūdeņi un lietusūdeņi no ceļa gāzīsies sētā. Tad ēkas cokola augstumu labāk ņemt no ceļa augstuma atzīmes pieskaitot vismaz 50cm uz augšu. Ceļš pēc gadiem 15...35 tiks remontēts un parasti ceļš tiek piebērts, to papildus ceļot uz augšu.
Pašreizējā: 2 no 2