UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Stasts par putuplastu
Autors: a ()
Datums: 24/08/2008 23:11

Bija luk sada situacija - dziljurbuma sukna akas sahta izlemu sanu malas un vaaku nosiltinat ar putuplastu, lai ja nu kas udensvads neaizsalst.
Bet ne jau par to bus sis stasts...
Tagad, kad izlemu so akas sahtu bert ciet, lai varetu pa virsu zemi islidzinat, konstateju gana interesantu faktu - putuplasts kas bija uz akas iekssienam un ipasi uz akas vaaka viss ir piesucies ar mitrumu ! Kad noplesu, biju uz pakaljas, kads smags palicis.
Nu luuk , kungi, ko jus domajat saja sakaraa?
Es ta biski aizdomajos par majas siltinajumu ar putiku (tagad jau vairs neko neizdariit) , bet vai sada situacija (protams ne tik speciga apmera) nebutu iespejama ari siltinosa slani - gan pamatos, gan sienas??
Teoretiski sanak ka ja viss tas mitrums ziema sasalst, tad maz butu runat par par siltinaoso efektu, drizak jau jasak domat, vai tas putiks sasalstot/ atsalstot nevar sadalities pa maziem smukiem baltiem gabalinjiem??

Re: Stasts par putuplastu
Autors: IQ ()
Datums: 25/08/2008 02:32

Nu cik man taa saprasa, tad domaju, ka arejai apdarei sitais variants nedraud, jo kautkadai ventilacijai jau ir jabut plus pleves prieksa pakala utt. Bet kopuma secinajums labs. Man jaunbuve lidz vates liksanai tagad ir tad nu paldies, ka apstiprinaji manu izveli siltinat ar rockwall. Par pamatiem tagad padomasu un palasisu sita topika komentus, jo protams tos gribu siltinat ar putjiku.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/08/2008 08:44

Droši vien piemirsi pateikt tādu sīkumu, ka tas nebija ekstrudētais putuplasts (vienīgi tas varētu būt derīgs mitrām vidēm), bet gan graudainais. Ekoloģiski domājoši cilvēki neatbalstīs putuplasta izvēli sienu siltināšanā citu, būtiskāku iemeslu dēļ.
> "pleves prieksa pakala" ;)

Autors: nemos ()
Datums: 25/08/2008 08:50

Tāpēc jau zemē liek putiku ar hidroizolāciju. Bet iz pieredzes, mans sievastēvs ielika zemē vienkāršo balto putuplastu mājas pamatu siltināšanai. Gali spīd laukā. Nu jau trešais gads, nekādas struktūras izmaiņas tam nenovēroju. Izskatās tāds pats, kā tikko ielikts.
Padomāju, ka neirst vienkārši tā iemesla dēļ, ka mitrums ir tikai starp granulām. Bet granulas ir ļoti elastīgas un ļaujas saspiešanai sasalstot. Turklāt putiks mitrumu uzsūc tikai maksimāli 5%.

Autors: Andris Fasādes darbi ()
Datums: 25/08/2008 09:27

> "pleves prieksa pakala" :D:D:D
nu bet protams ka vaina noteikti ka bija ka nopirki parasto putuplstu jo tas tak lētāks bija ne? ;)
pamatu un vietām kas saskaras ar zemi ir domāts speciāls putuplasts, es arī cokolu nosiltināu sev ar styrodur kas ir ar hidroizolāciju... :)

Datums: 25/08/2008 10:59

Jautajums Vienstavam un Andrim: protams liksu pamatiem "zilo" putjiku, bet jautajums tads, vins nak 1.0m x 0.50m lieluma, vai ir gudri likt vinu pusmetru dziluma un metru garuma? Vai ar tiem 50 cenciem pietiks, vai tomer metrs jaliek. Zinu, ka sasalsana ir tas 1,20 - 1,30m bet vai varu izsprukt ar 50 cenciem? Salasijies esmu pietiekami un visi saka, ka ja sals cauri, tad pa pamatiem uz augsu ies aukstums bla bla bla, bet aukstais gaiss uz auksu taka neiet, to no 6stas klases fizikas atceros. Tad nu aizdoma man ir, ka pietiks ar tiem 50cm. Pluss virs melnas gridas 80cm putjiks un siltas gridas. Ko sakaat?

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/08/2008 11:12

Es te daudz esmu diskutējis par putuplasta mehānisko noturību cilājošamies gruntī un daudzi man ir oponējuši, tomēr tradicionālās siltināšanas no ārpuses gadījumā sliecos piekrist ieteikumam siltināt lūdz pat pēdai.
Pats putuplastu esmu licis pamatos IEKŠĀ (no 30 cm virs līdz ~40 cm zem grunts līmeņa).

Autors: a ()
Datums: 25/08/2008 13:00

Ja taisniba - liku pasu parastako putiku , laikam fs15, vai kautka taa.Neis tak ''temporary'' risinajumiem izversties ar ekstrudeto :D

bet...

vienalga tas ir divaini, ka tas putuplasts velk ieks sevis udeni.
Starp citu, vai ir kadas versijas, kamdelj lai tapat neuzvestos vate?Manuprat, ja ari ta vate nav aizsargata no mitruma pieklusanas, tad tiesi tada pat veida var piesuukties.

Nu drosi vien dazadas vietas ta situacija var atskirties - man tur tads stipri mitrs klimats pamataa...

Autors: Andris Fasādes darbi ()
Datums: 25/08/2008 20:42

putuplastam IR jābūt līdz pamatu pēdai... tas pat ir tīri loģiski, ne tikai tehnoloģiski - kapēc jānosiltina tikai daļa ja pārējā daļa betona izsalst???

Datums: 28/08/2008 11:21

nepiekritu Andrim! Pamatus siltinasu 50cm uz leju. Pirmkart uz pirkstiem var izskaitit ziemas, kad tads kartigs izsalums ir, otrkart zem gridas "piraga" nekas man tur daudz neietekmes. Neredzu jegu siltinat lidz pedai. Ari ja tada gartiga ziema iebliez, nu i pofig, pakurinasu vairak.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **     **  **               ** 
    **     **   **    **   **   **    **         ** 
    **     **  **      ** **    **    **         ** 
    **     *****        ***     **    **         ** 
    **     **  **      ** **    *********  **    ** 
    **     **   **    **   **         **   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727