UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Rukki vs Avotiņi
Autors:
n
()
Datums: 02/09/2008 13:41
Vajadzētu reālas atsauksmes par kvalitāti Rukki un Avotiņu bleķa jumtiem. Cena nav noteicošais.
Re: Rukki vs Avotiņi
Autors:
aaaa
()
Datums: 02/09/2008 14:42
Nezinu, bez nekada lobija no Ruukki puses, tie veči, kas man lika jumtu - un reāli tā bija firma ar lielu pieredzi, sanāca saruna, un viņu šefs man konkrēti pateica - ja es sev liktu tagad mājai jumtu, no visiem segumiem (ne tikai par bleķi runa) sev izvēlētos Ruukki bleķa jumtu. Viņi paši teica, ka Ruukki ir pirmkart ļoti kvalitatīvs cinkojums, kas neesot praktiski nevienam citam bleķim, otrkārt tas polimērpārklājums ļoti labi turas virsū. Viņi pirmo Rannilas jumtu esot likuši pirms 15 gadiem un tas vēl šodien izskatoties kā jauns. Savukārt kaut kādai tur skolai, esot uzlikts krievu bleķis - kad jauns, nevarot vizuāli atšķirt no Ruukki, pēc 2 gadiem visa krāsa esot naturāli nolobījusies un vietām jau sitot cauri rūsas pleķus.
No Krievijas bleķa jāturas esot pa gabalu. Ja sev liec, tad viennozīmīgi Ruukki, tur bez domāšanas, tikai ir viens BET - salīdzinot ar 3-gadiem atpakaļ, piemēram, Ruukki bleķis cenā ir divkāršojies. Tomēr jāņem vērā, ka to tu uzliec un savus gadus 15 točno aizmirsti, kas notiek ilgākā laika periodā - nu LV teritorijā laikam vecāki jumti no Ruukki bleķa nemaz nav.
No Krievijas bleķa jāturas esot pa gabalu. Ja sev liec, tad viennozīmīgi Ruukki, tur bez domāšanas, tikai ir viens BET - salīdzinot ar 3-gadiem atpakaļ, piemēram, Ruukki bleķis cenā ir divkāršojies. Tomēr jāņem vērā, ka to tu uzliec un savus gadus 15 točno aizmirsti, kas notiek ilgākā laika periodā - nu LV teritorijā laikam vecāki jumti no Ruukki bleķa nemaz nav.
Autors:
E
()
Datums: 02/09/2008 15:00
Svarīgākais uz ko jāskatās ir tieši bleķis no kā tas jumta materiāls izpresēts. Variantu tur nav daudz - Vācu, Somu vai Krievu/Baltkrievu laikam. Pats es ņēmu no Avotiņiem, bet tad viņi vēl veda metālu no vācijas. Tagad vairs nezinu.
Man pagaidām stāv godam, bet nu tikai pēc gadiem 10-20 varēs novērtēt cik izturīgs tas ir.
Tās preses viņiem visiem ir pilnīgi vienādas :)
Man pagaidām stāv godam, bet nu tikai pēc gadiem 10-20 varēs novērtēt cik izturīgs tas ir.
Tās preses viņiem visiem ir pilnīgi vienādas :)
Autors:
aaaa
()
Datums: 02/09/2008 17:13
Arī Ruukki bleķi presē tepat uz vietas, bet bleķis točno nāk no Somijas, pat nakļeikas kaut kādas virsū ir somu mēlē :)