UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Siltumizolācijas plātņu līmēšana ar putām.
Autors: viliss123 ()
Datums: 22/01/2009 08:37

Sveiki spečuki!
Vai tiešām neviens nav līmējis putoplastu ar
putām, redzēju Ceresit un Soudal balonus, maksā ap
Ls 7.-
Viņi reklamē, ka ir labāk, ātrāk un arī
lētāk.
Lūdzu atsauksmes.

Re: Siltumizolācijas plātņu līmēšana ar putām.
Autors: aaaa ()
Datums: 22/01/2009 09:19

Vienā no mājaslapām, paskaties, pameklē bija vēl video kā jālīmē puķiks uz putām. Jāsaka gan, ka video tas tika līmēts iekštelpās. Kas tur par brīnumu - PU (poliuretāns) vispār ir viena no labākajām līmēm, līmē visu, kāpēc nevarētu līmēt puķiku? Es kaķim tādā veidā māju no puķika uztaisīju - piegriež gabalus un ar putām salīmē - baigi labs, tikai parastajām putām ir tas uzbriešanas niķis, kas līmēšanu apgrūtina. Noteikti tām puķika speciālajām put'\am uzbriešana ir minimāla, citādi putas to atspiedīs nost no sienas. Vai nu papildus jāpiedībeļo kamēr putas vēl mīkstas.

Autors: Līmētājs ()
Datums: 22/01/2009 10:27

Viss ir labi , līmēt var tikai piesardzīgi, jo putas isplešoties var izspiest stūrus, ja putas uzklāj samērīgi viss sanāks.

Autors: viliss123 ()
Datums: 24/01/2009 08:56

Tās ir speciālas putas - esmu redzējis Soudal un Ceresit, balons maksā ap Ls 7.-

Autors: žora korņevs ()
Datums: 24/01/2009 09:39

ja arii drusku izspiezh, tad nekas, taapat putuplasts pirms apmetuma ir jaasliipee.pasliipees vairaak, padumajesh.

Autors: Porex ()
Datums: 13/03/2009 15:12

Ja kādu vēl intresē šis jautājums,tad no savas pieredzes.Jau sen,kur man vajag ,līmēju ar parastajām putām(lētākām,tās laikam neizplēšas tik ļoti,lai gan esmu pamanījis,ka ,ja putas saspiež,tās vairs nebriest,bet pārvēršas par līmi).Uzpūšu "desiņas"piespiežu pie mūra,paturu pāris sekundes un OK.Tomēr negribu nevienam ar savu "nezinātnisko"padomu nodarīt ļaunu ,tāpēc iesaku rīkoties pēc mana principa.Salīmet pārbaudes gabaliņus un pēc dažām dienām pamēģināt tos noplēst.Katrs tad varēs pats novērtēt sava riska pakāpi.

Autors: Ambrosio ()
Datums: 13/03/2009 15:45

Būtu vēl labi, ja kāds varētu pateikt, kas notiek ar to putu līmi pēc gadiem 5, 10 utt. Tas gan būtu baigi sāpīgi, ja vienā brīdī, kad visas garantijas ir beigušās, fasāde nonāk lejā grabēdama :)

Autors: Dzincha ()
Datums: 13/03/2009 19:28

Nja....ja tiek uv klāt putām, tad putekļi vien paliek. It kā jau UV cauri fasādei nespīd, bet eju nu sazin kas būs pēc 10 gadiem ar tām līmējuma vietām... Drošības labad laikam jau labi ir kādu dībeli arī ielikt uz plākšņu krustpunktiem.

Autors: mhm ()
Datums: 17/03/2009 10:04

tad jau pie viena ar fasaadi arii logi un durvis izbirs....:D

Autors: Ambrosio ()
Datums: 17/03/2009 10:20

mhm, izbirt gluži neizbirs, bet putas agrāk vai vēlāk sabirs un sāks laist gaisu cauri. No savas pieredzes, no nokrišņiem un UV stariem praktiski pasargātas Macroflex putas ap logiem pēc 8 gadiem laiž vēju cauri ka "prieks".

P.S. Man likās, ka normāli cilvēki logus un durvis nostiprina ne tikai ar putām.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.