UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 6
Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 08/09/2012 16:43

Manai mājai arī bija pamati, izburbuši, nelīdzeni. Sala cauri. Tieši tā pati problēma: Kā pie nelīdzenas virsmas pielikt līdzenu putuplastu... Darīju sekojoši: Ar putām aizpūtu tās vietas, kas stiprību nedod, bet aukstumu gan laiž. Tālāk: atraku pamatus cik nu var un vajadzīgs. Izveidoju 12mm mitrumizturīgā finiera "formu" no ārpuses. Tur vajag jaunradi, lai visas loksnītes, loksnes līmenī, kā vertikālajā, tā horizontālajā nostiprināt ar šķirbu no pamatiem. Savstarpēji finieru arī savieno. Ir divi varianti: ar drāti, vai ar papildus finiera strēmelēm, uzliekot tās uz sadures vietas un pieskrūvējot.Šķirba var būt no 0 līdz daudziem cm. Ja kāds pamata akmens maisa- ar dimanta disku apgraiza...Vārdu sakot vajag nostiprināt tā, lai var pa augšējo šķirbu cementa javu "iebērt- iepļeckināt". Šim mēŗķim iztaisīju šaufeli. Pirku Sakret ZM. Ar domu, lai nav neviens lieks akmentiņš: Lai java ieslīd vismazākajās šķirbās. Klāt Vincents Proline Proof. Tas dod plastiskumu, mitrumnoturību. Zemes līmenī arī izdomāju pastiprināt pamatus, veidoju tā kā pakāpienu, bet pāris cm virs zemes, ar slīpumu ūdens novadīšanai.. Javu ar šaufeles, ķelles palīdzību ber šķirbā. Un ar kādu sitamo dauza pa sānu finieram. Tā, kamēr pilns. Rezultātā: pilnīgi gluda pamatu virsma, stiprini ko gribi.....Un arī pamati nostiprināti papildus.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 08/09/2012 16:51

Jā, aizmirsu piebilst: Pirms finiera skrūvēšanas nomazgā pamatus ar spēcīgu ūdens strūklu. Pēc tam ar šprices pulivizatoru visu pamatu virsmu apstrādā ar grunti fasādēm ( es liku "Grunts UG"). Tā iegūst labu saistvirsmu, sasaista putekļus un t.t.t.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: UD ()
Datums: 08/09/2012 20:26

Paldies par atbildēm! Doma likt keramzītu klāt betona maisījumam bija, ka tāda gadījumā varētu likt plānāku putuplastu un pietiktu, piemēram, ar 20mm puķiku, jo pieaudzētā betona kārta ar keramzītu tajā jau kalpotu kā siltumizolators (ne ideāls, bet tomēr). Pretējā gadījumā 20mm putuplastu pie pamatiem neliktu, bet gan biezāku. Jādomā un jāpameklē Brinkmaņa posts.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: Niks ()
Datums: 21/09/2012 18:07

Ir doma siltināt pamatus un cokolu ar Styrodor 3035CS putuplastu, jo cik es saprotu, tad Tenapors Extra putaplasts nav XPS, bet gan parastais EPS tehnoloģijas putaplasts tāpēc no tā tā kā gribu atteikties. Veikalā pačamdīju - šis te Styrodor putupolistirols ir gluds kā bērna pakaļa un māc bažas, kā pie viņa turēsies klāt līmjava. Vai kādam ir pieredze, kā turās līmjava pie šādām gludām plāksnēm?

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: parks2007 ()
Datums: 21/09/2012 19:33

Es Styrodoru ar zāģi ,kam lieli zobi krusti šķērsi saskrāpēju.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: Rx ()
Datums: 21/09/2012 19:36

Niks: Meklē to, kuram iespiesta restīte/iespiedumi/izspiedumi no abām pusēm. Lieliski turas siets, var apmest. Ir tādi. Man bija zaļā krāsā.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: Spuldzīte ()
Datums: 22/09/2012 21:19

Vismaz Knauf putuplasta līme pielīp tā ka nekas nost nenoraus.

Finnfoam būs bik lētāks, kā arī loksne lielāka, mazāk šuves

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: Niks ()
Datums: 23/09/2012 19:27

Beigu beigās tomēr izvēlējos zilo Tenax putoplastu un pielīmēju ar Soudal speciālajām putām-līmi. Pie ar bitumena mastikas turās klāt labi. Kā galveno argumentu, kāpēc izvēlējos Tenax, bija tas, ka tās zilās plāksnes ir rievotas un man kā amatierim būs vieglāk tās pēc tam apmest.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: editable ()
Datums: 15/09/2014 13:14

Sveiki!
Man līdzīga problēma, tāpēc nesāku jaunu tēmu.

Zem mājas pagrabs un vajag veikt hidroizolāciju no ārpuses + jāsiltina. Kā būtu pareizi veikt siltināšana un hidroizolācijas darbus? Pamati zem zemes stiepjas 1,50m dziļumā (pēda 30cm, pamatbloki 120cm). Plānots likt Tenapors EXTRA XPS 150.

Re: pamatu siltināšana un hidroizolācija
Autors: DsKs ()
Datums: 15/09/2014 13:58

Pec pasa pieredzes - atraku pamatu,nomazgaju ar augstspiedienu,pec laicina pargaju pari diezgan bagatigi ar hidroizolaciju ( precizi marku nezinu - puikas piespeleja ... sarkana baze ) , ar Sakret BAK pielimeju putoplastu ( Tenapors EXTRA EPS 150 ... uzliku 50mm , bet seit jau kliedz,ka vajag vismaz 100 ... dibelus neliku,jo man pamats izlien pacmit cm virs zemes ) , pec tam no virsas ar to pasu BAK + siets tiek noarmets un pari krasu Hansa Sokkel

~ 60-70 cm dziluma siltinaju

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   ********   **         ******** 
    **     **     **  **     **  **    **      **    
    **     **     **  **     **  **    **      **    
    **     **     **  **     **  **    **      **    
    **     **     **  **     **  *********     **    
    **     **     **  **     **        **      **    
    **     ********   ********         **      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727