UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par paliekošiem veidņiem - AAB blokiem???
Autors: ham ()
Datums: 29/03/2009 00:43

Vai kāds ir būvējis un var pastāstīt par AAB blokiem (paliekošiem veidņiem), kurus piedāvā RIPO?
Interesē praktiskā pieredze - plusi un mīnusi, izmaksas u.t.t.

Re: Par paliekošiem veidņiem - AAB blokiem???
Autors: LaurisV ()
Datums: 01/04/2009 07:53

Man māja stāv uz tādiem. Izmaksāja 1500Ls, sāku celt 2007.gada vasarā, tādēļ ilgtermiņa atsauksmes pagaidām nebūs. Kā + varu minēt ļoti ātro montāžu, 3-4 dienas un gatavs. Vēl pēc dienas betons iekšā, vēl pēc nedēļas sākam lēnām mūrēt sienas. Man to gāzbetona. Privāti varu aizsūtīt kādu bildi no procesa.

Autors: ham ()
Datums: 01/04/2009 10:26

Ja vari tad atsūti no dažādiem būvniecības etapiem kādas bildes uz šo epastu martan eta inbox.lv

Par sienu mūrēšanu domāji laikam starpsienas?
Vai statņus pats izgatavoji vai nomāji?

Es atradu šos blokus zem nosaukuma arxx. Kanādiešu firmas ražojums. Youtube ir labas filmiņas-instrukcijas par šo bloku izmantošanu dažādos būvniecības etapos.

Datums: 01/04/2009 12:54

Nē, no šiem blokiem tikai pamati, nedod dievs sienas no putuplasta ārpusē un kur nu vēl iekšpusē. Visas sienas no gāzbetona blokiem.

Autors: RBB ()
Datums: 01/04/2009 15:04

Apskatiet www.fibrolits.lv DFP/3

Autors: Ivariņš ()
Datums: 02/04/2009 12:00

Negribētos piekrist komentāram, ka putupolistirola siltinājums jel kādā veidā būtu mīnuss vai, kas kaitīgs ēku siltināšanā gan no iekšpuses, gan ārpuses un tas, ka nesošā konstrukcija siltināta no abām pusēm ir optimāls risinājums, gan skaņas izolācijai, gan energoefektivitātes nodrošināšanai. Visā pasaulē tiek plaši izmantota AAB vai ARXX sistēma un tā tiek uzskatīta par vienu no progresīvākajām mūsdienu ēku būvniecības metodēm, pie kam nesen bij raidījums Discovery kanālā, kur tika īpaši uzsvērts, ka šī sistēma ir ekoloģiska un draudzīga apkārtējai videi.

Datums: 02/04/2009 20:51

Radiniece ķīmiķe silti ieteica izvairīties siltināt māju ar tādu, no viņa kaut kas izdalās, kaut kas kancerogēns. Protams, ka izvēlos ticēt viņai, nevis pārdevējiem, kas apgalvo pretējo, viņiem taču jāpārdod...Citādi jau progresīva tehnoloģija, viegla, ātri montējas.

Autors: FAN ()
Datums: 02/04/2009 21:17

Ja tā vispārīgi skatās tad viss jau ir kaitīgs - arī tas pats mobīlais u.t.t.

Autors: Ambrosio ()
Datums: 02/04/2009 22:10

Par kaitīgumu un nekaitīgumu var palasīt iesākumā:

[en.wikipedia.org]
[greensciencepolicy.org]

Polistiros laika gaitā izdala stirolu, kas nav veselīgs.

Man personiski kaut kā iekšpusē negribētos likt kaut ko tādu, izņemot, ja kārtīgi noklāts, piemēram, zem siltajām grīdam. Nu un ventilācija normāla.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.