UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Bitumena sindelu klasana
Autors:
soseds2
()
Datums: 09/04/2009 11:26
Ka pareizi ieklaj bitumena sindelus? Ir doma klat uz jumta kurs parklats ar osb. Tie sindeli jalime vai jasit ar naglam?
Re: Bitumena sindelu klasana
Autors:
eka
()
Datums: 10/04/2009 11:02
Visu pirms uz osb klājuma tiek uznaglots ruberoida apakšklājs .Šo ruberoidu klāj tajās vietās kur pēctam tiks skrūvēti jumta metāla profili. Un tikai pēctam tiek nagloti šindeļi.
Autors:
soseds2
()
Datums: 10/04/2009 12:43
Tur kur nav met. profili var neklat ruberoidu? Lasiju ineta, ka tie sindeli esot limejami ari!
Autors:
eka
()
Datums: 10/04/2009 12:57
Šie metāla profili bija domāti kā piļu līste kas iet pajumta apakšu gar notekreni.Un arī metāla līste gar jumta malām .Tas ruberids ir tikai tapēc lai gadiem ejot OSB nesāktu pūt . Daudzkur jau ir rādīts ka jāliek vesels ruļu platums gar visām malām ,bet vai tam ir kāda jēga . Nu protams pirms šindeļu pienaglošanas oz OSB jānoplēš tas plānais papīrs no otrās puses . Lai veicas !
Autors:
soseds2
()
Datums: 10/04/2009 13:01
Par tiem profiliem es zinaju, tik nezinaju, ka jaliek apaksa ruberoids. Paldies,par konsultaciju.
Tatad tie sindeli gan pielimejas, gan japienaglo?
Tatad tie sindeli gan pielimejas, gan japienaglo?
Autors:
eka
()
Datums: 10/04/2009 13:17
Pinaglotā šindeļu strēmele nosedzās ar nākošo rindu ,tā kā naglas nau redzamas .Salips viņas visas kopā ar saules palīdzību . Tikai nedrīks šo jumta klājumu likt pašā dienas karstākajā laikā ,jo šis piķa klājums paliek mīksts .Un var sabojāties virskārta .
Autors:
soseds2
()
Datums: 10/04/2009 20:02
Vel savacu informaciju ineta un noskatijos paris video, ir viss skaidrs, bet radas jautajums par izolacijas materialu, kuru klaj zem sindeliem! Tas ir melna krasa, bet nav ruberoids, bet daudz planaks izolejosais materials. Kas tas varetu but par rullu materialu?
Autors:
eka
()
Datums: 10/04/2009 20:43
Šo materiālu es nopirku no tiem pašim kas pārdeva man bituma šindeļus . Viņš ir ļoti pat līdzīgs ruberoidam ,taču plānāks . Lai veicas būvdarbos !