UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: pagraba siltināšana
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/04/2009 09:23
Ivaram:
Kāpēc virs māla vajadzīga plēve - lai pasargātu no lieka mitruma, kas sūktos cauri betonam?
Ko virs necaurgraužama betona vērts sargāt no grauzējiem? Ja viņi tomēr uzdarbosies, vai vispirms nesabojās plēvi?
Es arī mazliet bažījos, ka reiz mazbērni neizrok zilās plāksnes (ka vēl Archimeda spēka ietekmē pašas neizlien no zemes) un nesaka - kāds sivēns bijis mūsu vectēvs! Varbūt putuplastu (sk. postu 10/04/2009 14:44) aizstāt ar keramzītu? Pēdējam gan droši vien plēvi vajadzētu, jo slapjš keremzīts diez vai izolē tik labi kā sauss.
Kāpēc virs māla vajadzīga plēve - lai pasargātu no lieka mitruma, kas sūktos cauri betonam?
Ko virs necaurgraužama betona vērts sargāt no grauzējiem? Ja viņi tomēr uzdarbosies, vai vispirms nesabojās plēvi?
Es arī mazliet bažījos, ka reiz mazbērni neizrok zilās plāksnes (ka vēl Archimeda spēka ietekmē pašas neizlien no zemes) un nesaka - kāds sivēns bijis mūsu vectēvs! Varbūt putuplastu (sk. postu 10/04/2009 14:44) aizstāt ar keramzītu? Pēdējam gan droši vien plēvi vajadzētu, jo slapjš keremzīts diez vai izolē tik labi kā sauss.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 28/04/2009 09:55
Plēve domāta tam, lai sargātu velves augšpusi no lieka mitruma. Teorētiski tam caur mālu nevajadzētu sūkties, bet es vairāk domāju par to, ka māla slānis zem plēves iegūs līdzsvara mitrumu, kā sausai gruntij, bet no augšas plēve mālu pasargās no atmosfēras mitruma un augu sakņu sistēmas, kas centīsies izaugt līdz mūrim, jo tas principā būs siltāks nekā apkārtējā sasalusī zeme pavasarī veģetācijai sākoties.
Iespējams, ka tas šķembojums ir lieks. Es nezinu velves formu, cik stāva. Taču no tāda viedokļa, ka pēc 15..25 gadiem plēve būs sairusi un mitrums no augšas iekļūs mālā, tad šis šķembojums palīdzēs noturēt māla apjomu no izslīdēšanas. Bet iespējams, ka velves augša ~1..1,2m zonā var arī guldīt organisko putu (..stirēna,..stirola)plātni. Attiecībā pret to augu sakņu sistēma ir neitrāla.
Iespējams, ka tas šķembojums ir lieks. Es nezinu velves formu, cik stāva. Taču no tāda viedokļa, ka pēc 15..25 gadiem plēve būs sairusi un mitrums no augšas iekļūs mālā, tad šis šķembojums palīdzēs noturēt māla apjomu no izslīdēšanas. Bet iespējams, ka velves augša ~1..1,2m zonā var arī guldīt organisko putu (..stirēna,..stirola)plātni. Attiecībā pret to augu sakņu sistēma ir neitrāla.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/04/2009 10:34
Paldies. Par to stirolu vs keramzītu utt man vēl būs garš prātojamais...
Literatūrās par "zaļajiem jumtiem" stāv rakstīts, ka pret saknēm palīdzot tikai īpaša pretsakņu plēve. Veikalu plauktos tāda diez vai stāv, nāksies meklēt iekš Ebay, jo bāleliņu firmiņas par pasūtījumu visticamāk plēsīs 9 ādas.
Literatūrās par "zaļajiem jumtiem" stāv rakstīts, ka pret saknēm palīdzot tikai īpaša pretsakņu plēve. Veikalu plauktos tāda diez vai stāv, nāksies meklēt iekš Ebay, jo bāleliņu firmiņas par pasūtījumu visticamāk plēsīs 9 ādas.
Autors:
Lauris Gaiķēns
()
Datums: 06/05/2009 14:41
Labs risinājums
* atrok un notīra betona pārsedzes.
* Nopūš ar poliuretāna putām 5 cm
* Uzklāj poliuretāna membrānu
* būs laba siltumizolācija, aptuveni kā 10 cm vates un 100% garantija, ka ūdens nenāks iekšā
Lauris
* atrok un notīra betona pārsedzes.
* Nopūš ar poliuretāna putām 5 cm
* Uzklāj poliuretāna membrānu
* būs laba siltumizolācija, aptuveni kā 10 cm vates un 100% garantija, ka ūdens nenāks iekšā
Lauris
Autors:
Andrejs1234
()
Datums: 07/12/2015 19:39
gunIS 2 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Paldies Ivar Brikmani! Esmu sācis sānus līmēt
> ar putoplastu, tad arī laikam nolīmēšu! un
> pēc tam pa virsu klāšu plēvi? kādu plēvi
> klāt man virsū ir kāda īpašā? varbūt ir
> kāda līme ar ko salīmēt? Un pa virsu mālu uz
> zemi! Ko Saki?
-------------------------------------------------------
> Paldies Ivar Brikmani! Esmu sācis sānus līmēt
> ar putoplastu, tad arī laikam nolīmēšu! un
> pēc tam pa virsu klāšu plēvi? kādu plēvi
> klāt man virsū ir kāda īpašā? varbūt ir
> kāda līme ar ko salīmēt? Un pa virsu mālu uz
> zemi! Ko Saki?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 07/12/2015 21:13
Es pieņemu, ka pietiktu ar biezo 120...200mkm polietilēna plēvi. Šuvē plēves pārlaidums 10..15cm. Un ja pieslogo ar mālu, tad diezin vai jācenšas panākt šuves pilnīgu necaurlaidību - jo kā minēju māla izmērcēšana velves augšpusē diezin vai dabīgi notiks.
Taču pagrabam nepieciešama arī vēdināšana, raksts attiecas uz 2009. gadu un no tā, laika forumā ir arī citas piezīmes par zemes pagrabiem..tie jāpameklē. Katrā ziņā māls virspusē noteikti vēlams, jo ja velvei nebūs masivitātes vai svara, tad iekšējā telpas temperatūra lēkās pārāk strauji - kas pagrabam neder.
Taču pagrabam nepieciešama arī vēdināšana, raksts attiecas uz 2009. gadu un no tā, laika forumā ir arī citas piezīmes par zemes pagrabiem..tie jāpameklē. Katrā ziņā māls virspusē noteikti vēlams, jo ja velvei nebūs masivitātes vai svara, tad iekšējā telpas temperatūra lēkās pārāk strauji - kas pagrabam neder.
Autors:
Stalkeris
()
Datums: 08/12/2015 14:13
Arī domāju par pagraba sakārtošanu. Radās doma novākt uzbērumu, uzbetonēt sienas un uzlikt jumtu. Skaistāk un praktiskāk, manuprāt.
Autors:
aizsargs
()
Datums: 28/02/2016 21:48
Ja liels sals tad salst cauri, un vasarā ja spēcīgs lietus,tad mitrums mēdz sūkties pagrabā! BET kopumā vasaras laikā pagrabs ir diezgan vēss! (caursalšana rodas pārlieku lielam mitruma daudzumam esošajā konstrukcijā)
Ieteicams atrakt pilnībā pagraba augšu un sānus ,žāvēt konstrukciju ,attīrīt un veikt citus nepieciešamos pasākumus atkarībānokā būvēts pagrabs .Tad atkarībā no kāda materiāla būvēts pagrabs jāizvēlas apdares un blīvējošie materiāli piem -māls ,mineralās hidroizolācijas,apmetumi un citas nepieciešamās lietas .
Jāatceras,ka pagraba sienas un griesti uzņem mitrumu kuršs nepieciešams atdot siltākāun vēsakā gada laikā,-sausas sienas,grīdas un griesti + ventilācija (piemērota) nodrosinas efektīvu un ilgstošu pagraba lietošanu .
Ieteicams atrakt pilnībā pagraba augšu un sānus ,žāvēt konstrukciju ,attīrīt un veikt citus nepieciešamos pasākumus atkarībānokā būvēts pagrabs .Tad atkarībā no kāda materiāla būvēts pagrabs jāizvēlas apdares un blīvējošie materiāli piem -māls ,mineralās hidroizolācijas,apmetumi un citas nepieciešamās lietas .
Jāatceras,ka pagraba sienas un griesti uzņem mitrumu kuršs nepieciešams atdot siltākāun vēsakā gada laikā,-sausas sienas,grīdas un griesti + ventilācija (piemērota) nodrosinas efektīvu un ilgstošu pagraba lietošanu .
Pašreizējā: 2 no 2