UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
metāla jumti
Autors: samsonavich ()
Datums: 14/04/2009 15:19

jautājusm, esmu redzējis vairākas shēmas jumta pīrāgam, bet vienalga paliek man neatrisināts jautājums.

Vai būs ok, ja jumta pīrāgs būs sekojoš:
1.Metāla jumts
2. Colīgo dēļu klājs
3. Tad ar 2 cm biezām līstītēm pie spārēm piesista Difūzijas membrāna: piem ELKATEK SD 135 - tas ir 135g/m2

Tas nozīmē ka starp jumtu un plēvi būs 4.5 cm gaisa sprauga.

Un pēc tam pie plēves no iekšpuses būs 150 mm vate. ( bet tā nakamgad, vairs nav naudas :) )

Re: metāla jumti
Autors: puke332 ()
Datums: 16/04/2009 09:28

nevaru sapras ja liek coli tad jau nesanak 4,5 cm starpa jo colis jau ir 22 mm parasti jau liek latas kuras ir 50 mm reiz 50mm tad pareijais jau ir ok jo starpai ir jabut lai jumts un pleve varetu zut tas ir loti svarigi

Autors: Dzincha ()
Datums: 16/04/2009 21:51

Ja buus 150mm vate - tad kurinat varesi atsperies un finālā būs liels zaudējums uz šo. Lielāka daļa siltuma aiziet caur jumtu - siltais gaiss ceļas gaisā.
Iesaku likt vismaz 30 vai pat 40.

Autors: samsonavič ()
Datums: 17/04/2009 08:53

Nu ka, tā jau arī sanāks ka no metāla materiāla līdz plēvei būs 4.5 cm, jo latas ar ko piesitīs plēvi būs 2cm+colla=2.5cm dēlis un uz dēļiem jumts. Vai tas būs par maz?

Datums: 17/04/2009 08:54

30, 40 tas nozīmē 300, 400, manu 150 vietā.skan jau nopietni?

Autors: lauku vecis ()
Datums: 17/04/2009 10:08

Kas te visi samīzušies, 150 mm bieza siltumizolācija jumtam ir pilnōgi pietiekoši Latvijas klimatam, ja nav kur naudu likt tad dubulto.
Es gan savā mājā liku 200 mm, jo spāres bija 20 cm .

Datums: 17/04/2009 11:50

Man spāres 150 tāpēc domājāju arī likt 150, tā būs vairāk vai mazāk sezonas māja

Autors: samsonavich ()
Datums: 19/04/2009 17:28

Nekur nevaru inetā atrast montāžas instrukciju kur skaidri norādīts gaisa šķīŗējsparuga.Nav man skaidrs vai būs gana ar:

Spāre/Difūzijas plēve/20mm līstes uz katras spāres/tad 25mm dēļi šķērsām pie kuriem tad stiprināsies jumts. (citur saka ak pietiek citur ka nē) ko ieteiksiet jūs?????

Autors: SAK ()
Datums: 19/04/2009 20:42

Es tavā vietā 20 mm līstes vietā izvēlētos 50x50 latiņu un daudz nelauzītu galvu. Manuprāt 20mm ir par maz. Precīzus norādījumus atrast nevar, jo tiem nav nekāda pamatojuma. Jā, daži te ir minējuši atveru platību kā daļu no jumta laukuma, taču tas viss ir izzīsts no pirksta un saskan ar prakses - konstrukciju apsekošanas - analīzes pieņēmumu ka 50 mm ir optimāls cipars ar rezervīti. Galu galā tas sadārdzinājums iznāks tik niecīgs, ka nav jēgas lauzīt galvu.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 20/04/2009 10:00

Spāres augstumam nav nekādas saistības ar iestrādājamās siltumizolācijas biezumu. Tas vairāk saistīts ar darba ērtībām, jo nav jāstiprina šķērslatojumi.
Vēdspraugas lielums 5cm ir empīrisks un drīzāk saistīts ar to, ka smalkākam latojumam grūtāk veikt stiprinājumus ar naglām un nav tik daudz jāuztraucas par iespējamu latu šķelšanos.
Empīriski vēdsparugas augstums saistīts ar jumta slīpumu. Ja slīpums virs 40 grādiem, tad pieļaujama vēdsprauga no 2cm, bet jumta slīpumam zem 10 grādiem optimāli vēdināšanai būtu 20cm sprauga.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   **     **  **         **     ** 
 *****      ********  **     **  **    **   ** *** ** 
 **  **           **  **     **  *********  **     ** 
 **   **   **     **  **     **        **   **     ** 
 **    **   *******    *******         **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727