UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Tenisīts(malts ķieģelis)
Autors: BK Jelgava ()
Datums: 07/05/2009 12:26

Labdien visiem!
Vēršos pie jums visas komandas vārdā. Esam beisbola komanda no Jelgavas. Šovasar aizvadam otro sezonu Latvijas beisbola līgā. Paši esam kļuvuši labāki un tāpēc cenšamies arī laukumu savest kārtībā, ievējot noteikumus. Šim nolūkam mums ir nepieciešams tenisīts(malts ķieģelis ar 6-12% māla piejaukumu) Mums ir zināma tikai viena vieta, kur tenisītu var iegādāties-AS"Lode", bet viņu piedāvātā cena krietni pārsniedz mūsu iespējas, pluss vēl lielais attālums.
Tā kā tenisīts mums nav nepieciešams tenisu kortu ierīkošanai, tad tā kvalitāte mums ir sekundāra. Mums derētu arī tāds, kas ir jau savu laiku nokalpojis tenisa kortos vai arī vienkārši samalts sarkanais ķieģelis.
Varbūt kāds šeit var palīdzēt ar padomu vai pašu materiālu. Iespējams ir kāds veids kā pašiem samalt..?

Re: Tenisīts(malts ķieģelis)
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 07/05/2009 14:19

Savāciet vai lūdziet katram kluba biedram atnest pāris sarkano ķieģeļu. Varbūt, kāds var atvest ar piekabi savus 300..500kg mūra atlūzas.
Tad nepieciešama stabila betona pamatne. Der pamatu bloki. Uz tiem uzber šīs škembas un izmantojot īrētu mehānisko blieti sadauza ķieģeļus smalknē.
Vēl es atceros, ka Rīgā vajadzētu būt būvgružu pārstrādes rūpnīcai, kur šāds prtocess tiek veikts. Taču nezinu vai tā darbojas, laikam bija Granīta iela?

Autors: BK Jelgava ()
Datums: 07/05/2009 14:55

Paldies, par šādu risinājumu esmu domājis, bet nav ne jausmas cik lielu to blieti vajadzētu, lai tas ķieģelis normālu sadruptu. Protams ievērojot proporcijas var arī ar cukura āmuriņu to dabūt gatavu :)

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 07/05/2009 15:09

Man bēršanai uz ceļa ir negatīva pieredze ar dolomīta atsijām, kas saturēja daudz pelēkā māla un slapjā laikā šķīda, toties:
[www.saulkalne.lv]
mazgātas dolomīta šķembas frakcija 2 - 8 mm
vai dolomīta smiltis līdz 4 mm
varētu jau būt pavisam cita sastāva produkti.

Autors: aaaa ()
Datums: 07/05/2009 15:28

Laikam atkarīgs no kurienes ņem. Man vakar atveda kravu dolomīta šķembu no Kalnciema karjera - reti labs materiāls - miltu un smalkās frakcijas vispār nav klāt, akmeņi tādi tīri un izskatās cieti un stabili. Iepriekš vestais no Saulkalnes laikam bija kaut kāda otrā šķira, jo bija pilns ar miltiem, šķembas tādas, ka ar mašīnu uzbraucot pārvēršas putrā - šito jauno kravu ar āmuru nevar sadauzīt.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 08/05/2009 09:51

Es saprotu, ka komandai ir jātrenejas, kur ietilpst arī spēka teniņš. Tātad mehāniskās blietes vietā ņemam lielos āmurus 'kuvaldas' un kādu stundu pavicinam pa ķieģeļiem. Sanāks tāds tenisīts, ka labāku nevajag.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.