UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Zāles pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 19/05/2009 09:06

Kaut kas kādreiz teica, ka collīgās skrūves vajagot meklēt pie Amerikas auto tirgotājiem servisos. Tur toč ir visādas :)
Par pļāvējiem runājot trimmeri un šķēres tā īpaši neinteresē, jo platība neliela, ap 1500m2 un pietiktu ar parasto stumjamo un elektriskais trimmeris jau ir, pļāvējs arī, bet nu tāds padomju laiku elektriskais un ar švaku motorīti - bet nu tas vads var padarīt traku pat visflegmatiskāko cilvēku :)
Interesanti, kas to YardMan reāli ražo un vai kvalitāte laba?, jo pēc cenas/fīču attiecības šie izlien gandrīz vai topā.
Vienstāvam: par skrūvēm runājot - baigi iegrābos Delvē pirkdams Tevis reklamētās kokskrūves ar torksu un iefleksēto šķēlumu. Sākumā sapirkos ar T20 un izskrūvēju vairākas kastes - tiešām viss super. Vajadzēja mazākas, iepirku, a tām T15 galva. Norauju vienu skrūvējamo, nopērku no dārgā gala komplektu no 2, abas norauju, pie kam ar 1 galviņu varēja ieskrūvēt apmēram 15 skrūves un kaputt. Nopirku tādu Pro-galviņu par 2.50 gabalā un arī tai genocht. Kaimiņš paņēma skrūvi un momentā pateica kas par vainu - izrādās, šīs visas ir meid in čaina un T15 neatbilst standartam - resp. ir par lielu un skrūvgrieža galva turās tikai uz pašām maliņām, līdz ar to tiek norauta. (Starp citu - izrādās, kaimiņš ar šīm cinkotajām skrūvēm sev terasi bija saskrūvējis - pēc gada visas bija sarūsējušas). Laikam atlikušās kastes būs jānes atpaka'\l uz veikalu, jo nu tomēr abidno. Kārtējo reizi pierādījās, ka mūsu zemītē tu vari skriet ar naudas maisu, bet normālas mantas pie mums nepārdod. Pašurbjošas kokskrūves pie mums neeksistē kā šķira. Heco, savukārt, viņi, ķipa pārstāv, bet veikalā pie viņiem šo skrūvju nav. Bija kaut kādas 2-as un tās pašas tādas, ka pat nevaru iedomāties, kur tādas var izmantot - resnas un ap 20cm garas :)

Re: Zāles pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/05/2009 09:30

Līdz šim man bija veicies, bet paldies, ka pabrīdināji. Tātad uz mūsu skrūvju veikaliem jāiet ar skrūvgriezi kabatā un jāpārbauda kā sērkociņus, ka visi labi deg!
Man gan ir sajūta, ka prastais ķīniešu ieslīpējums ir labāks urbis kokā par dārgā Heco nesaprotamās formas galu. Plašs Heco sortiments manuprāt ir Kuršos.
Ja ir pacietība gaidīt un maksāt par lbss.lv, tad e-bajā par apmēram Delves cinkoto cenu jau var pirkt nerūsējošas. Pagaidām neesmu izmantojis.

Kāda amerikāņu auto servisa menedžeris uz jautātājumu par skrūvēm reiz paskatījās lielām acīm: MĒS remontējam auto, nevis pārdodam skrūves! Droši vien vajadzēja iešmaukt pa vārtiem un pieiet pie djadjas Vasjas.

Re: Zāles pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 19/05/2009 09:54

Nekādi nesanāk aizbraukt līdz vai nu 1000 skrūvēm, vai līdz AM Furnitūrai Čierītī, šie abi itkā pārstāvot ABC-skrūves. Viņu cut-spitze izskatās varen kruta, par cenām gan nezinu, bet fāterlandē parastās cinkotās nav nemaz tik dārgas.
Vispār ar kokskrūvēm pie mums ir dimbā - interesanti, kam ir paredzētas itkā kokskrūves, kam vītne ir līdz galam, līdz pašai augšai - ko ar tādu var pieskrūvēt, izņemot kādu plānu bleķīti pie koka? Pilni veikali ar tādām. K-Rautā prasot vai viņiem nav pašurbjošas kokskrūves es tiku bez maz vai izsmiets, ka tādas toč vispār neeksistējot. Starp citu - nesaprotu, kāpēc neražo tādas skrūves kā bleķa samorezi, bet nevis ar seškantes galvu, bet ar parastu konikso kā kokskrūvēm - skrūvēju Onduline loksnes pie vējdēļiem ar tādām, kas bija palikušas pāri no bleķa jumta. Super - kokā urbjošais galiņš ideāli ieurbjas un ļoti labi ieskrūvējas - nezinu kāpēc tiek izdomātas kaut kādas ūberkrutās skrūvju smailes, ja parastais samorezs kokā urbjas vienkārši ideāli?

Re: Zāles pļāvējs
Autors: v_t ()
Datums: 19/05/2009 10:29

yardman pļāvēja grāmatiņā rakstīts, ka to ražo vācijā, sārbrikenā.

Re: Zāles pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/05/2009 10:44

"Yard-Man has been a part of the MTD brand family".
MTD kultivatora uzlīme arī dzied par Saarbrücken (kur droši vien sēž daži vāciski runājoši menedžeri), kamēr uz dzinēja esošā jau austrumu ritmos un skrūves - visur tikai collīgās!

Re: Zāles pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 19/05/2009 11:13

Pie tā jardmana arī palikšu. Stiprs 5.5 Zs dzinējs, cena 200 Ls, māk gan smalcināt, gan vākt kastē, riteņi uz gultņiem un augstums centrā regulējas - pagaidām nevienu citu ar līdzīgām funkcijām par pat tuvumā līdzīgu cenu neatrodu. Dzinējs gan ir MTD, vai tad tas arī būs ar collīgajām?, laikam jau jā, jo izskatās, ka tas MTD ir štatu kantoris.

Re: Zāles pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/05/2009 11:50

Collīgās. Reiz man teica - nemeklē, nedabūsi ar metriskām. Bet nez kā būtu ar Hondu?
Dabūt jau gan var arī collīgās, turklāt jācenšas visu pievilkt un nezaudēt.
MTD kultivatora dzinējam jau pērn taisījos mainīt eļļu, bet - kā dzeltena, tā dzeltena. Tecumseham, kurš citādi joprom rulz, pirmā ātri bija melna.
Vai MTD labs dzinējs vai šoreiz labāka eļļa
[www.atomicoil.com]

Re: Zāles pļāvējs
Autors: xxxxx ()
Datums: 19/05/2009 11:59

1. Vajadzētu izvēlēties tikai un vienīgi pašgājēju! Nebrīdi nenožēloju. Dažreiz sanāk pastumt, bet nekādu prieku tajā neredzu? Nekā sarežģita tur nav. Vien ķīlsiknsna un pašpriegojošs reduktors priekšējiem riteņiem.
2. Noteikti ar kasti, lai nav jāstaigā ar grābekli, un pēc iespējas lielāku, jo tā tīrīšana sāk piegriezties, itsevišķi ja palaista garāka. Daži atstāj zāli lai mēslojas, bet nedomāju ka tā ir gudra doma.
Man ir MTD nezinu ar kādu motoru, laikam Briggs&Strattons. Cena bija 250 Ls. Nav centrālā augstuma regulēšana, bet es 1x noregulēju lai viss ir līdzens un man pietiek. Gultnīši varētu būt laba lieta.
Vēlvien moments ir roktura stiprinājums pie korpusa. Principā tā plastmasa ilgtermiņa izļurkājas, tāpec es pievērtu uz manību šim momentam.

Re: Zāles pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 19/05/2009 12:32

Varbūt skrūvju dēļ jardmans fāterlandē savus pļāvējus piedāvā ar Hondas dzinējiem? Interesanti, itkā viens kantoris ar MTD, bet dzinējus neliek savējos, bet Hondas. Varbūt tur kāda regula to neļauj?
[www.yard-man.biz]
P.S. Pie mums tādi modeļi vienkārši neeksistē.

Re: Zāles pļāvējs
Autors: aae ()
Datums: 19/05/2009 13:55

Nu nez vai panika par pazaudētām amerikāņu skrūvēm ir pamatota, sevišķi tādam vienkāršam tehnikas gabalam kā zāles pļāvējs. Ja sezonas sākumā eļļu mainot skrūves pārvelk, nekur šīs neliksies un nav jau viņas tur tik daudz. Ar pazaudētu skrūvi nācies sastapties tikai vienu reizi - tantuks bija pļāvis daudzas sezonas bez jebkāda servisa, un skrūve vienkārši izvibrējusi laukā. Bet domājams šejienes auditorija ir pietiekoši tehniski sagatavota lai laikus pamanītu vaļā panākušu skrūvi.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **      **   *******   **    **  **    ** 
 **     **  **  **  **  **     **  **   **    **  **  
 **     **  **  **  **         **  **  **      ****   
  ********  **  **  **   *******   *****        **    
        **  **  **  **         **  **  **       **    
 **     **  **  **  **  **     **  **   **      **    
  *******    ***  ***    *******   **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727