UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

iebrauktuve
Autors: autovadītājs ()
Datums: 05/06/2009 22:12

Doma mazdārziņam uztaisīt nelielu tādu kā iebrauktuvi kur ar mašīnu iebraukt. Bet lieta tāda ka uzreiz aiz sētas iekšpusē zeme iet tā pastrauji uz leju ... nu sanāk ka ceļš ir maximums 20-30cm augstāk nekā darza zeme.

Ko ieteiktu darīt? uzlikt kādu irdeno segumu (šķembas)? Jo nu vnk izlīdzināt to vietu tā lai normāli var iebraukt un atstāt zemi ar zāli arī negribās, jo nu pa dubļiem būs pagrūtāk izbraukt neiestrēdzot?

Ja šķembas likt tad kur viņas var lētāk sadabūt (vēlams Rīgā)?

Re: iebrauktuve
Autors: autovadītājs ()
Datums: 08/06/2009 21:34

Pluss vēl kā labāk darīt, ja zeme ir praktiski vienīgi kūdra?

Re: iebrauktuve
Autors: LaurisV ()
Datums: 09/06/2009 08:13

Pareizi būtu norakt to kūdru(vismaz kādus 40cm) un piebērt ar smiltīm, kurām pa virsu šķembas. Autoceļiem kūdras gadījumā lieto ģeosintētiskos materiālus starp kūdras un drenējošajiem slāņiem, bet Tavā gadījumā tas nav nepieciešams, slodze tāda nekāda.
Par šķembām vienkārši jāņem priekšā ss vai reklāma un jāzvana, tad arī cenas uzzināsi. No svara attālums no karjera līdz vietai, kas Tev vajadzīga, piem., uz Ķekavu šķembas maksā 12Ls/m3 ja ved ar mazo mašīnu, vai 10Ls/m3, ja ar lielo(lielāku daudzumu attiecīgi).

Re: iebrauktuve
Autors: aaaa ()
Datums: 09/06/2009 08:39

Lielākā kļūda ir uzbērt uzreiz biezu šķembu slāni. Tajā izveidojas mašīnu riteņa risas. Pareizi ir kā LaurisV saka, norakt vismaz kādu daudzumu tās kūdras, uzbērt smiltis nelielā slānī, ar vibroplati novibrēt - vēlams ar lielo, vismaz 200-300kg, ja nevar tādu dabūt, vismaz ar mazo noej daudzas reizes (jebkurā nomas punktā pa nelielu naudu var izīrēt). Tad atkal uzber smiltis nelielā slānī, ar grābekli izlīdzina, atkal novibrē. Un tad pašās beigās virsū ne pārāk biezu šķembu slāni - 10 cm apmēram, atkal izlīdzina un novibrē. Ceļš būs kā Tallinas šoseja.

Re: iebrauktuve
Autors: Antins ()
Datums: 09/06/2009 09:26

xz, tur daudz smalkumu. tai skaitaa - kaadas frakcijas skembas.
mana celubuuves pieredze nav liela - grunts maalsmilts, pa virsu apm 30 - 35 cm melnzeme.
frontaalais iekraaveejs neekamaa celja vietaa nonjeema melnzemes kaartu liidz maalsilts saakumam, peec tam tur dzelteno smilti sabeera apm 15 - 20 cm kaartaa. smilts tika palaistiita ar uudeni lai sabliiveejas, noseezas. peec tam pa virsu ar rokaam beertas apm 8 -12 cm frakcijas skembas ~10 cm kaartaa. bliiveeju leekaajot pa virsu pats un braukaajot ar vieglo auto. skembas staaveeja virs smilts pamatnes, smiltiis negrima, nekaadas rises peec pabliiveeshanas neveidojaas. tiiri forshi bija, kameer atbrauca mershi - betonvedeeji. lai arii laiks bij sauss, izvandiija visu vienaa setaa - rises smiltiis praktiski liidz maala pamatnei un so. taa ka a smago tehniku - jaaskataas uzmaniigi. gaz 52 klases smagie neuzkrauti, un traktori man tur bij braukushi - viss ok, a wot uzkrauti betonvedeeji bij pa traku.
peec tam meeginaaju ar rokaam, laapstu, graabekli liidzinaat - vienkaarshaak noshauties uzreiz. smilti vislabaak liidzinaat ar uudeni. suuknis, sljuutene - bradaa ar sluuteni un laisti. ljoti labi un viegli ( saliidzinoshi) viss tiek izliidzinaats un sablieteets. kopsh taa laika man iebrauktuvee ir smilts ar sablieteetaam tur iekshaa skembaam, un vietaam apm 10 - 20 cm laukakmenjiem iegremdeetiem smilhu pamatnee pa slapjo. ne a ko smagu kopsh taas reizes neesmu pa virsu braucis, tik 1.5 tonnu klases vieglais. nekaadas risas nepaliek, nekaadu probleemu pat slapjajos rudens / pavasara laikos, kad virs mana "celja" vietaam uudenskaarta 2-5 cm augstumaa staav.
ja ir probleemas ar grunts nestspeeju vai lieli svari pa virsu jaalaizh - manupraat pamatnee pashaa apakshaa vajadzeetu peec iespeejas lielaakus akmenjus sabeert. jo lielaaks akmens, jo lielaaks atbalsta laukums, un lielaaku slodzi var uznjemt negrimstot...

Re: iebrauktuve
Autors: Autovadītājs 2 ()
Datums: 10/06/2009 12:47

Bet kā rīkoties ja grib ar bruģīti izlikt?

Nu tipa problēma līdzīga - kudraina zeme. Ar tāpat - norakt virsējo kūdru, smiltis pa virsu, sablīvēt un tad bruģi likt virsū?

Re: iebrauktuve
Autors: LaurisV ()
Datums: 10/06/2009 20:39

Smiltis ~40cm, šķembas ~15cm, smilts izlīdzināšanai 2-5cm, un tad bruģis. Pēc visām kārtām jāblīvē, smiltis, kuras 40cm, ik pēc ~20cm jāblīvē.

Re: iebrauktuve
Autors: IP Logged. ()
Datums: 10/06/2009 22:45

Nu jau sadzejoja - mazdārziņam iebrauktuvei bruģi...
Noteikti vēl plēsto granīta, ar izliktiem latvju rakstiem :)

Re: iebrauktuve
Autors: dadzis ()
Datums: 11/06/2009 12:02

man uz māla ļoti labi pagaidām stāv grants. apakšā ir rupja akemņainā grants, augšā smalkāka. slāņa biezums ir no ~90cm līdz 10cm. sablietēja pats dzeltenais jcb traktors rokot, berot un līdzinot. nedz paša traktora rises nedz arī vieglā auto sliedes nav izspiedušās pagaidām.
ar bij žel rakt visu melnzemi nost, jo tās izrādijās ne-maz un pēc tam viss vēl jāaizber ir ar ciet. bet tas bij labs variants :) nesanāca pa sviestmaizi, bet ir stabilitāte.
tapēc atbalstu, tos kas iesaka norakt to "ļurīgo" slāni nost viennozīmīgi.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  **     **  **    ** 
  **  **   **    **  ***   ***  ***   ***  ***   ** 
   ****        **    **** ****  **** ****  ****  ** 
    **        **     ** *** **  ** *** **  ** ** ** 
    **       **      **     **  **     **  **  **** 
    **       **      **     **  **     **  **   *** 
    **       **      **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727