UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Balkona siltināšana.
Autors: Ugo ()
Datums: 12/06/2009 22:24

Lietas būtība ir sekojōša.
Ir dzīvojamā istaba virs kuras ir atstāta vieta balkona (vai terases) izbūvei. Istabai griestu pārsegums ir dzelzbetona panelis, kas pašlaik ir iekonsevēts no augšas ar papes pārklājumu. Šo vasaru gribu sakārtot šo balkonu, jo apakšā istaba ziemā ir pavēsa. pārlasot gan šo forumu, gan citus - īstu atbildi par balkona siltināšanas 'pīrāgu" tā īsti neatradu.
Pašlaik ir doma sekojoša - uz paneļa putupolistirols (7-10m), tad hidroizolācija, betons, flīzes. "Pīrāgu " biezāku par 15cm nevaru atļauties jo traucē balkona durvs. Pieļauju domu ka varētu siltināt vēl istabas griestus ar vati.
Kādas būtu Jūsu domas par šāda 'pīrāga' lietderību un pareizību.

Re: Balkona siltināšana.
Autors: SAK ()
Datums: 13/06/2009 07:31

Pīrāgs ir pareizs, tikai hidroizolāciju gan vajadzetu likt nevis uz putupolistirola, bet gan virs betona. Kā hidroizolāciju varētu izmantot ar otu uzklājamu sastāvu kas pēc izžūšanas veido tādu kā gumijas membrānu, to uzklāj vairākās kārtās. Stūros pielieto elastīgo lenti. Zem betona virs putupolistirola papildus drošībai var ieklāt parastu plēvi. Siltinājumu labāk izvēlēties ekstrudētu putupolistirolu, maksimāli biezu cik pīrāga maksimālais biezums ļauj. Ja balkons pakļauts nokrišņu iedarbībai tad balkona grīdai jāveido neliels slīpums ar kritumu 1-2cm/m no ēkas. Par materiāliem un darbu secību laba lapa ir [knaufmaja.lv] protams, neaizmirsīsim, ka visus materiālus var aizstāt ar analogiem.

Re: Balkona siltināšana.
Autors: SAK ()
Datums: 13/06/2009 07:35

Reku tieši tāds pīrāgs kā minēju (otrajā lapā): [www.velvemst.lv]

Re: Balkona siltināšana.
Autors: Ugo ()
Datums: 13/06/2009 19:13

Paldies, to rakstu apskatījos. Vienīgi radās jautājums vai šajos krīzes apstākļos ekstrudēto putupolistirolu aizstāt ar balto cieto? Nu labākajā gadījumā 50+50mm. Vai būtu nepieciešams siltināt istabas griestus no iekšpuses, jo ārējā siltumizolācija būs max 100mm?

Re: Balkona siltināšana.
Autors: SAK ()
Datums: 14/06/2009 12:01

Es domāu, ka ekstrudēto mierīgi var aizstāt ar balto cieto, jo tas ir aizsargāts no mitruma iedarbības ar hidroizolāciju + plēvi. Ja nebūtu aizsargāts, tad gan ekstrudēts būtu obligāta prasība, bet šinī gadījumā tas ir tikai ieteicams savu labāko raksturojumu dēļ. 100 mm godīgi sakot, ir par maz priekš dzīvojamās ēkas, tāpēc, ja vieta atļauj, varētu ieteikt nosiltināt arī no iekšpuses ar 50 mm (pie griestiem) siltinājumu (puķiku). Ja vieta neļauj, nebūs arī traģēdija, ja atstāsi tikai 100 mm, jo balkons drošivien neaizņem visu griestu laukumu, bet tikai nelielu daļu no tā, tādēļ šie siltuma zudumi nebūs izteikti jūtami.

Re: Balkona siltināšana.
Autors: Ugo ()
Datums: 15/06/2009 20:19

Tur jau tā lieta, ka balkons ir istabas lielumā (apm. 11m2). Es biju domājis no iekšas likt akmens vati (50-100mm) un tvaika izolāciju un tālāk reģipsi. Tā istaba vēl nav remontēta, takā tas viss vēl ir iespējams.

Re: Balkona siltināšana.
Autors: Vilsons ()
Datums: 17/06/2009 10:19

varam piedavat uzliet polytex 10 cm biezuma tas ir silts nedegoss,elpojoss materials.kas sastav no polisterola granulam,cementa,polytex piedevas ar pasmassu 350kg uz 1 m3,pec trijam dienam varat pa taisno likt flizes,protams vajadziga ari hidroizolacija.siltuma paterins apmeram 0.5 gradi diennakti 26688038

Re: Balkona siltināšana.
Autors: azis ()
Datums: 20/06/2009 12:03

Jūsu doma bija vispareizākā. Tikai gribētos uzsvērt dažas ļoti svarīgas nianses. Pirmkārt uz esošā betona pārseguma kā pirmo vajag ierīkot kritumu uz Jūsu ūdens savākšanas un novadīšanas vietām. Kritumam jābūt no 1,5 līdz 2 cm uz metru. virs šā krituma oblogāti jāieklāj tvaika izolācija. Par to varētu kalpot plēve ar salīmētiem pārlaidumiem vai bituma izolācija. Uz tvaika izolācijas pa tiešo klāj siltumizolāciju, to nestiprinot. Par siltumizolācijas materiālu OBLIGĀTI jālieto estrudētā polistirola loksnes, tas tādēļ ka pie mums ir ļoti mitrs klimats un lielas temperatūru svārtības. Nekādā gadījumā šiet nevajadzētu lietot putu polistirolu. Pa tiešo uz siltumizolācijas jāierīko hidroizolāciju, nekādu betona slāni nedrīkst šeit betonēt! Tālāk jau atkarīgs no izvēlētā seguma materiāla. Es Jums ieteiktu izmantot terases dēļus. Pirmkārt, tas ir vienkāršāk un daudz lētāk. Šiet nepieciešams uz hidroizolācijas uzklāt atbilstošu drenāžas paklāju un ierīkot atbalstus dēļu klājam. Gadūmā ja ļoti gribas flīzes, tad uz hidroizolācijas jāklāj drenāža, uz drenāžas jāveido armēts betona klons, uz klona jālīmē zemflīžu drenāžas paklājs un tikai tad flīzes (skatīt www.schlueter.de ; www.gutjahr.com vai www.heydi.lv

Re: Balkona siltināšana.
Autors: Ugo ()
Datums: 23/06/2009 09:47

Paldies par izsmeļošo atbildi. Pašlaik jau ir uzlikts estrudētais polistirols un uzklāta plēve. Ko tu domā ar "jāklāj drenāža", vai tas ir tas paklājs ar izciļņiem? Vai šajā gadījumā plēve (ko esmu ieklājis) var kalpot kā hidroizolācijas slānis?

Re: Balkona siltināšana.
Autors: azis ()
Datums: 26/06/2009 11:16

Plēve nevar kalpot par hidroizolāciju. Siltumizolācijai jābūt ieklātai jau ar slīpumiem, lai nebūtu jāveido kaut kāda nevajadzīga kārta kritumu ierīkošanai. Hidroizolācijai var izmantot pašlīmējošās membrānas, piemēram HEY`DI SK3000S, CERESIT BT21 vai līdzīgu, uzsmērējamu bituma izolāciju, piemēram, HEY`DI 1K, Mapei Plastumul 2K vai līzīgu. Drenāžas palkājs ir polietilēna izciļņu follijas paklājs ar virspusē uzlīmētu speciālu audumu. Šie paklāji ir dažāda augstuma, ko izvēlas atkarībā no izvēlētā hidroizolācijas materiāla. Pareiza materiāla un to ierīkošanas secība nav mazsvarīga.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********  **    **   ******  
 **     **  **     **  **        ***   **  **    ** 
 **     **  **     **  **        ****  **  **       
 **     **  ********   ******    ** ** **  **       
  **   **   **     **  **        **  ****  **       
   ** **    **     **  **        **   ***  **    ** 
    ***     ********   **        **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727