UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Apmetums uz baltā ķieģeļa
Autors: ailanders ()
Datums: 15/06/2009 22:53

Sveiki!Ir vēlme šovasar uzfrišināt fasādi ēkai no baltajiem ķieģeļiem.Ir doma daļu fasādes apmest(špahtelēt) un krāsot,daļu apšūt ar koku.Lai varētu ar potenciālajiem meistariem runāt kā līdzigs ar līdzīgu vēlos noskaidrot pāris jautājumu.Kāda būtu piemērotākā tehnoloģija,materiāli apmetumam uz balto ķieģeļu sienas? Kā pareizi jāveido koka apšuvums uz ķieģeļu pamatnes?Jāņem vērā ka ēka netiks siltināta. Kādas ir pašreizējās darba izmaksas par m2 šadiem darbiem,ņemot vērā ka objekts atrodas provincē,Talsos? Paldies.

Re: Apmetums uz baltā ķieģeļa
Autors: sp ()
Datums: 17/06/2009 09:44

Ar shpakteleshanu cauri netiksi! jamet kalkja cementa apmetums un tad var krasot vai nekrasot! ja saaksi spakteleet vis bus kakim zem astes. galvenais ieriikot labu sakeres kartu kai apmetumam ir pie ka tureeties. variantio variraaki likt sietu bet metaala jo ja liksi stiklaskjjiedras tad augstak minetais apmetums nederees. jo tas ir smags var protams ar stikla skjiedru un tad ar armējošo javu ko liek uz vates vai pukjika. un tad veido fasadi ka jau ar dekorativo apmetumu. galvenais pirms ko uzsaakt sazvanies ar kadu no razjotajiem lai nokonsultee savadaak nakam gad atkal renovesi fasadi !

Re: Apmetums uz baltā ķieģeļa
Autors: ailanders ()
Datums: 17/06/2009 14:21

Tātad kā es to saprotu.Sākumā pāriet ar to pašu līmi pār šuvēm,lai veidotos daudzmaz guda virsma.Tad liekam virsū stiklšķiedras sietu un armējam ar līmi divās kārtās.Tālāk jau ir varjanti,vai vilkt dekoratīvo apmetumu un krāsot vai špahtelēt trešo kārtu ar smalko,slīpēt un krāsot?

Re: Apmetums uz baltā ķieģeļa
Autors: einārs ()
Datums: 19/06/2009 08:55

ja liec apmetum tad tieši otrādi,tev vajag dabūt raupju virsmu lai apmetums turētos.un naher, nekādus sietus nevajag ķieģeļu mājai.

Re: Apmetums uz baltā ķieģeļa
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 19/06/2009 09:42

Baltais ķieģelis sastāv no smilts un dolomītkaļķa jaukuma, kas tehnoloģiski -autoklāvos tvaicēts, lai kaļķis izveidotu kaļķakmeni.
Tātad apmetumu pareizi veidot arī kaļķu javas sastāvā. Taču, ja ēkas fasāde laika gaitā ir piesārņota - ķieģeļa porās atrodas kvēpi un cits organiskais piemaisījums, tad tā jānotīra. Tā, ka salīdzinot ar māla ķieģeļiem silikātķieģeļa virsma ir 'pārāk'gluda, tad iespējams, ka optimālākais tīrīšanas veids ir apaļā 1mm tērauda saru birste uz stūra slīpmašīnas. Tā saskrāpēs virsmu palielinot tā raupjumu un saķeres virsmu. Tad virsma nomazgājama no putekļiem un gruntējama.
Ja nav vēlmes pirkt speciālās gruntis, tad var iztikt ar cementa- kaļka pienu, kur virsmas spriegumu samazināšanai nedaudz piejaukt mazgājamo šķidrumu.
Apmetums - kāds, tradicionāli augstvērtīgais sastāv no 2 kārtām - pamatkārtas ~1,2..1,5cm un virskārtas 0,3..0,7cm biezumā. Te galvenais, lai katra augšējā kārta būtu 'švakāka vai vājāka' stiprībā nekā apakšējā. Vēl jāņem vērā, ka kvalitatīva apmetuma iegūšanai, tas pēc uzstrādes vismaz 3 nedēļas noturams mitrs ar lēnu izžāvēšanu.

Re: Apmetums uz baltā ķieģeļa
Autors: aaaa ()
Datums: 19/06/2009 12:45

Nezinu, kā ar apmetumu, bet koka fasādes, piemēram, skandināvi 100% pirms krāsošanas mazgā ar birsti un ziepjūdeni. Kaut kur atceros lasījis, ka arī pirms apmetuma to iesaka darīt, jo ziedputekšņi uc. organiski putekļi, kuru nu nemaz netrūkst, pieķeras fasādei un ir taukaini pēc dabas. Tāpēc arī nekas lāga klāt neturas. Nezinu, varbūt neņemties ar to trako fleksēšanu, kas ir elles darbs un putekļi tādi, ka acis vien būs ārā, bet riktīgi ar Fairy nomazgāt fasādi? Pēc tam ar šļūteni nomazgā, lai nožūst un pucē tik vaļā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   ******    **    **  **      ** 
 **    **     **     **    **   ***   **  **  **  ** 
     **       **     **         ****  **  **  **  ** 
    **        **     **   ****  ** ** **  **  **  ** 
   **         **     **    **   **  ****  **  **  ** 
   **         **     **    **   **   ***  **  **  ** 
   **         **      ******    **    **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727