UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Par materiālu iegādi 29635936
WWW.LAIKSCELT.LV
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Pamatu siltināšana
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 03/08/2009 08:26
Posted by: Ansis Liepa 25/07/2009 01:10...'vai kūdras apbēršana ap pamatiem būs siltumizolācijas efekts? gan virs, gan zem zemes līmeņa daļā?'
Ja kūdru pie pamatiem var noturēt sausu, tad jā. Kūdra ir skāba vide, samirkstot šīs skābes ar mitrumu bendēs citas konstrukcijas.
Ja kūdru pie pamatiem var noturēt sausu, tad jā. Kūdra ir skāba vide, samirkstot šīs skābes ar mitrumu bendēs citas konstrukcijas.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 03/08/2009 09:12
Ja ārpuse iznāk gaužām plāna, to kautkā jāsien klāt pie pamata, neveidojot termotiltus siltinājumā. Varbūt der siltumizolācijas stiprināšanai domātie plastmasas dībeļi?
Manis reiz izmantā kravu sienamā lente
[www.failiem.lv]
jau gataviem pamatiem nederēs...
Manis reiz izmantā kravu sienamā lente
[www.failiem.lv]
jau gataviem pamatiem nederēs...
Autors:
()
Datums: 03/08/2009 10:44
Laukakmens piemūrējumam vai tautiski - pieblendējumam tev būs tikai dekoratīva nozīme. Tātad šis mūrējums principā drīkst deformēties. Tātad tā biezums ~20cm un mūrēšanai izmanto jaukto - cementa- kaļķa - grants javu. Akmeņi piesaistāmi pie pamatmūra ~4gb/m2 izmantojot cinkotas 3..5mm stieples. Tās izmantojot montāžas līmes ielīmē pamatos urbtos dobumos, kamēr ārējais gals salocāms L formā un apmēram 3..5cm dziļumā iekabināms piemūrētiem akmeņiem tajos urbtos dobumos.
Pamatu virspusē iespējams, ka vari iestrādāt klinkera bruģi - ķieģeļus ar slīpumu 20..30 grādi. Bet tas jāskatās kopā ar fasādē izmantotajiem apdares elementiem.
Pamatu virspusē iespējams, ka vari iestrādāt klinkera bruģi - ķieģeļus ar slīpumu 20..30 grādi. Bet tas jāskatās kopā ar fasādē izmantotajiem apdares elementiem.
Autors:
Ansis Liepa
()
Datums: 04/08/2009 03:20
Paldies:)
tātad jāsiltina mierīgi ar putuplastu pamati un nav ko ar to kūdru eksperimentēt. skābe jau arī betonam nav draudzīga, un droši vien kokam arī ne.
tātad jāsiltina mierīgi ar putuplastu pamati un nav ko ar to kūdru eksperimentēt. skābe jau arī betonam nav draudzīga, un droši vien kokam arī ne.
Autors:
()
Datums: 04/08/2009 09:03
Kūdra, kamēr tā ir sausa konstrukcijas neietekmē. Piemēram kūdras plāksnes savulaik, pirms putuplastiem, plaši izmantoja saldētavās. Cik zinu arī Rīgas centrāltirgum paviljonu jumtos.
Savukārt kūdra purvos zem ūdens ir lieliska vide organisma saglabāšanai. Arheologi no prieka biksēs čurā, kad kūdrā atrod mūsu senčus. Tā apmēram pirms 12..20 000 gadiem Vakareiropā glabāja cilvēkus. Atradumi Anglijas kūdras purvos.
Savukārt kūdra purvos zem ūdens ir lieliska vide organisma saglabāšanai. Arheologi no prieka biksēs čurā, kad kūdrā atrod mūsu senčus. Tā apmēram pirms 12..20 000 gadiem Vakareiropā glabāja cilvēkus. Atradumi Anglijas kūdras purvos.
Autors:
Keystone
()
Datums: 06/08/2009 11:03
Par materiālu iegādi pamatu siltināšanai 20044374
www.keystone.lv
www.keystone.lv
Autors:
Laikscelt
()
Datums: 06/08/2009 11:04
Par materiālu iegādi 29635936
WWW.LAIKSCELT.LV
Autors:
Jūras vilks
()
Datums: 12/08/2009 10:21
Es ļoti lūdzu visādu firmu pārstāvjus un tirgoņus nepiesārņot šo blogu ar savām reklāmām!!!!
Varu teikt ka beidzot jūras pusi nosiltināju, bet tagad strīds ar sievu par apmetuma
tipu, es sāku domāt ka izmantošu parastu pelēku cementa=kaļķa un varbūt apmetumā iestrādāšu nelielus izlasītus akmentiņus, mums Kurzemē ēku pamatos tā pieņemts,
kā armējumu izmantoju cinkotu žoga sietu.
Varu teikt ka beidzot jūras pusi nosiltināju, bet tagad strīds ar sievu par apmetuma
tipu, es sāku domāt ka izmantošu parastu pelēku cementa=kaļķa un varbūt apmetumā iestrādāšu nelielus izlasītus akmentiņus, mums Kurzemē ēku pamatos tā pieņemts,
kā armējumu izmantoju cinkotu žoga sietu.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 12/08/2009 11:48
Redzētajās filmās akmeņus mūrē tieši ar kaļķa javu. Latvijā var nopirkt arī tikai-kaļķa apmetumu (Baumit), vienīgi cena vismaz 2 reizes pārsniegs kaļķa-cementa (Serpo, Knauf) cenu. Cik lasīts par cementa piedevu, tā būtiski uzlabo tikai iestrādes ātrumu, citas īpašības ilgtermiņā pasliktinot. Var pirkt Saulkalnes kaļķi un jaukt pats. Laukos manuprāt var kaļķi laist līdz pat zemei, pilsētas sāļos gan, cik zinu, nē. Droši vien Ivars Brinkmanis zinātu sīkāk.
Autors:
Jūras vilks
()
Datums: 12/08/2009 19:57
Vienstāvs>
Taisnība, visie vecie pamati man kaimiņos ir taisīti no kaļķa javas, kas ar laiku izskalota un izbirusi,ļoti retos gadījumos stāv ,runa iet par 50-80-100 gadiem.
Vai tas jaunmodīgais kaļķu apmetums uz sieta man ilgi stāvēs, es domāju 50 gadus vēl novilk kā smejies.
Es veikalā parēķināju, ka tas Saulkalnes kaļķis neko lētāks nav, man kaimiņš ieteica
pirkt Sakret gatavo javu, var arī baltu cementa dabūt pirkt.
Jautājums, ko man dod kaļķa java pret cementa-kaļķa, viens ir izskats otrs cik izturīga.
Jo man jūras pusē liels mitrums, vēja laikā jūras ūdens ir uz mājas sienas nerunājot par visu citu. Skrūves rūsē vienu sezonu- gatavs, viss metāls, kas nav galvanizēts vai krāsots -gatavs. Enkuru katru gadu pārkrāsoju.
Ar koka krāsojumu es sienu esmu atrisinājis, kā būs ar pamatiem, cik izturīgs ir kaļķa apmetums agresīvā vidē.
Patiesībā es interneta veikalos apskatījos tos Baumit brīnumus,Knauf un Maxit, es teikšu Sakret javas var nopirkt lētāk nekā pašam čakarēties ar jaukšanu, man jau pašam patīk to glanci jeb mākslu taisīt, ja labi izskatās sieva arī lepna- koši.
Taisnība, visie vecie pamati man kaimiņos ir taisīti no kaļķa javas, kas ar laiku izskalota un izbirusi,ļoti retos gadījumos stāv ,runa iet par 50-80-100 gadiem.
Vai tas jaunmodīgais kaļķu apmetums uz sieta man ilgi stāvēs, es domāju 50 gadus vēl novilk kā smejies.
Es veikalā parēķināju, ka tas Saulkalnes kaļķis neko lētāks nav, man kaimiņš ieteica
pirkt Sakret gatavo javu, var arī baltu cementa dabūt pirkt.
Jautājums, ko man dod kaļķa java pret cementa-kaļķa, viens ir izskats otrs cik izturīga.
Jo man jūras pusē liels mitrums, vēja laikā jūras ūdens ir uz mājas sienas nerunājot par visu citu. Skrūves rūsē vienu sezonu- gatavs, viss metāls, kas nav galvanizēts vai krāsots -gatavs. Enkuru katru gadu pārkrāsoju.
Ar koka krāsojumu es sienu esmu atrisinājis, kā būs ar pamatiem, cik izturīgs ir kaļķa apmetums agresīvā vidē.
Patiesībā es interneta veikalos apskatījos tos Baumit brīnumus,Knauf un Maxit, es teikšu Sakret javas var nopirkt lētāk nekā pašam čakarēties ar jaukšanu, man jau pašam patīk to glanci jeb mākslu taisīt, ja labi izskatās sieva arī lepna- koši.
Pašreizējā: 3 no 4