UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: jumtdaris ()
Datums: 10/07/2009 11:07

Tikai gaumes jautaajums, vieniigi grauda lielumu izveeloties vajag skatiities cik labi ir sagatavota virsma. ar smalku graudu bus labaak redzami visi nelidzenumi

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: RS sucks ()
Datums: 14/07/2009 11:55

Es savu mājiņu novālēju ar Sakret, vietējais ražotājs ir gan bieZpiens gan ķirmis.
Galvenais ka tu negrūd naudu prom ārzemju gudreļiem kas LV kāš jau sen un drūmi.
To var pasūtīt caur internetu ar piegādi, bet kādu rumpi ar pieredzi ar vajadzētu, sāvādāk salaidīsi dēlī. Ne tikai laika apstākļi apmešanai svarīgi, bet darba paņēmieni un daži knifi arī.

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: ALVA ()
Datums: 04/01/2010 12:41

Kaut kā visi ieciklojušies uz dekoratīvo apmetumu, bet ir taču vēl apdares ķieģeļi- tiem kas vēlas aizmirst par fasādes remontu un krāsošanu katrus 3-4 gadus. Tiem kas nav parūpējušies par pamata pēdas izbūvi ķieģelim derēs ķieģeļflīzītes. Tās līmē ar elastīgo flīžu līmi uz siltinājuma (vate vai putuplasts), kas izlīdzināts un noarmēts. Ķieģeļflīzes izšuvo ar krāsaino mūrjavu un iegūst ķieģeļa mūrējuma rakstu uz fasādes. Nav iespējams atšķirt no īsta ķieģeļu mūrējuma. Stūrus un logu ailes veido no stūra flīzēm, panākot max dabīgu fasādes izskatu. Galvenais, ka par fasādi nav jārūpējas ekspluatācijas laikā!!! Un vēl! Ķieģeļu fasādes neapsūno, nekļūstot zaļas, kā tas notiek ar dekoratīvajiem apmetumiem! www.kiegelis.lv

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: nopietni ()
Datums: 06/01/2010 14:33

Vai kādam ir pieredze ar nanopārklājumiem fasādēm, durvīm, logiem, jumtam u.c. lai samazinātu siltumapmaiņu, mitruma iedarbību?

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: Zigurds T ()
Datums: 06/01/2010 15:01

>>Nopietni

Ja Jūs domājat speciālu krāsojumu, lai samazinātu siltumpāreju - tas ir nenopietni. Par to jau ir bijušas publikācijas presē.

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: nopietni ()
Datums: 06/01/2010 15:42

Tātad tas, ko raksta piemēram par "nansulate" nav jāuztver nopietni?

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: Zigurds T ()
Datums: 06/01/2010 16:14

>>Nopietni

Palasiet šo:

[www.nra.lv]

Nezinu, vai tur minēta tieši "nansulate", bet pieņemu, ka Latvijā nezin vai šobrīd ir nonākusi vēl kāda cita līdzīga kosmiskā tehnoloģija.
Par rakstā minēto krāsojumu esmu parrunājis arī ar RTU speciem no Siltumenerģētisko sistēmu katedras un viņu viedoklis arī bija visai skeptisks.
Var jau filozofēt par brīnumlīdzekļiem, bet ja rakstā minetais nav falsificējums un reālie mērījumi ir pierādījuši, ka siltuma pārvades zudumi nav samazinājušies, tad čiks vien ir sanācis (ja neskaita vējā (kosmosā) izmesto naudu).
Žēl, ka neparādījās tiešām laba lieta.

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 06/01/2010 17:42

Dažs no foruma ir čamdījis to gludekli:
[www.building.lv]
Pirms gada gludekļa nebija, bet nākamajā izstādē nebija vairs pašas firmas. Varētu aiznest savu gludekli, man ir viens, ko agrāk lietoju slēpju smēres izlīdzināšanai.

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: Zigurds T ()
Datums: 06/01/2010 18:31

>>Nopietni
Jā atradu imnternetā par to "nansulate":

"Industrial Nanotech jaunie kolektori sastāv nevis no vienlaidus plāksnes veida sildvirsmām, bet tos veido uz āru izvirzītu, ar Nansulate materiālu pārklātu cauruļu sistēmas.
Šie kolektori ir dārgāki, taču, pateicoties augstajai energoefektivitātei, palielina ziemā absorbētās enerģijas daudzumu un samazina mājas siltumapgādes kopējās izmaksas".

Cik var izsecināt no rakstītā, tad tur tiek runāts par ko citu, nevis manis un NRA rakstā pieminēto fasādes siltināšanas krāsu TSM Ceramiс.
Bet par "nonsulate" sapratu, ka ar šādu pārklājumu saules kolektorus būvē nevis plakanus, bet izliektus ar izvirzītām virsmām, un, protams, kolektori (nevis tikai pārklējums) ar "izvērstu virsmu" daudz efektīvāk - ar lielāku laukumu absorbēs saules radiācijas lielāku siltuma daudzumu. Pieņemu, ka šim pārklājumam salīdzinot ar citiem materiāliem varētu būt arī lielāka meluma pakāpe, kas palielinātu siltuma plūsmas blīvumu un absorbēto siltumu.
Bet sienām, tieši pretēji, vajadzētu izmantot pārklājumu ar siltumu starojuma samazinošu efektu, resp., ar mazāku menlnuma pakāpi, resp., nonsulate ir ar pretēju absorbcijas spēju nekā būtu nepieciešams ēku fasāžu pārklājumiem, kuru mērķis būtu samazināt siltuma zudumus (t.sk.,lai vasarā ēkas nepārkarstu). Bet te runāju par pārklājumiem, kas samazina ķermeņu starošanu, bet to NRA rakstā pieminēto krāsu reklāmē kā "siltumizolējošu materiālu", kura siltumizolējošā fizika vēl nav izskaidrota un praktiski pierādīta.

Re: Aara fasades apdares veidi ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 07/01/2010 08:11

Manuprāt tie Ceramic ņemas tieši ar starojuma komponenti.
Viņi reklāmās apskata praktiski nesiltinātas ēkas, kuru sienu ārējā temperatūra varētu būt gana augsta, lai būtu ko starot, ko tad viņi slāpē un sit pa krūtīm, ka krietni samazinājuši. Bet es saku - davai nosiltinam normāli, ar biezu siltumizolatoru. Tad sienas ārpusei būs āra temperatūra un nekas nekur nestaros.
Vispār starojuma komponente tomēr ir būtiska - tikko naktī skaidras debesis, uzreiz sals klāt un mēs savu rūpīgi klāto siltumu dodam marsiešiem. Tāpēc es apšaubu zipaka 20/05/2009 20:12 apgalvojumu, ka kosmonauts pārkarsīs...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********  ********    *******  
 **   **    **   **   **        **     **  **     ** 
 **  **      ** **    **        **     **  **        
 *****        ***     ******    ********   ********  
 **  **      ** **    **        **         **     ** 
 **   **    **   **   **        **         **     ** 
 **    **  **     **  ********  **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727