Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

podiņu krāsns krāsošana

Autors protuprotu 
podiņu krāsns krāsošana
19/05/2011 22:34
Ir padomju laikā mūrēta glazēto balto podiņu krāsns.Neizskatās sevišķi smuka arī šuves ir padrupušas. Ar kādu krāsu varētu nokrāsot
Re: podiņu krāsns krāsošana
20/05/2011 13:59
Lai gludo un spīdīgo glazēto podiņu virsmu nokrāsotu, vispirms krāsns jānogruntē ar speciālu adhēzijas gruntskrāsu OTEX (TIKKURILA). Gruntskrāsa OTEX nodrošinās labu saķeri arī ar glancētu virsmu (flīzes, glancēti podiņi, stikls, plastmasa, lamināts, spīdīgas un cietas divkomponentu krāsas u.c. grūti krāsojamas virsmas)

Pēc gruntēšanas, krāsni droši var krāsot ar krāsām, kuras paredzētas sienu apdarei.
Es ieteiktu lietot krāsas, kurām piemīt laba nodilumizturība un kuras var mazgāt un labi kopt. Pēc spīduma tās būtu pusmatētas vai pusspīdīgas akrilāta krāsas. Tas tādēļ, ka krāsns sienai vienmēr ir tendence ātri smērēties, jo pie tās visi vēlas pieskarties un piespiesties, lai sasildītos.

1. Vislabākās būtu krāsas LUJA (pusmatēta vai pusspīdīga) no TIKKURILA.
2. Labi kalpos arī INTERIOR un INTERIOR EXTRA no VIVACOLOR.
3. Trešajā vietā likšu VIVACOLOR 7 un 12, kuras gan ir pietiekoši nodilumizturīgas, bet jau diezgan matētas un, līdz ar to, mazāk praktiskas, jo, vienkārši ātrāk smērēsies.

Par temperatūras izturību nebūtu jāuztraucās, jo visas šīs krāsas iztur ~90 grādu temperatūru, bet normālai krāsnij ārējās virsmas nedrīkstētu pārsniegt 60 grādus.
Ja nu ļoti vēlamies, varam lietot arī alkīda krāsas (VIVATOP, VIVATIX, UNIVERSAL). Tās ir uz šķīdinātāju bāzes un iztur 120 grādu temperatūru.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'