Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

ar ko vislabāk krāsot ķieģeļu sienu ārdarbos?

Autors Gunārsse 
Ir jānokrāso sarkano māla ķieģeļu siena (samērā gludi ķieģeļi) ārtelpās.
Ar ko labāk to izdarīt? Pēc tam tiks klātas aerosola krāsas.
Re: ar ko vislabāk krāsot ķieģeļu sienu ārdarbos?
16/01/2013 11:52
Ja runa iet par fasādēm atbilstošu kalpošanas laiku - vairāki gadu desmiti, tad māla ķieģeļus, tiešām, nav vienkārši pareizi nokrāsot, tieši tāpēc, ka to virsma ir gluda un blīva. Labas fasādes krāsas ir tā veidotas, lai labi elpotu, tādēļ tās satur nedaudz, bet ļoti augstas kvalitātes saistvielu. Labu saķeri ar fasādi šīm krāsām nodrošina daļēja iesūkšanās virsmā, piemēram, apmetumā. Par cik iesūkšanās gludā ķieģelī ir minimāla un nepietiekama, citkārt labās fasādes krāsas nespēj pielipt un noturēties pietiekami labi. Krāsa, sākot no stūriem un asajām kantēm, sāk pāragri lobīties.
Labs risinājums uz daudziem gadu desmitiem ir šāds:
1. Visu ķieģeļu virsmu pārklāt ar fasādēm domātu kvalitatīvu cementa špakteli, kuru sagatavojot, pievieno tik daudz ūdeni, lai var uzklāt, rullējot ar rulli. Tādējādi uz ķieģeļiem tiek izveidots ne pārāk biezs slanītis, kurš gan pats labi pielīp, gan sagatavo piemērotu pamatni krāsošanai. Tad virsmu krāso ar jebkuru fasādes krāsu, kura tonēta piemērotā tonī.
2. Var krāsot uzreiz ar cementa krāsu, bet esam stipri ierobežoti toņu izvēlē.
Vienkāršākais variants, ja apmierina noturība ap 10 gadiem (kas gan fasādēm, parasti, neskaitās pietiekams laiks), ir uzreiz krāsot ķieģeļus ar krāsu HANSA SOKKEL (VIVACOLOR). Šī krāsa, kas pamatā paredzēta ēku cokolu krāsošanai, satur salīdzinoši daudz saistvielu un tādāļ labi pielīp un turās arī pie gludām un blīvām virsmām, kā sarkanais māla ķieģelis un betons. HANSA SOKKEL var tonēt jebkurā tonī, taču, ja toņa noturība ir būtiska, ieteicams lietot TIKKURILA FACADE toņu karti.
Jūsu gadījumā ar Hansa Sokkel tiks radīta arī piemērota, blīva pamatne aerosola krāsu kvalitatīvai uzklāšanai, tāpēc, ja vien aptuvenais kalpošanas laiks 10 gadi nešķiet pārāk mazs, iesaku tieši šo variantu.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'