Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Fasades krasošana

Autors Фтвкуоы 
Фтвкуоы
Fasades krasošana
02/07/2013 17:58
Хочу покрасить фасад дома, но в магазине "Kruza" сказали что не все краски годятся для улицы и фасадов. Посоветуйте белую краску и пигмент в желтом тоне. Спасибо
Re: Fasades krasošana
03/07/2013 16:09
Tas, ka veikalā Jums teica, ka ne visas krāsas piemērotas lietošanai āra darbos ir tiesa, tikai nesaprotu, kādēļ pārdevējs uzreiz ar Jums neizrunājās un nepiedāvāja piemērotu fasādes krāsu!?
Šeit man ir grūti Jums atbildēt, jo fasādes krāsu ir daudz, katrai savs pielietojums, specifika un dekoratīvais izskats. Šeit, šajā foruma vietā, iespējams tikai viens jautājums un viena atbilde. Ja Jūs uzdotu šo pašu jautājumu, piemēram, sadaļā āra darbi, par to varētu diskutēt plaši un uzzināt visu, kas nepieciešams.
Es, tomēr, ieteiktu vēlreiz doties uz kādu krāsu veikalu, kurā ir kompetenti pārdevēji.
Gatavojieties, ka labs pārdevējs Jums uzdos daudz jautājumu par Jūsu fasādi. Ja tā nenotiek, bet pārdevējs uzreiz iesaka Jums krāsu, tad ziniet, ka Jūsu priekšā neatrodas labs pārdevējs, labāk meklējiet citu :)
Tātad Jums jānoskaidro sekojošas lietas (Jūsu "mājas darbs"):
1.) Vai krāsosiet koka, vai mūra fasādi.
2.) Cik m2 liela ir krāsojamā platība?
3.) Vai fasāde ir, vai nav kultūras piemineklis (vai ir kādas īpašas būvvaldes vai arhitekta prasības)
4.) Vai fasāde ir jauna, vai jau iepriekš krāsota (ja krāsota, ar kādu krāsu).
5.) Kādā stāvoklī šobrīd ir fasāde? (vai vecā krāsa vēl turās, vai stipri lobās nost?) (vislabāk, ja līdzi ir kādas fotogrāfijas)
6.) Kas krāsos? Jūs pats saviem spēkiem, vai uzticēsieties profesionāļiem?
7.) Apmēram, cik daudz Jūs būsiet gatavs maksāt par krāsu un krāsošanu. (Tas nav jāsaka pārdevējam, bet pašam gan laikus jāzina)
8.) Kad, jeb ar kādu intervālu, Jūs būtu ar mieru krāsot fasādi atkal (5 gadi, 10 gadi,..., 50 gadi)?

Šie jautājumi Jums būtu jāzina, pirms dodaties uz veikalu. Tad pārdevējs varēs piedāvāt, iespējams, vairākus apdares variantus, no kuriem varēsiet izvēlēties piemērotāko.

Pērkot krāsu, Jums par pigmentu nebūtu daudz jādomā. Pigmentu āra darbu krāsām, atsevišķi, parasti, neviens netirgo. Krāsas toni Jums piedāvās izvēlēties no speciālām, āra darbiem paredzētām toņu kartēm. Pigmentus pie krāsas pievienos tonēšanas iekārta un krāsas tonis pēc uzkrāsošanas un nožūšanas būs tāds, kādu izvēlējāties.

Vienmēr būsiet gaidīti mūsu TIKKURILA un VIVACOLOR firmas veikalā Krūzes ielā 3.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'